Etsi

Myytävät yritykset

Monipuolisia yrityskauppamahdollisuuksia kasvuyrityksille ja uusyrittäjille

Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry:n omistajanvaihdospalveluita tarjoavassa Jatkis-hankkeessa on mukana yli 100 erikokoista, eri toimialan valmista yritystä, jotka odottavat jatkajaansa. Osa yrityksistä on valmiina myymään heti, kun taas osa valmistautuu kauppaan seuraavien vuosien sisällä. Olitpa kasvattamassa nykyistä liiketoimintaasi tai vasta yrittäjäurasi alussa, vaihtoehtoja ja myytäviä yrityksiä löytyy monenlaiseen tilanteeseen. Yhdessä kattavien myyntialustojen, verkostojen ja ammattilaistemme kanssa löydät juuri sinulle sopivan yrityksen.

Yritys- vai firmakauppa?

Yrityskaupoista puhutaan suurempien yritysten tapauksessa, jolloin ostajalta vaaditaan sekä taloudellisia resursseja että jo useamman vuoden kokemusta yrityksen johtamisesta. Yrityskaupoissa rahoituksen ja koko kaupan suunnittelu on haastava ja aikaa vievä kokonaisuus, jossa myös ostajan riski on suurempi. Yrityskauppakohteet sopivatkin jo valmiin, menestyvän liiketoiminnan kasvattamiseksi orgaanisen kasvun ohella.

Pienyrityskaupoista puhutaan pienempien yritysten kohdalla, jolloin ostamiseen liittyvät riskit ovat pienempiä ja helpommin potentiaalisen uusyrittäjän kannettavissa. Firmakaupoissa myös rahoitus on löydettävissä niin, että henkilökohtainen riski on suhteellisen pieni. Firmakauppojen määrä yrityskauppamarkkinoilla on lähivuosina rajussa kasvussa, ja se onkin hyvä ja turvallinen tapa aloittaa yrittäminen.

Myyntialustat

  • Osuva-yrityspörssi on Business Joensuun ylläpitämä omistajanvaihdoksiin keskittyvä markkinapaikka, joka tuo yhteen jatkajaa hakevat yritykset ja toimivaa yritystä etsivät ostajat. Yrityspörssistä voit helposti hakea mielenkiintoisia paikallisia ostokohteita.
  • Yrityspörssi on valtakunnallinen yritysten myyjien ja ostajien kohtaamispaikka. Yrityspörssistä voit hakea yrityksiä vapaasti paikkakunnan mukaan ja saat kattavan kuvan myytävien yritysten tarjonnasta.
  • Riverian yritystori on Riverian ylläpitämä matalan kynnyksen markkinapaikka, joka tuo myytävät pienyritykset ja ostajat saman katon alle. Sivustolta voit helposti kiinnostavia ostokohteita eri suodattimin. Nämä kohteet on suunnattu eritoten nuorille sekä opiskeleville, jotka miettivät yrittäjyyttä uralleen.

Löydät myytäviä yrityksiä myös TE-palvelun yrityshausta.

Ota yhteyttä

Voit tutustua myytäviin yrityksiin kattavilla myyntialustoillamme tai ottamalla vapaasti yhteyttä järjestöpäällikkö Joonas Hiltuseen, 050 448 8468, . Joonaksen kautta kuulet ensimmäisenä myös kiinnostavista yritysmahdollisuuksista, joita ei vielä myyntialustoilta löydy!

Esimerkkejä myytävistä pienyrityksiä:

Katso täältä sivulta esimerkkejä myytävistä yrityksistä, kokemuksia yrityskauppojen tehneiltä sekä muita informatiivisia ja viihdyttäviä videoita aiheesta. Katso kokopitkät videot linkeistä ja ota rohkeasti yrittäjiin yhteyttä jos kiinnostuit!

Myytävä Yritys: Lemmikkihoitola Moppe & Miiru Oy Katso video täältä >>

Myydään Joensuun Ketunpesäntiellä sijaitseva lemmikkihoitola. Moppe ja Miiru tarjoaa luotettavaa ja lempeätä täyshoitoa koirille, kissoille sekä pikkujyrsijöille. Myynnissä on yrityksen koko osakekanta: Hoitolarakennus sekä tontin vuokraoikeus. Syynä on yrittäjäpariskunnan ikääntyminen. Yrityksellä on myös vakiintunut asiakaskunta sekä hyvä ja luotettava maine. Yritys tässä muodossa sopii ulkoilusta pitävälle pariskunnalle tai kumppanuksille, joista toisella olisi muualta tuloja, esim. etätyöstä. Myyjäpariskunta on tukena siirtymävaiheessa, mikäli ostajat haluavat.

Lisätiedot salassapitosopimuksen takaa Osuva-yrityspörssistä >>

Sijainti: Ketunpesäntie 25, 80260 Joensuu
Perustamisvuosi: 2011
Yrittäjä: Anita Seppälä & Hannu Seppälä
Palvelut ja tuotteet: Lemmikkihoitola
Yhteyshenkilö: Anita Seppälä & Hannu Seppälä, p. 050 542 0403,

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Myytävä Yritys: ST1 Kontiolahti, Samin Bensis. Katso video täältä >>

ST1 Kontiolahti / Samin Bensison päätien varrella sijaitseva huoltoasema. Huoltoasemalla toimintaan kuuluu lounaspalvelua, autotarvikemyyntiä, autopesua, veikkausmyyntiä, kaasumyyntiä sekä sesonki-ja tapahtumamyyntiä. Sijainti, monipuoliset palvelut ja ketjuyhteistyö ovat yrityksen merkittäviä vahvuuksia.

Sijainti: Huoltamontie 10, Kontiolahti
Perustamisvuosi: 2014
Yrittäjä: Hillevi Turunen, Sami Turunen
Palvelut ja tuotteet: Huoltoasematoiminta, kauppa, myymälä ja ravintola
Yhteyshenkilö: Hillevi Turunen, p. 050 449 1716

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Myytävä Yritys: Raunin Maja, Lieksan Satamagrilli. Katso video täältä >>

Huimia seikkailuja, tekemisen riemua ja rentouttavaa rauhaa Ruunaan koskilla tarjoaa Lieksan Matkakaverit.

Päätuotteita ovat kumilauttakoskenlaskut, koskiuinti sekä koskikalastus-, patikka- ja melontaretket. Hauskaa yhdessä tekemistä ovat myös metsäolympialaiset.

Toiminta keskittyy Ruunaalle Raunin kylään (Siikakoskentie 65, 81750 Pankakoski). Raunin kylästä löydät itsellesi ja seurueellesi majoituspalvelut, tilausravintolan, ranta- ja savusaunan ja rentouttavan lämminvesipaljun.

Sijainti: Siikarannantie 6, 81750 Pankakoski, Lieksa
Perustamisvuosi: 1996
Yrittäjä: Rauni Hietanen
Palvelut ja tuotteet: Matkailu ja Ravintola
Yhteyshenkilö: Rauni Hietanen, p. 040 708 5726

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Myytävä Yritys: Sisustus Emilia Katso video täältä >>

Sisustus Emilia on täydenpalvelun huonekalukauppa "Keskellä Kylää". Kaupasta löydät huonekaluja (kodin ja julkisten tilojen), sisustus- ja lahjatavaroita, mattoja, tekstiilejä, verhoja, tyynyjä, sängynpeittoja, pöytäliinoja sekä kodin tekstiilejä. Yritys on osa Stemma-ketjua.

Sijainti: Pielisentie 21, 81700 Lieksa
Perustamisvuosi: 1985
Yrittäjä: Markku Tolvanen
Palvelut ja tuotteet: Täyden palvelun huonekalukauppa
Yhteyshenkilö: Markku Tolvanen, p. 0400 202 571,

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Myytävä Yritys: Koneva Oy Katso video täältä >>

Koneva Oy on pitkäikäinen, monipuolisia palveluja tarjoava toimistotarvikekauppa aivan Lieksan keskustassa.

Sijainti: Pielisentie 21, 81700 Lieksa
Perustamisvuosi: 1975
Yrittäjä: Timo Nevalainen
Palvelut ja tuotteet: Toimistotuotteet, tulostus- ja kuvapalvelut
Yhteyshenkilö: Timo Nevalainen, 0400 373 837,