Etsi

Valmistaudu yrityskauppaan

Yrityksen ”pelikirja” on hyvä laittaa kuntoon, ennen kuin yrityksen myynnistä informoidaan ympäristöä. Pelikirjan sisältö kannattaa rakentaa niin laajaksi, että sen avulla ostajakandidaatit pystyvät arvioimaan yrityksen arvon ja sen pohjalta laatimaan omat suunnitelmansa tulevaisuuteen mahdollisina omistajina. Pelikirjaa kutsutaan mieluummin yrityskirjaksi business-elämässä.

Yrityskirjan sisällön perusteella tulisi pystyä tunnistamaan yritystoimintaan liittyvät riskit sekä markkinoiden mahdollisuudet. Yrityskirjan ollessa kunnossa säästät kaupankäynnin kuluissa siinä vaiheessa, kun palkkaat avustajia hankkeen ympärille. Suosittelemme siis, että laitat yrityskirjan kuntoon jo ennen kuin ostat arvon määritystä asiantuntijalta.

Toinen tärkeä osa valmistautumista on mahdollisten muiden yritysjärjestelyjen tarpeen toteaminen ennen yrityskauppaprosessin alkua. Jos yrityksen taseessa tai toiminnassa on omaisuuseriä, joiden halutaan jäävän kaupan ulkopuolelle, joudutaan pohtimaan valmistelevia toimia eri näkökulmista. Mahdollisia toimia ovat mm. yrityksen jakaantuminen, kiinteistökauppa tai liiketoimintakauppa.

Ota meihin yhteyttä, niin kerromme Yrityskirjan teosta ja yrityksen muokkaavista toimenpiteistä lisää ja annamme apua kaikin keinoin. Yksi hankkeen päätehtävistä on valmistaa yrityksiä yrityskauppaa varten.