Etsi

Yrityskauppa-artikkelit

Kokoamme tälle sivulle ajankohtaisia ja mielenkiintoisia artikkeleita, blogeja sekä kirjoituksia yrityskaupoista ja omistajanvaihdoksista. Klikkaa alta löytyviä linkkejä lukeaksesi lisää.

Artikkelit tapahtuneista yrityskaupoista:
 

1/2021: Kaupparinne Teppo Mononen Harri Mikkoselle - Teppo Mononen, Harri Mikkonen, Kaupparinne Teppo Mononen Oy

Aiemmin rautakaupan omistus jakautui Mikkoselle ja Teppo Monoselle. Mononen oli myös yrityksen pääomistaja. Mononen jatkaa yrityksen palveluksessa mutta vähentää työmääräänsä. Artikkeli on julkaistu ensin Karjalaisessa. Jutun kirjoittaja Heidi Kuosmanen / Karjalainen.

12/2020: Juuan LVI jatkaa yhden johtajan alaisuudessa - Heli Partanen, Risto Hirvonen, Juuan LVI Oy

Ensi vuonna 30-vuotista taivaltaan juhlistavan Juuan LVI Oy:n omistussuhteissa tapahtui syksyllä muutoksia, kun yhtiön koko osakekanta siirtyi liperiläiselle Heli Partaselle. Artikkeli on julkaistu ensin Vaarojen Sanomissa. Jutun kirjoittaja Juha-Matti Junkkari / Vaarojen Sanomat.

11/2020: Yrityskaupat ovat äkkilähtö yrittäjyyteen - Olli Hirvikangas, Moose Fabric Oy

Lehmosta kotoisin oleva, nykyisin Liperissä asuva Olli Hirvikangas, 34, kertoo, että viihtyi oikein hyvin työssään Keski-Karjalan musiikkiopiston viulunsoiton opettajana. Jotain kuitenkin uupui. Veri veti yrittäjäksi. Jutun kirjoittaja Olli Sorjonen / Karjalainen

11/2020: Monosen Puutarha jatkaa paikallisessa omistuksessa - Erkki Myller, Jaakko Huikuri / Matti Mononen, Monosen Puutarha Oy

Joensuun Viherkeskuksenakin tunnettu Joensuun Ympäristötuotanto Oy on ostanut Reijolassa sijaitsevan Monosen Puutarha Oy:n. Liiketoimintakauppa kasvattaa Erkki Myllerin ja Jaakko Huikurin kahdestaan puoliksi omistaman yhtiön puutarhaliiketoimintaa merkittävästi. Jutun kirjoittaja Aaro Virolainen / Karjalainen.

6/2020: Ammattitaitoista Diesellaitteiden korjausta - Jani Rantanen, Markus Manninen, Joen Diesel Oy

Joensuussa sijaitseva Joen Diesel Oy on diesellaitteiden erikoiskorjaamo. Yrityksessä tapahtui vuodenvaihteessa omistajanvaihdos Jatkiksen avulla. Yrittäjien mielestä vaihdos tapahtui sujuvasti.

4/2020: Verkkolammen hoitokoti on loppuelämän koti - Minna Varis ja Niina Takala, Verkkolammen hoitokoti

Uudet yrittäjät Minna Varis ja Niina Takala ovat kokeneita sairaanhoitajia, ja pääsevät nyt hyödyntämään osaamispääomaansa oman yrityksen kautta.

2/2020: Pitkä työsuhde vaihtui yrittäjyyteen - Marko Tuhkanen, PR-Aitta Oy

PR-Aitan ostanut Marko Tuhkanen kertoo asiakkaiden tarpeen muuttuneen vuosien mittaan. Hän pyrkii uudistamaan ajan mukana valikoimaa ja palvelua kehittäen.

10/2019: Metans Oy osti Metallityö Tanskasen liiketoiminnan - Antti Apilo, Metans Oy / Kari Tanskanen, Metallityö Tanskanen Oy

Apilolle Metallityö Tanskasen liiketoiminta tarjosi juuri niitä asioita, joita toimivan yrityksen ostamiseen parhaimmillaan voi sisältyä: terveen ja kannattavan liiketoimintapohjan, laajan ja monipuolisen asiakaskunnan, hyvän imagon ja neuvonnallisen yhteistyön luopuvan yrittäjän kanssa.


Muut kirjoitukset aiheesta ja Jatkiksesta:
 

8/2020: Arvotyöpaja kutsuu, sillä aina kannattaa kehittää - Jari Kaltiainen, JaloSteel Oy, Lieksan Terähuolto Oy / Jouko Piirainen, Business Joensuu / Jan Kontiainen, Jatkis-hanke

Business Joensuu ja Pohjois-Karjalan Yrittäjät tunnistivat yritysten kasvavan palvelutarpeen Pohjois-Karjalan omistajanvaihdosbuumissa ja yhdistivät resurssinsa. Näin syntyi uniikki oppimisympäristö - Arvotyöpaja sekä sähköinen arvoanalyysi-sovellus.

6/2020: Järjestön omistajanvaihdospalvelut - Jan Kontiainen, Jatkis-hanke

Viime vuoden alussa käynnistyneiden palvelujen piiriin on hakeutunut noin sata yritystä. Kolmessakymmenessä yrityksessä on päädytty yritysjärjestelyihin, joissa omistajan vaihdos on toteutunut osittain tai kokonaan.

2/2020: Yritystoiminta jatkuu kaupantekoon saakka - Osmo Vänskä, Taksi ja tilausajot O. Vänskä

64-vuotias Vänskä miettii suunnitelmallista ja hallittua eläkepäiville siirymistä. Jossain vaiheessa kaikki on myynnissä, joko osina tai kokonaisena. Jatkis-hankkeen kanssa on papereita jo täytelty, ja ensimmäiset ostajaehdokkaatkin jo tarjouksiaan laskevat.

1/2020: Jatkis-hanke sai uuden yritysvalmentajan - Hanna Koponen ja Mona Teräs, Pohjois-Karjalan Yrittäjät, Jatkis-hanke

Omistajanvaihdoshanke Jatkiksella on paljon kysyntää ja asiakasmäärän kasvun myötä tuli projektipäällikkö Jan Kontiaisen työpariksi vuoden alusta yritysvalmentajaksi Hanna Koponen.

8/2019: Y-blogi - Yrityskaupan valmistelu vaatii aikaa ja työtä - Jan Kontiainen, Jatkis-hanke

Kymmenien yritysten otannan perusteella voidaan todeta, että useimmissa yrityksissä on järkevää toteuttaa jonkinlainen kehityshanke ennen myyntisuosituksen antamista. Yritys, jossa liiketoiminnan edellytykset ovat hyvät ja historiallinen kehitys positiivinen, löytää uuden omistajan aina helpommin.

1/2019: Jatkis-hanke tukee ja vauhdittaa yrityskauppoja - Jan Kontiainen ja Joonas Hiltunen, Jatkis-hanke

Lähes jokainen yritys vaihtaa jossakin vaiheessa omistajaa, ellei lopeta toimintaansa ennen sitä. Tämän takia yritys kannattaa pitää aina siinä kunnossa ja järjestyksessä, että sen jatkuvuus omistajanvaihdoksen jälkeen on turvattu.