Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Joensuun Yrittäjien tukivinkit vuoden alkuun

Taloudellista ja henkistä tukea on tarjolla, kun tietää mistä etsiä.

Moni yrittäjä kokee edelleen taloudellista ahdinkoa koronan johdosta. Tämän seurauksena moni on myös henkisen avun tarpeessa. Keväällä yrittäjiä tuettiin usein avustuksin, mutta edelleen useita tukimuotoja on tarjolla. Joensuun Yrittäjät muistuttavat jäseniään seuraavista mahdollisuuksista tulonmenetyksiä paikkaamaan.

1. Valtiokonttorin kustannustuki (Neljäs hakukierros)

Kustannustuen neljännen kierroksen hakuaika alkaa 17.8. klo 9.00 ja päättyy 30.9. klo 16.15. Tuen tukikausi on 1.3.-31.5.2021.

Kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut koronapandemian vuoksi ja joilla on sen vuoksi vaikeuksia selvitä joustamattomista kustannuksista ja palkkakuluista. Hallituksen linjauksen mukaan tuen tarve ja määrä arvioidaan koronaepidemian aiheuttaman liikevaihdon äkillisen menetyksen perusteella. Tuella pyritään tukemaan yritysten selviämistä koronapandemian yli.

2. Yrittäjän väliaikainen työttömyysturva

Yrittäjälle mahdollistettiin väliaikaisen työttömyysturvan saaminen yritystoiminnan harjoittamisen rinnalla, jos liiketoiminta on kärsinyt koronasta. Määräaikainen lakimuutos mahdollistaa sen, että yrittäjille voidaan maksaa 724 euron työmarkkinatukea 16.3.–31.3.2021 ilman, että yrityksen toiminta täytyy lopettaa. Tukea on mahdollista hakea maaliskuun 2021 loppuun saakka.

Lisätietoja: Yrittäjän työttömyysturva

3. Työllistämisen kuntalisä 

Työntekijämarkkinoilla on paljo osaavaa väkeä, joten jos tilanne mahdollistaa tämän hyödyntämisen Joensuun Kaupunki tukee työnantajia 359€ /työkuukausi ja jopa 600€/työkuukausi jos työllistetty on alle 30-vuotias tai maahanmuuttaja-asiakas. Kuntalisä mahdollistaa parhaimmillaan siis jopa 4800€ tuen työnantajalle.

Lisätietoja: Joensuu - Työllistämisen kuntalisä

4. Yrityksen kehittämisavustus

Ely-keskus myöntää edelleen kehittämisavustusta yrityksille. Erityisenä painopisteenä tänä vuonna on kansainvälistyminen. Väliaikaiset muutokset mahdollistavat yrityksen kehittämisavustuksen myöntämisen enimmäismäärältään 800 000 euron suuruisena väliaikaisena valtiontukena sekä avustuksen myöntämisen pienille yrityksille. Tukea voidaan myöntää 30.6.2021 asti.

Lisätietoja: Ely - Yrityksen kehittämisavustus

5. Siunkauppa.fi - Joensuun Yrittäjien verkkokauppa

Siunkauppa.fi on täysin voittoa tavoittelematon ja tarjoaa kaikille pohjoiskarjalaisille yrityksille mahdollisuuden kokeilla verkkokaupankäyntiä riskittä kasvattaen samalla kuluttajien ja yritysasiakkaiden tietoisuutta yrityksestäsi yhteisen verkkokaupan ansiosta. Lahjakorttien myynti auttaa kassavirtaan nyt, kun sitä eniten tarvitaan.

Lisätietoja: siunkauppa.fi

6. Yritys-Suomi Talousapu neuvontapalvelu

Auttaa ja neuvoo talous- ja maksuvaikeuksissa olevia yrittäjiä.

Neuvojat ovat yrityksen talouden- ja terveyttämisen asiantuntijoita.

Palvelu on luottamuksellista.

Palvelu on maksutonta.

p.  029 502 4880, ma-pe klo 9–16

Lisätietoja: Yritys Suomi Talousapu