17.12.2020 klo 11:45
Uutinen

Pitkäjänteistä työtä ja kehittämistä

Kiteen Vuoden Yritys 2020 on Kiteen Huonekalutehdas Oy

Laadukkaille koivuhuonekaluille on markkinansa, kun pitää huolen tuotesuunnittelusta, osaamisesta ja tehokkuudesta. Tarvitaan myös pitkäjänteistä myyntityötä.

Raakel ja Markku Tiihosen 30 vuotta sitten hankkima Kiteen Huonekalutehdas Oy on toiminut 30 vuotta vanhasta Kasinosta tehdaskiinteistöksi laajennetuissa tiloissa.

– Markun paneutuminen työhön ja asioiden edistäminen mahdollisti sen, että ollaan vielä tässä, sanoo Raakel Tiihonen.

Sukupolvenvaihdos on jakanut vastuuta myös pojille, Artulle ja Antille, jotka ovat kasvaneet yrittäjyyteen. Raakel, Antti ja Arttu ovat työskennelleet Markun kuoleman jälkeen kolmisin jo yli kymmenen vuoden ajan.

– Hyvän henkilöstön merkitystä on vaikea yliarvioida, he tekevät laadun. Olemme onnekkaita, että meillä on hyvä porukka, korostaa Antti Tiihonen.

Yritys työllistää tällä hetkellä 26 henkeä ja tehdas pyörii kahdessa vuorossa. Kotimaa on suurin markkina-alue, mutta tuotteita myydään yli kymmeneen maahan. Kiteen Huonekalutehdas tekee yhteistyötä kaikkien merkittävimpien huonekaluketjujen kanssa.

– Koronan vuoksi konetoimitukset ovat viivästyneet ja työmatkat ovat jääneet, tiivistää Antti tämänhetkisen tilanteen.

– Ei päästy myöskään suunnitellulle koko henkilöstön 30-vuotismatkalle Italiaan, harmittelee Raakel.

Yritys kehittyy ja vastoinkäymiset vain vahvistavat. Kuten teki 2000-luvun alussa koettu tulipalokin; Markku Tiihosella ei ollut pienintäkään ajatusta lopettaa, vaikka moni sitä ehdottikin.

Teksti ja kuva: Riitta Mikkonen

Katso kaikki paikalliset Vuoden Yritykset 2020 Neuvokkaasta tästä linkistä >