Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Menestyvä yritys

Yrityskauppa, sen suunnittelu ja parhaassa tapauksessa toteutus on yrittäjälle iso asia. Yritysvälittäjänä saa kohdata ihmiset tässä vaiheessa. Tunteet ovat monesti pinnassa, niin myyjällä kuin ostajalla. Prosessin aikana tullaan tutuksi ja puhutaan monenlaisista asioista. Välittäjänä pääsen katsomaan yrityksen sisään ja siihen mistä yritys on tehty.

Kavereita on tullut monia. Viimeksi Erja ja Kimmo, kun Erjan omistama siivousyritys löysi uuden ostajan isosta valtakunnallisesta yrityksestä. Oli hienoa olla myymässä hyvässä tulokunnossa olevaa kasvavaa yritystä. Meillä oli prosessin aikana todella tiivis yhteistyö, yhdessä suunniteltiin taktiikkaa, viritettiin verkkoja. Käytiin läpi lähialueen yritykset, tutut yrittäjyyttä suunnittelevat ja lopuksi isot valtakunnalliset. Haettiin parasta mahdollista kauppaa. Meillä oli whatsapp ryhmä, jonka viestiliikenne ajoittui 5:50-23:00 väliselle ajalle. Tässä sai välittäjänä kokea oikeaa työn iloa ja me tutustuttiin niin mukavissa merkeissä, että koronan jälkeen kyllä varmasti tavataan. Tiivis yhteydenpito on harventunut, mutta on vieläkin tosi mukava soittaa Erjalta kuulumisia.

Oli opettavaista saada tutustua tuohon yritykseen. Oli koskettavaa nähdä se, että tinkimätön laadun tavoittelu tuo tulosta. Ja tehokkuuden pystyi aistimaan tilojen ja työvälineiden siisteydestä ja järjestyksestä. Puhuin monesti kotona siitä, ettei tänäkään päivänä tarvitse keksiä jotain uutta tai startuppia, jotta pystyy menestymään. Hommat vain pitää tehdä paremmin kuin toiset.

Olen miettinyt tuota monesti vuoden aikana ja uskallan vähän analysoida ulkoa katsottuna sitä, mikä tuon siivousyrityksen siivitti menestykseen ja siihen, että se oli haluttu yritysoston kohde. Tämä yrittäjä tiesi miksi yritys on olemassa. Yrityksen tehtävänä oli tuottaa asiakkaalle puhtauspalveluja, ei siksi, että se toisi omistajalle tuloja. Kohdillaan oli tehokkuus, hyvä järjestys, puhtaus, kunnolliset työvälineet ja työolosuhteet. Joka ikinen paperi ja dokumentti oli kunnossa ja järjestyksessä. Kolmas, eikä suinkaan vähäisin tekijä oli tuon yrittäjän ahkeruus ja into työtään kohtaan. Muutama neuvottelu tehtiin Erjan laitellessa pyykkejä koneeseen tai hänen täyttäessään pesuainesäiliöitä. Eikä niin pientä roskaa tai riepua ollut lattialla, etteikö hän sitä kulkiessaan nostanut oikealle paikalleen. Mieleen jäi myös se, että jos tuossa firmassa tuli reklamaatio, niin se oli toimitusjohtaja, joka kiisi paikalle moppi kädessä hoitamaan reklamaation kuntoon.  Asiakas tuli kyllä tietoiseksi, että firmassa otetaan asiakkaan huolet oikeasti tosissaan.

Onko oppini siis, että yrityksen olemisen tarkoitus ei voi olla raha. Jos yritys onnistuu siinä, mikä on sen tarkoitus, niin sen seurauksena voi olla raha.

Aki Keisu

Kirjoittaja on yritysvälittäjä yrityksessä Suomen Yrityskaupat Oy. Hän on toiminut yrittäjänä vuodesta 1986 ja toimii useassa perheen omistamassa yhtiöissä toimitusjohtajana tai hallituksen puheenjohtajana. Aki on myös hallituksen jäsenenä parissa kasvavassa pk-yrityksessä, jossa hänellä ei ole lainkaan omistusta. Oulun Yrittäjät palkitsi hänet Vuoden Yrittäjä 2012 palkinnolla.  Akin kertoman mukaisesti hän harrastaa koiran kanssa ulkoilua (myös metsästyksensä lasketaan enemmänkin ulkoiluksi), golfia, kuntohiihtoa ja moottorikelkkailua.