Etsi

Mitä hyötyä Yrittäjäjärjestöstä on?

Tämä ylläoleva kysymys nousee vähän väliä esiin. Päätin nyt kirjoittaa sinulle oman vastaukseni asiaan, kun taas rupesin miettimään ikuisuuskysymystä. Tähän palataan aina vähän väliä ja kysymyksen kuulen monesti paikallisyhdistyksen puheenjohtajana; mitä hyötyä on kuulua yrittäjäyhdistykseen?

Puheenjohtaja-urani alkuaikoina painiskelin tämän kysymyksen kanssa. Miettien, että minulla pitää olla hienoja vastauksia tarjota kysyjille. Sittemmin ymmärsin, että tässähän on kyseessä ihmiseltä ihmiselle tapahtuvat asiat. Kaikista hienoista jäseneduista ja muista huolimatta tärkeintä on yhteenkuuluminen, nauraminen ja toisten auttaminen.

Meillä on tosiaan hienoja jäsenetuja, mutta itseä tärkeimpänä pidän verkostoa, apua ja luotettavaa keskustelukumppania, kun sitä tarvitsen.

Mitä sitten olen saanut yrittäjäjärjestön kautta? Seitsemän vuoden sisään on kuulunut paljon apua ja mukavia reissuja. Olen saanut näkökulmaa omiin ajatuksiini yritystoiminnasta. Synkimpinä hetkinä minua on sparrattu ja autettu, joku on jopa kehunut hyväksi tyypiksi. Sen lisäksi olen saanut lukemattomia asiakkaita järjestön piiristä ja tehnyt yhteistyötä muiden yrittäjien kanssa. Yksinyrittäjällä ei aina rahkeet riitä kaikkeen yksin, silloin on mukava kun löytää luotettavan kumppanin jonka kanssa jakaa työmäärää.

Moni ajattelee, että nämä asiat ja verkostot ovat vain sisäpiirin porukalle. Melkein voisi myöntää tuon asian, mutta haluan lisätä siihen, että tähän sisäpiiriin pääsee kuka tahansa. Yleensä meidän tilaisuudet eivät maksa kuin lähtemisen vaivan ja kotiin palaat monta kontaktia rikkaampana, eikä ideoistakaan ole pulaa. Se, että mikä idea sitten siirtyy käytäntöön on itsestä kiinni.

Tanja Heikkonen
Tanja Heikkonen

Tanja Heikkonen on Sometan yrittäjä, Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien varapuheenjohtaja ja Siikalatvan Yrittäjien puheenjohtaja. Lisäksi intohimoinen metsästäjä, ruoanlaittaja, äiti ja vaimo. Tärkeysjärjestys vaihtelee vuodenajan mukaan.