Etsi

Miten käy omistajanvaihdospalvelun?

Maakuntauudistuksen tullessa tulee mietittyä mikä taho hoitaa tulevaisuudessa omistajanvaihdokset? Mielestäni on ensisijaisen tärkeää, että omistajanvaihdospalvelut huomioidaan, niitä tarjotaan yrittäjille ja laatu on tasalaatuista aina Utsjoelta Helsinkiin.

On hurjaa kuulla sanovan, että kyllä ne yrittäjät sen avun löytää ilman, että siihen panostetaan sen kummemmin. Joo, ehkä löytääkin, mutta jos väsynyt yrittäjä joutuu etsimällä etsimään omistajanvaihdosasiantuntijaa niin pahimmassa tapauksessa elinvoiva yritys ei löydä jatkajaa. Yrittäjille tulee tehdä omistajanvaihdoksesta mahdollisimman helppoa. Näin prosessia lähdetään viemään eteenpäin askel askeleelta, yrittäjää tukien ja tarpeeksi ajoissa, jolloin yritys on vielä voimissaan ja yrittäjällä on energiaa laittaa yritys tarvittaessa myyntikuntoon.

Maakuntien ja kuntien on huolehdittava omistaan, jos haluavat työpaikkojen säilyvän ja alueen elinvoimaisuuden pysyvän ja kehittyvän. Ostajia on houkuteltava alueille eri keinoilla. Jos yrityskaupoista kiinnostunut ostaja saa ystävällistä palvelua, hänellä on helpompi tehdä ostopäätös yrityksistä. Systemaattisella markkinoinnilla ja panostamalla omistajanvaihdospalveluihin saadaan aikaiseksi tuloksia. 

Kirjoittaja on Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät kehityspäällikkö Paula Pihlajamaa

Paula Pihlajamaa

Paula Pihlajamaa kehityspäällikkö Restratup Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät