Etsi

Nuoret yrittäjät, vapaus ja verkoston voima

Nuorten (alle 35 vuotiaat) yrittäjäinto on kasvussa. Tämän osoittaa monet tutkimukset ja tilastot, joita esim. Suomen Yrittäjät on toteuttanut. Yrittäjyys nähdään palkkatyötä houkuttelevampana urana mm. siksi, että se tarjoaa mahdollisuuden päättää vapaammin omasta työajasta. Nuori äiti tai isä voi halutessaan yrittäjänä viettää enemmän aikaa pienten lasten kanssa. Myytti vain yrityksessään työtä paahtavasta yrittäjästä, jota lapset näkevät harvoin, on nuorten yrittäjien tapauksessa usein vain myytti. Yrittäjyys tarjoaakin vapauden eikä välttämättä sido samalla tavalla kuin palkkatyö, kunhan yrittäjä on päättänyt yrityksensä tavoitteet selkeästi.

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien nuorten yrittäjien toiminta on aktiivista. Tiivis ydinporukka tekee tapahtumia koko maakunnan mittakaavassa ja toimintaa on Kuusamosta Oulaisiin ja Raahesta Iihin. Järjestö- ja yhdistystoiminta nähdään jossain mielessä vanhanaikaisena toimintana nykyisenä individualismin aikana. Kuitenkin nuoret ja draivikkaat yrittäjät haluavat kuulua yrittäjäjärjestöön ja toimia sen kautta yrittäjyyden arjessa. Miksi? Ensimmäinen ja lienee tärkein syy on verkosto. Moni nuori kuin vanhempikin yrittäjä on nykyään yksinyrittäjä ja heille ei ole työyhteisöä, jossa työskennellä. Yrittäjäjärjestö ja nuorten yrittäjien toiminta tarjoavat nuorelle yrittäjälle verkoston, jossa toimia, kehittää bisnestä ja samalla luoda ystävyyssuhteita. Yrittäjäkollegalta saa palautetta niin yrittäjyyteen kuin vapaa-aikaan liittyen.  

Tämä toiminta on monipuolista maakunnallisista lounaista, toiminnallisiin action-tapahtumiin, vapaamuotoisia afterwork -tilaisuuksia unohtamatta. Nuorten yrittäjien verkostolla Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät tarjoavat nuorille yrittäjille mahdollisuuden toteuttaa omaa kutsumusta yrittäjäkollegan tuella ja tsempillä.    

Kirjoittaja on Milla Raappana Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien koordinaattori

Milla Raappana

Milla Raappana
koordinaattori
Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät