Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Ratkotaanko työllisyyttä väärästä päästä?

Työllisyyskeskustelu käy kiivaana ja erilaisia keinoja työllisyyden nostamiseksi esittävät niin hallitus, oppositio kuin työmarkkinajärjestötkin. Ehdotuksia yhdistää erilaiset etuudet: joko niiden leikkaaminen tai lisääminen. Kannustimia työn vastaanottamiseen varmasti tarvitaan ja työnteon pitäisi olla kannattavaa kaikissa olosuhteissa. Työnantajayrittäjän näkökulmasta työllisyyttä ratkotaan väärästä päästä. Tukityöllistäminen, eläkeputken rajoittaminen tai sosiaalietuuksien leikkaaminen eivät edistä työllisyyttä, jos avoimia työpaikkoja ei ole. Uudet työpaikat syntyvät yrityksissä vain aitoon työntekijätarpeeseen. 

Työnantajayritysten määrä on laskenut vuodesta 2013 lähtien noin 8000:lla yrityksellä. Suomen työllisyyskehityksen kannalta tilanne on erittäin huolestuttava. Samaan aikaan on onneksi tullut likimain saman verran yksinyrittäjiä, mutta työllisyyskysymystä se ei ratkaise.

Pk-yritysten tulevaisuus näyttää epävarmalta. Koronakriisin laskun maksajiksi on jo kaavailtu yrittäjävetoisia yrityksiä, jotka eivät voi tehdä tulonsiirtoja edullisemman verotuksen maihin. Vihriälän työryhmä on esittänyt listaamattomien osakeyhtiöiden osinkoverotuksen kiristämistä ja asia nousee varmasti pöydälle tällä vaalikaudella.Yrittäjien usko tulevaisuuteen on tärkeää työllisyyden kannalta. Epävarmuus ei kannusta investoimaan ja kasvattamaan yrityksiä. Kasvu vaatii pääomia ja kovaa riskinottoa, jolloin riskissä täytyy olla myös ansaintamahdollisuus. Verotuksella onkin merkittävä vaikutus pk-yritysten kasvuhaluihin.

Kasvavista yrityksistä hyötyvät myös palkansaajat ja koko yhteiskunta monin tavoin. Uusia työpaikkoja avautuu, kilpailu työntekijöistä nostaa palkkoja työehtosopimuksia enemmän, yritykset kouluttavat uusia osaajia eri toimialoille, ostovoima ja verotulot lisääntyvät.

Onkin erikoista, että työllisyyskeskustelussa on unohdettu ne, jotka työpaikkoja luovat eli yritykset. Suomi tarvitsee uusia työpaikkoja, jotka syntyvät yksityiselle sektorille. Vain siten voidaan jakaa hyvinvointia tulevaisuudessakin.

Kirjoittaja Pasi Kinnunen on Esmo-yhtiöiden yrittäjä. Yhtiöt työllistävät yli 30 henkeä Oulussa, Raahessa ja Haukiputaalla.

Pasi Kinnunen
Pasi Kinnunen

Pasi Kinnunen on yli 30 henkilöä työllistävän ESMO Oy, ESMO Economia Oy ja Raahen Tili Oy yhtiöryppään toimitusjohtaja. Toimialat ovat taloushallinto-, koulutus- ja kehittämispalvelut. Yhtiö on suomalainen perheyhtiö ja tärkein arvo on asiakaslähtöisyys. Pasi Kinnunen on pitkän linjan yrittäjä, hän toiminut myös POHTOn toimitusjohtajana ja rehtorina sekä Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtajana sekä koulutussektorilla.