Etsi

Töitä olisi – kuka uskaltaa palkata?

Työllisyyskeskustelu käy kovilla kierroksilla ja siitä on tulossa tulikuuma vaaliteema kevään eduskuntavaaleihin. Asetelma on historiallisen erikoinen, sillä tähän saakka ay-liikettä ei ole pahemmin pk-yritysten asiat kiinnostaneet. Vielä erikoisemmaksi asian tekee se, että kiivaimmat lakkokenraalit ja -kenraalittaret löytyvät aloilta, joiden palkansaajat ovat suurteollisuudessa ja julkishallinnossa. Erikoista on myös se, että EK on lähinnä tuominnut hallituksen toimet irtisanomislain uudistamisessa. Ay-väelle ja EK:lle yhteistä on se, että pk-yritysten edustajia (Suomen Yrittäjät) ei ole koskaan huolittu neuvottelupöytiin.

 

Mistä todellisuudessa on kyse? Pk-yritysten työvoimakustannus vaihtelee karkeasti 25 – 75 % välissä liikevaihdosta riippuen toimialasta. Pörssiyritysten tilinpäätöksistä käy ilmi, että suuryritysten työvoimakustannus on vastaavasti 5 – 15 % liikevaihdosta. Tämä tarkastelu paljastaa, että työvoimakustannus on yleensä suurin yksittäinen kuluerä pk-yrityksissä. Varaa virheisiin rekrytoinneissa ei ole, liikkumavara on olematon.

 

Valtakunnan julkkikset ovat ennenaikaisessa vaalihumussa todistaneet, että huonoista työntekijöistä pääsee kyllä eroon, rahalla ainakin. He ovat vieraantuneet todellisuudesta tai sitten heillä on ”lompsa kunnossa”. Olen keskustellut useiden asianajajien kanssa hintalapusta, joka yrittäjän on maksettava, mikäli henkilöperusteinen irtisanominen päätyy käräjille ja työnantaja sen häviää. Korvaus on 3 – 24 kk palkka. Totuus on jossain siinä välissä, alle kymppitonnilla ei selviä mitenkään. Sitä kustannusta ei  pienyritys helposti kestä, kun muutenkin eletään kädestä suuhun.

 

Työnantajayritysten määrä vähenee Suomessa koko ajan. Se on fakta. Toinen totuus on se, että yli 60 % yksityisen sektorin palkansaajista työskentelee pk-sektorilla. Siis yrityksissä, jotka eivät ole tähän saakka ay-väkeä ja EK:ta pahemmin kiinnostaneet. Toivottavasti heidän tämänhetkinen kiinnostus onkin pysyvää ja nimenomaan työllisyysmielessä: miten saadaan sellaiset olosuhteet pk-yrityksille, että ne uskaltavat palkata työntekijöitä. Se on koko Suomen etu.

 

Suomessa on poikkeuksellisen paljon yksinyrittäjiä. Palkatakseen ensimmäisen työntekijän itselleen avuksi, pitää liikevaihdon kaksinkertaistua. Jokainen yksinyrittäjä tietää, miten vaikea se temppu on. On niin paljon helpompi myydä vähemmän ja jatkaa yksinyrittäjänä.

 

Pasi Kinnunen, yrittäjä, Esmo-yhtiöt

 

Pasi Kinnunen
Pasi Kinnunen

Pasi Kinnunen on yli 20 henkilöä työllistävän ESMO Oy, ESMO Economia Oy ja Raahen Tili Oy yhtiöryppään toimitusjohtaja. Toimialat ovat taloushallinto-, koulutus- ja kehittämispalvelut. Yhtiö on suomalainen perheyhtiö ja tärkein arvo on asiakaslähtöisyys. Pasi Kinnunen on pitkän linjan yrittäjä, hän toiminut myös POHTOn toimitusjohtajana ja rehtorina sekä Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtajana sekä koulutussektorilla.