Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Torilla tavataan! 

Suomi putosi puusta, kun Mörkö johdatti joukkonsa Bratislavan jäällä huikeaan voittoon vaahterasiirappi -jengistä. “Torilla tavataan” - ja rytmikkäät “mörkö, mörkö, mörkö” -huudot tahdittivat jääkiekosta hullaantuneet suomalaiset juhlimaan. Mörkö-mukit myytiin loppuun ja viimeisimmät juhlijat jaksoivat hillua vielä maanantaiaamuna eri kaupunkien suihkulähteissä. Vieraat ihmiset halailivat toisiaan ja luultavasti siinä sunnuntain ja maanantain välisenä yönä velatkin tuntuivat saatavilta.  Tähän iloon ja riemuun sekä erilaisten meemien jakamiseen on helppo yhtyä. Ja kyllä minullakin oli kotikatsomassa kuin sattumalta päällä pelipaita, jonka selässä koreili numero kaksitoista ja eturinnassa “C”. 

Silti en voinut maanantaina voitonjuhlia katsoessani olla miettimättä, että missä on se raja jolloin koko kansa juhlii? Vastaavaa iloa olisi hauska löytää politiikasta tai liike-elämästä. Miksi meidän on niin vaikea iloita toisten menestymisestä liikemaailmassa tai vaikkapa satunnaisesta lottovoitosta? Miksi emme koe rajatonta riemua, kun puolitutun lapsi kirjoittaa huippupaperit? 

Niin kuin MM-kulta osalle leijonia niin myös nuo edellä luettelemani asiat voivat olla se kääntöpiste ihmisen elämässä. Siksi niistäkin pitäisi iloita ja nauttia.  Jokainen meistä voisi kyllä myös ottaa oppia Jukka Jalosen teeseistä ja tavoitteista. Ehkäpä niistä edellä mainituista olisi myös ohjenuoraa tulevalle hallitukselle.  

Yrittäjät odottavat jännityksellä myös hallitusneuvottelujen lopputuloksia. Tätä lukiessanne ne toki saattavat olla ohi ja tiedetään mihin suuntaan ollaan menossa seuraavat neljä vuotta? Joku sanoi, että pohjalle, mutta toivon viisautta ja ymmärtämistä tämän maan elinkeinorakenteesta tuleville vuosille. Ja sitä jukkajalosmaista päämäärän asettamista ja joukkueen eli tässä tapauksessa Suomen edun nostamista ohi yksilön tavoitteiden.  

Tanja Heikkonen
Tanja Heikkonen

Tanja Heikkonen on Sometan yrittäjä, Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien varapuheenjohtaja ja Siikalatvan Yrittäjien puheenjohtaja. Lisäksi intohimoinen metsästäjä, ruoanlaittaja, äiti ja vaimo. Tärkeysjärjestys vaihtelee vuodenajan mukaan.