Etsi

Yritätkö yksin? 

Jos olet yksinyrittäjä, et ole yksin. Suomessa on 180000 yksinyrittäjää ja muodostatte merkittävän toiminnan Suomessa. Koko työvoimasta muodostatte noin 7 % ja ilman teitä työllisyysaste olisi todella matala. Yksinyrittäjänkään ei tarvitse olla yksin. Yrittämisen ollessa ainoa tulolähde tai sivutoimista kannattaa aina joka tapauksessa katsoa ympärilleen ja hakea neuvoa yrittämisessä eteen tuleviin kysymyksiin. Läheisten tuki tietysti aina tärkeimpänä yrittämisen arjessa.

Me ammattilaiset Nordea Pankissa enemmän kuin mielellämme autamme myös yksinyrittäjiä. Useimmin peruspankkipalvelut kuten tilit, verkkopankki, mobiilipankki, maksupääte ja maksukortit sekä luotot riittävät toiminnan tueksi. Pankki ei kuitenkaan ole ainoastaan tuotetalo vaan palveluyritys. 

Meidät tavoittaa 24/7 verkko- ja mobiilipankilla, mutta myös puhelimitse numerosta 0200 2121. Konttoreissamme useimmilla paikkakunnilla työskentelee pienyrityksiin erikoistuneista osaajia, joita pääset tapaamaan varaamalla ajan. Myös puhelinpalvelussa voi hoitaa laajempia asiakokonaisuuksia. Varsinkin yksinyrittäjän suurimman kasvuportaan eli ensimmäisen työntekijän palkkauksen yhteydessä saat pankista tukea kasvuloikan tekemiseen.

Tilitoimistot, asianajajat sekä konsulttitoimistot palvelevat myös yksinyrittäjiä. Voit hakea myös julkisen puolen palveluseteleitä sekä mahdollisuuksien mukaan tukia investointeihin. Säännöt eri tukimuotoihin ovat saatavilla ja sitä kautta on mahdollisuus kartoittaa omaan tilanteeseen sopivat tuet.

Alustatalouden kasvaessa voimistuvan digitalisaation myötä ero isomman ja yhden yrittäjän toimintojen välillä hämärtyy. Hyödyntämällä digitalisaatiota voi yksinyrittäjäkin luoda merkittävän kokoista liiketoimintaa. Myös oman toiminnan peilaamiseen näihin mahdollisuuksiin onnistuu hakemalla näkemyksiä ympärillä olevasta tukiverkostosta, jossa myös esimerkiksi Nordea Pankki on tukena.

Omaa aikaa varsinaiseen tuottavaan tekemiseen voi säästää käyttämällä sähköisiä palveluita niin paljon kuin mahdollista. Tilitoimistot ovat tässä kehityksessä hyvin pitkällä. Kevytyrittäjyys onnistuu jo useamman palvelun kautta, joissa Ukko.fi on tunnetuin. 

Vaikka yrität yksin – älä jää yksin!

Menestyksekästä loppuvuotta kaikille yrittäjille!
 

Sami Heikkilä

Sami Heikkilä aluejohtaja, Nordea Pankki Suomi