Etsi

Yrittäjä on päivänsä ansainnut

100-vuotias Suomi juhlii tiistaina yrittäjää. Yrittäjän päivää vietetään joka vuosi 5.9. Tavoitteena on korostaa yrittäjyyden merkitystä suomalaisessa yhteiskunnassa sekä sytyttää nuoriin yrittäjyyden kipinä. Se on kasvanut vuosien mittaan monipuoliseksi valtakunnalliseksi teemapäiväksi, jota vietetään ympäri maata kuntien, yrittäjien, järjestöjen ja oppilaitosten tilaisuuksissa.

Pohjois-Pohjanmaallakin paikallisyhdistykset näkyvät ja kuuluvat päivän ja viikon aikana. Alueemme Yrittäjän viikon tapahtumissa korostuvat verkostoituminen, yhdessä tekeminen, yrittäjyyskasvatus ja kuntayhteistyö.

Muutamia esimerkkejä alueellisista tapahtumista:
Pudasjärvellä nostetaan kaupungin kanssa aamulla lippu salkoon ja tarjotaan kahvit yrittäjille.
Iissä palkittiin vuoden kesätyöpaikka.
Siikalatvalla yrittäjät ja kunnanvaltuusto pitävät yhteisen kokouksen.
Pyhäjärvellä yrittäjät ovat pitäneet aamunavauksia kouluissa.
Oulaisissa kehitetään ammatillista koulutusta yhdessä Jedun ja kaupungin päättäjien kanssa.
Liminka ja Siikajoki ja Haukiputaan Yrittäjät järjestävät yhteisiä tilaisuuksia kahvien merkeissä.
Muhoksella palkitaan 4h yrittäjä yhteistyössä muiden kanssa.
ja Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät luotsaavat omassa tapahtumassaan verkostoitumisen lisäksi yrittäjiä hyödyntämään digitaalisuutta kasvun tukena.

Monia muitakin tapahtumia löytyy. Niitä kannattaa seurata mm. paikallisyhdistysten nettisivuilta tai fb-sivuilta.
Monet paikallisyhdistysten puheenjohtajat ovat saaneet myös yrittäjyysviikon aikana mahdollisuuden kertoa yrittäjien viestiä mediassa. Tämä on hieno asia. Paikkakunnan yrittäjät ja yrittäjyys on kunnan elinvoimaisuuden elinehto. Mitä enemmän yrityksiä, sen enemmän palveluita ja vetovoimaa kunnalla on. Yrittäjien viestejä kannattaa kuunnella ja avointa keskustelua käydä aktiivisesti yrittämisen olosuhteiden helpottamiseksi.

Yrittäjä on päivänsä ansainnut.  Toivotaan, että Yrittäjän päivä näkyy ja kuuluu positiivisesti 5.9 mediassa ja ihmisten puheissa maakunnassamme. Yrittäjäjärjestö tekee omaa työtään yrittäjyyden eteen. Haluamme olla aidosti yrittäjän arjessa

Marjo Kolehmainen

Marjo Kolehmainen on Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja.