Ajantasaiset tiedot koronasta yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Etsi

Yrityskauppakatsaus: myytävien yritysten määrä kasvoi Pohjois-Pohjanmaalla 18%

Yrityspörssi.fi-verkkopalvelun tiedot ennakoivat, että pienten ja keskisuurten yrityskauppojen määrä kasvaa tänä vuonna koko Suomessa.

Vuosi 2019 oli yrityskaupparintamalla vilkas halki Suomen. Myös Pohjois-Pohjanmaalla vuosi oli hyvä, sillä yrityksiä ilmoitettiin myytäväksi 18 % edellisvuotta enemmän. Seuraamme tilannetta aktiivisesti Yrityspörssi.fi-verkkopalvelussa, joka on Suomen suurin myytävien yritysten markkinapaikka verkossa.

Myytävien yritysten lukumäärä ennustaa tästä vuodesta vilkasta

Myytävien yritysten lukumäärän kehitys ennustaa tästä vuodessa vilkasta, sillä yrityskauppaprosessi vie tyypillisesti aikaa kuukausista jopa vuosiin.

Myyntiin on hyvä varata aikaa noin vuoden verran, joten moni 2019 aloitettu kauppa vietäneen päätökseen vasta tämän vuoden aikana. Myynnin aloittamista edeltää yrityksen valmistelu myyntikuntoon. Moni yrittäjä hyötyy asiantuntijan neuvoista yrityskaupan suunnittelussa.

Yrityspörssi tekee yhteistyötä muun muassa Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien kanssa, joka tarjoaa ilmaista neuvontaa yrityksen myyntiä tai ostoa harkitsevalle.

50 000 yritystä omistajanvaihdoksen edessä

Valtakunnallinen Omistajanvaihdosbarometri selvitti 2018, että yrittäjän ikääntymisestä johtuva omistajanvaihdos on edessä 2020-luvulla lähes 50 000:ssä yrityksessä, yksinyrittäjät mukaan lukien. Kokemukset jo tehdyistä yrityskaupoista ovat tutkimusten mukaan positiivisia ja jopa 90% yrityksistä jatkaa toimintaansa vielä vuosia yrityskaupan jälkeen.

Yrityskaupoilla ja omistajanvaihdoksilla on yksi merkittävä hidaste

Suomalaiset yrittäjät lykkäävät yrityskauppoja liian pitkälle. Palvelussamme ostajaehdokkaiden kiinnostusta voi julkisesti selvittää, ilman että yrityksen nimi on heti ensi alkuun näkyvissä. Olemme havainneet, että ilmoituksen anonymiteetillä ei ole merkittävää vaikutusta kiinnostuneiden ostajien yhteydenottoihin, kunhan yritystoiminnasta on kerrottu riittävän tarkasti ja kiinnostavasti.

Olemme Yrityspörssin sivuille koonneet suositun ja maksuttoman Myyjän oppaan, jota on ladattu jo 500 kertaa. Käytännönläheisen oppaan tarkoituksena on auttaa alkuun, jos pohdit mitä kaikkea sinun tulee huomioida, kun lähdet myymään yritystäsi. Käymme oppaassa läpi:

Mitä vaiheita yrityskauppaan liittyyMitä tärkeitä asiakirjoja sinun tulee huomioidaMiten voit löytää yrityksellesi ostajan 

Meri Varkoi-Anhava

Meri Varkoi-Anhava on Yrityspörssi.fi - verkkopalvelun toimitusjohtaja ja yrittäjä. Hän on ryhtynyt yrittäjäksi yrityskaupan avulla ja seuraa työssään, kuinka tuhannet yritykset hakevat ostajaa Yrityspörssi.fi - sivuston kautta. Yrityspörssi.fi kohtaamispaikka verkossa yrityksen myyjälle ja ostajalle. Verkkosivulla vierailee kuukausittain noin 40.000 kävijää, joita yhdistää halu tehdä yrityskauppa. Yrityspörssi on kanava, jonka kautta omalle yritykselle voi löytää ostajan. Löydät palvelusta Suomen monipuolisimman listauksen myytäviä ja ostettavia yrityksiä.