Etusivu > Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät > Mitä teemme? > Pohjois Pohjanmaan Yrittajat

Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Vaikuttaminen

Mitä saimme aikaan 2020 Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjissä:


Poikkeusvuonna on tehty asioita toisella tavalla kuin ennen, mutta siitä huolimatta paljon on saatu aikaan. Yrittäjien asioita on hoidettu ja ratkaistu yhdessä. Pääsääntöisesti etäyhteyksin on oltu tiiviisti yhteydessä yrittäjiin ja sidostahoihin. Palveluverkostoa on parannettu ja yrittäjien jaksamiseen lisätty tukea.

Yhdessä on saatu paljon aikaan ja tiivistelmä on luettavissa tästä: PDF iconmita_saimme_aikaan_2020.pdf


Yrittäjien asialla 2020:

Ratayhteyksien kehittäminen on välttämätöntä!

Pohjois-Pohjanmaan liitossa aloitettiin selvitystyö, jolla selvitetään VR:n yhdistettyjen kuljetusten uudelleen käynnistämistä sellaisella kustannustasolla, että se on yrityksille taloudellisestikin järkevää. Alustavasti näyttää siltä, että kapasiteetti edellyttäisi noin 6-8 tavarajunaa lisää pääradalle Oulusta Helsinkiin.
Näin suuri lisäys vaikuttaa toisaalta siihen, että kaksoisradan saaminen Oulu-Ylivieska välille on entistä perustellumpaa. Jo nykyisellä kapasiteetillä raideyhteys on paikka paikoin tukossa ja häiriöherkkä. Aihe on tärkeä meille, meillä on tälläkin hetkellä jäsenenä noin 140 tavarakuljetusalan yritystä ja ratayhteyksien kehittämien parantaa selkeästi koko alueemme elinvoimaisuutta ja yritystoiminnan kehittämistä.

Sotevääntö jatkuu!

Iso kokonaisuus, jonka eteen on tehty jo vuosia töitä, on sote eli sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistus. Uusi työ käynnistyy jälleen ja ensimmäinen palaveri on pidetty ja ministeri Kiurun viestit on kuunneltu. Meille on tärkeää, että yrittäjillä on mahdollisuuksia kaikkien palveluiden tuottamiseen sote-toimialalla. Ennaltaehkäisystä, sujuviin palveluihin ja tarvittaessa sairaanhoitoon. Mallista tulee julkisvetoinen, joten yrittäjien mahdollisuuksien varmistaminen monituottajamallia kehittämällä ja palveluseteleitä laajasti hyödyntämällä, on erittäin tärkeää. Nykyiset palveluketjut eivät toimi ilman yrittäjyyttä, sekin on tunnustetta ääneen. Tavoittelemme tiivistä alueellista yhteistyötä, jossa yrittäjät ovat aktiivisesti mukana.

Alueeltamme löytyy lukuisista viime vuosina tehdyistä soteyrityskaupoista huolimatta toista tuhatta sote-alan yritystä. Uudelle yrittäjyydelle on myös oltava mahdollisuus tulevaisuuden sosiaali- ja terveyspalveluissa. Monessa olemme mukana, seuraa uutisointia ja halutessasi ota yhteyttä ja tuo oma näkemyksesi tietoomme. Kerro miten voimme arkeasi parantaa ja mitä vaikuttamistyössä pitäisi muistaa ottaa huomioon!

Yrittäjä ota yhteyttä:
Toimitusjohtaja Marjo Kolehmainen marjo.kolehmainen@yrittajat.fi  p.050 5277 288


Kannanotot:
VT 22 Oulu-Kajaani-Vartius yhteysvälin ja kansainvälisen liikenneyhteyden lisääminen pääväyläasetukseen
PDF iconkannanotto_paavaylaasetukseen_vt_22_oulu-kajaani-vartius_03112020.pdf


Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien lausunnot:
4.6.2020 lausuntopyynnön diaarinumero: VN/538/2019 PDF iconjatelaki_lausunto_pohjois-pohjanmaa.pdf
Hallituksen esitysluonnos eduskunnalle jätelain ja eräiden muiden lakien muuttamisesta 


Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien toimintasuunnitelma 2020
PDF iconfinal_toimintasuunnitelma_2020.pdfPohjois-Pohjanmaan Yrittäjien toimintakertomus 2019
PDF iconfinal_toimintakertomus_2019.pdf