20.5.2019 klo 10:02
Uutinen

Oulun Yrittäjien Vuoden yksinyrittäjä 2019 on Petra Silvennoinen

Vuoden yksinyrittäjä on innostunut ja intohimoinen yrittäjä, joka tekee upeaa ja idearikasta työtä markkinoinnin ja viestinnän ammattilaisena Punkto-nimisessä yrityksessään.

Petra Silvennoisesta tuli yksinyrittäjä toukokuussa 2016. Nykyisin yrittäjyys on hänelle enemmän kuin työ – se on elämäntapa, joka mahdollistaa paljon.

– Äitienpäiväkortissa luki, että sinulla on hyvä työpaikka ja olet hyvä siinä mitä teet, ja annat kaiken mitä tarvitsemme. 8-vuotias kiteytti siinä hyvin, miksi olen yrittäjä. Yrittäjyys on mielekästä, koska saan tehdä sitä, mistä tykkään – ja minkä osaan. Olen ollut mukana kiinnostavissa projekteissa ja tavannut ihania, taitavia ihmisiä. Työni joustavuus helpottaa lapsiperhearjen pyörittämistä valtavasti. Pystyn antamaan lapsille aikaani ja olemaan läsnä.

”Huikea yrittäjänainen!”

– Hänen ammattitaitonsa sekä innostunut ja intohimoinen ote työhön vakuutti raadin. Petran osaamista ja aktiivista osallistumista yrittäjäyhdistysten, niin Oulun Yrittäjien kuin Pohjois-Pohjanmaan Nuorten Yrittäjien, toimintaan on ollut hienoa seurata, ja kuinka hän on nostanut somenäkyvyyden ja tiedottamisen uudelle tasolle, Oulun Yrittäjien puheenjohtaja Risto Huovinen perustelee valintaa.

Silvennoista ehdottaneet ovat kuvailleet häntä innovatiiviseksi ja itseään koko ajan kehittäväksi tekijänaiseksi, joka työskentelee monissa projekteissa ja on rakentanut aktiivisesti laajan yhteistyöverkoston.

Hänen työnjälkensä näkyy mm. Lumo-valofestivaalin sosiaalisen median kanavissa. Lumo-valofestivaali palkittiin Pohjoisen Parhaat / Vuoden kulttuuritapahtuma 2018 -palkinnolla, ja tuolloin jury nosti esille myös tapahtuman kyvyn viestiä. Silvennoinen on lisäksi mukana Qstockin viestintätiimissä sekä muissa Oulun imagoa nostattavissa hankkeissa. Hän on auttanut myös lukuisia pk-yrityksiä viestimään paremmin.

Yksinyrittäjä, muttei yksin

Silvennoinen kertoo, että yksinyrittäjyys on ajoittain yksinäistä puurtamista.

– Eri projektien kautta pääsen kuitenkin osaksi yhteisöjä, jotka ovat kuin se oma työporukka. Osasta on tullut ystäviä, joiden kanssa tavataan välillä vapaallakin. Yrittäminen itsessään ei ole ollut vaikeaa, sillä kohdallani asiat ovat sujuneet mutkattomasti ja töitä on riittänyt.

Viime vuosi oli Silvennoiselle haastava, sillä elämä toi mukanaan asioita, joihin ei osannut varautua. Surun ja onnen hetkien vuoristorataa, Silvennoinen kuvailee.

Yksinyrittäjälle omasta jaksamisesta huolehtiminen on hyvin tärkeää. Tuuraajaa ei välttämättä ole, jos joutuu toipilaaksi. Silvennoinen on yrittänyt ottaa kokemuksistaan opiksi ja uskoo viime vuoden olleen muistutus, että vähempikin vauhti riittää.

– Arvostan sitä tukea, minkä olen saanut. Ymmärsin, että olin kuormittanut itseäni tarpeellisen lisäksi myös paljolla ylimääräistä.

Markkinointiviestintä Punkto oli alun perin työpaikka Silvennoiselle itselleen. Jossakin vaiheessa haaveissa on ollut myös muiden työllistäminen.

– Olen käynyt itseni kanssa keskustelua yrityksen kasvattamisesta. Viime syksynä ymmärsin, että yhden naisen yritys on nyt hyvä. Sellaisena Punkto on minun näköiseni ja kokoiseni. Ympärilläni on osaavia ihmisiä, joiden avulla suuremmat hartiat järjestyvät aina kun niitä tarvitaan.

Vertaistuki on tarpeellista

Perhe on kannustanut ja tukenut Silvennoista alusta lähtien. Lisäksi tärkeä tuki ja verkosto on alueen Nuoret Yrittäjät.

– Vertaistuki on ollut arvokasta. On tärkeää vaihtaa ajatuksia muiden kanssa ja saada myös tuoretta näkökulmaa omaan tekemiseen.

Silvennoinen on myös toista vuotta Oulun Yrittäjät ry:n hallituksessa. Lisäksi hän on toiminut Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät ry:n nimitystoimikunnassa sekä yhden vuoden hallituksen varajäsenenä.

Oulun Yrittäjät palkitsee vuosittain ansioituneen yksinyrittäjän

Vuoden yksinyrittäjä -palkinnolla Oulun Yrittäjät haluaa tuoda esiin merkittävää yrittäjäryhmää jäsenistössään: yli puolet noin 1500 jäsenestä ilmoittaa toimivansa yksinyrittäjänä. Palkinto jaetaan nyt viidettä kertaa.

Ehdokkaita Vuoden yksinyrittäjä -palkinnon saajaksi etsitään vuosittain avoimella haulla, jossa kuka tahansa voi ehdottaa yksinyrittäjää palkinnon saajaksi. Palkittavan tulee olla Oulun Yrittäjien jäsen sekä jo asemansa vakiinnuttanut yrittäjä. Palkintona Oulun Yrittäjät kutsuu yrittäjän vieraakseen valtakunnallisille yrittäjäpäiville, jotka järjestetään tänä vuonna Lahdessa.

Lisätiedot

Petra Silvennoinen
Yrittäjä, Punkto
www.punkto.fi
petra@punkto.fi
p. 044 359 0767

Risto Huovinen
Oulun Yrittäjät ry, puheenjohtaja
p. 0400 584 510
risto.huovinen@stemma.fi

Valokuva: Juuso Haarala 2019