Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Korona

Vetoomus kaupungin johdolle.

Oulaisten yrittäjät ry:n hallitus on lähestynyt kaupungin johtoa ja virkamiehiä seuraavalla kirjeellä. Se on ensimmäinen koronasta johtuva julkinen ulostulomme, mutta toivomme että sen johdosta pääsemme entistä paremmin mukaan akuuttien tilanteiden ratkaisuun. Lähetä terveisiäsi paikallisyhdistykselle, niin viemme asiasi eteenpäin. Puheenjohtaja Ellu päivystää puhelimen äärellä joka päivä klo 9-21. Soita siis, äläkä ainakaan jää yksin murheisiisi! 

p. 044 739 6806 / Oulaisten yrittäjät, pj
p. 044 4793 208 / Oulaisten kaupunki, elinkeinojohtaja Jarmo Soinsaari
p. 044 4793 207 / Oulaisten kaupunki, yrityspalvelut; Sirpa Nevanperä

 

 

 

 

 

Arvoisa vastaanottaja 

Lähestymme Teitä, koska tilanteen vakavuus ja äkilliset vaikutukset ovat yllättäneet meidät kaikki. Monet yrittäjät ovat umpikujassa ja tarvitsevat nyt monenlaista tukea. Me paikallisyhdistyksessä teemme kaikkemme yhteisen päämäärän eteen: yhtäkään romahdusta, henkistä, fyysistä tai taloudellista, ei saa tulla. Työpaikat täytyy säilyttää! Ihmisten terveyden tulisi aina olla etusijalla, mutta nyt olemme saaneet siitä rajun muistutuksen ja kaikki toimimme ilomielin heikompien eduksi. Samassa veneessä on myös kaupunki työtekijöineen, sotetoimijat ja rahoittajat. Jos dominot lähtevät kaatumaan, se on katastrofi. On kasteltava juuria, jotta puu voi elää! Suomeksi tuo tarkoittaa PK-yrittäjien kaikenlaista  tukemista. NYT TARVITAAN RAHAA!  

Vuokria tulisi tarkastella ja jos tilanne vaatii, antaa maksuvapautusta! Valtakunnan tasolla mietitään mekanismeja kuntien sekä yritysten tukemiseksi ja rahoittajatkin ovat näissä talkoissa mukana. Nyt tarvitaan selkeä viesti myös Teiltä! Löytyyhän apua tarvitsevalle? Kaupungin kiinteistöissä toimii monia yrityksiä, joiden kassavirta on tyrehtynyt täysin. Jotain kautta vuokra on saatava, oli julkinen tai yksityinen vuokranantaja, mutta nyt on vastattava akuuttiin tarpeeseen. 

Hankinnat ovat olleet keskusteluiden keskiössä jo pitkään. Nyt, jos koskaan, toivomme kaupungin aktiivisesti viestivän kaikille pienenkin paikallisen oston tärkeydestä! Paljon liikkeitä on auki, koska toistaiseksi sulkemisesta on annettu monille aloille vain suositus. Tällöin keskeytys- tai muu vakuus ei tule kysymykseen ja on vain uskottava, toivottava ja YRITETTÄVÄ. 

Kriisiryhmä lienee väärä nimitys, mutta toivoisimme että paikallisyhdistyksen edustus kutsuttaisiin mukaan, kun keskustellaan koronaviruksen aiheuttamista erityistoimista. Ei ehkä tule ajateltuakaan sitä, kuinka kaikki päätökset vaikuttavat yrittämiseen ennemmin tai myöhemmin. Ajantasainen ja tosiasioihin perustuva viestintä on erityisen tärkeää. 

 “Selviytymisseteli” on uusi yksinyrittäjäverkoston kehittelemä auttamisen malli. Mm. siitä Suomen yrittäjät neuvottelevat parhaillaan.  Toivotaan siitä apua pikaisesti palvelualojen yksinyrittäjille, jotka ovat eräs ryhmä johon tämä tilanne karmeimmin vaikuttaa. 

 

Kiitos, että saamme tehdä yhdessä työtä Oulaisten elinvoiman hyväksi 

 

Oulaisten yrittäjät ry: psta pj. Elina Piippo