Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yksinyrittäjät

Tällä hetkellä yksinyrittäjiä on jo reilusti yli puolet Suomen yrittäjistä. Yksinyrittäjien määrä on lisääntynyt voimakkaasti viimeisen kymmenen vuoden aikana. Samanaikaisesti yksinyrittäjien merkitys koko yhteiskunnalle on kasvanut.

Tutustu: Suomen Yrittäjien sivusto yksinyrittäjien tueksi, verkostoitumisen avuksi ja vertaistuen väyläksi.

Sivustolle on koottu kattava tietopaketti erityisesti yksinyrittäjien arkea koskettavista asioista. Sivustolla on myös tapahtumakalenteri, josta voi poimia mielenkiintoisimmat ja hyödyllisimmät tapahtumat.

Tärkeää vertaistukea yksinyrittäjälle tarjoavat blogit sekä Yrityshaku Synergia. Kannustamme aktiivisuuteen myös sosiaalisessa mediassa. Käytä #yksinyrittäjät-tunnistetta Twitterissä ja Instagramissa.


Yksinyrittäjän hanke

Maan hallituksen Yrittäjyyspakettiin kuulunut hanke ensimmäisen työntekijän rekrytoinnin helpottamiseksi on nyt virallisesti käynnistynyt. Hanke on valtakunnallinen, lukuun ottamatta Etelä-Savoa ja Kainuuta. Mukana on 13 ELY-keskusta. Työ- ja elinkeinoministeriön käynnistämän hankkeen valtakunnallisesta koordinoinnista vastaa Uudenmaan ELY-keskus ja TE-toimisto. Suomen Yrittäjät on mukana hankkeessa yhteistyökumppanina. Hanke kestää vuoden 2018 loppuun saakka.

Hankkeen tavoitteena on kehittää ensisijaisesti ensimmäistä työntekijäänsä palkkaavien tai ostopalvelua hankkivien yksinyrittäjien työnantajataitoja ja rekrytointiosaamista. Palvelu sisältää palvelumarkkinoinnin, henkilökohtaisen ohjauksen ja sparrauksen sekä rekrytointisuunnitelman laatimisen. Palvelu on yksinyrittäjälle ilmainen.

Yksityisten palveluntuottajien tehtävänä on löytää ja ohjata asiakkaat henkilökohtaiseen valmennukseen ja ohjaukseen alueellisen palvelumarkkinoinnin keinoin.

Lisätietoja:

Suomen Yrittäjät
toimialapäällikkö Mika Hämeenniemi
p. 050 372 4804

Oulun Yrittäjät 
Sisko Kärki
p. 040 5146 456


Älä jää yksin!

100 asiantuntijaa käytettävissäsi puhelinsoiton päässä!
 
Maksuton puhelinneuvonta antaa monipuolista opastusta ja neuvontaa yritystoiminnassa. Suomen Yrittäjien omien asiantuntijoiden lisäksi käytössäsi on lähes sata valtakunnan eturivin asiantuntijaa.

Neuvontapalvelu toimii arkisin klo 8–20 numerossa

09 229 222

Varaudu kertomaan jäsennumerosi.