Etsi

Yrittäjyys

Oulun Yrittäjien ”Vuoden Yrittäjä 2017” -palkinnon saaja on elokuvateatteri Star

Oulun Yrittäjien "Vuoden Yrittäjä 2017” -palkinnon saaja on perinteikäs oululainen elokuvateatteri Star, joka on esittänyt elokuvateatterinäytöksiä jo vuodesta 1982 lähtien.

Star on viisi henkeä työllistävä perheyritys, jota pyörittää yrittäjien Kalle Kantalan ja Pirkko-Liisa Vesan poika Kari. Vuoden 2018 alussa tulee voimaan sukupolvenvaihdos, jonka yhteydessä pitkään toimintaa pyörittänyt Kari Kantala ottaa myös virallisesti ohjat haltuunsa. 

"Tämän talon rakennuttaja on esittänyt tässä elokuvia jo vuodesta 1938 lähtien. Minun isoisoisäni puolestaan aloitti elokuvien esittämisen vuonna 1946, ja olen itsekin kasvanut täällä elokuvanäytösten parissa", Kari Kantala kertoo.

Lapsiperheet tärkeä kohderyhmä

Kantalan mukaan Starissa käy asiakkaita laidasta laitaan, mutta lapsiperheet ovat yksi tärkeimmistä asiakasryhmistä. Toisaalta esimerkiksi uusien äänijärjestelmien myötä nuorison määrä asiakkaissa on lisääntynyt.

"Ihmiset, jotka käyttävät muutenkin palveluita, käyvät yleensä myös elokuvissa. Luonnollisesti myös elokuvatarjonta määrittää asiakaskuntaa", Kantala täsmentää.

Jatkuva uudistuminen auttaa pärjäämään kilpailussa

Kantala kertoo, että kilpailu isoa kansainvälistä elokuvateatteriketjua vastaan on kova. Staria onkin aikojen saatossa useita kertoja remontoitu ja järjestelmiä uudistettu, jotta asiakkaille voitaisiin tuottaa entistä parempia elokuvakokemuksia. Viimeisin uudistus tapahtui vuonna 2016, jolloin rakennettiin teatterin viides elokuvasali.

"Ykkössalissamme on nykyään aivan ensiluokkainen projektori ja äänijärjestelmä; Suomessa vastaavanlainen järjestelmä löytyy vain kahdesta muusta elokuvateatterista Helsingissä ja Espoossa", Kantala sanoo.

Kantalan mukaan Starilla menee hyvin. Kantala uskoo, että suosion taustalla ovat siistit ja toimivat elokuvasalit, ajanmukainen tekniikka sekä joustava palvelu. Tästä esimerkkinä on tapaus, jossa asiakkaalle järjestettiin pyynnöstä elokuvanäytös tiettyyn kellonaikaan.

"Meihin oli kerran eräs vaatemyyjä yhteydessä ja valitteli, että ei myöhään päättyvien työvuorojensa vuoksi päässyt koskaan katsomaan tiettyä elokuvaa. Järjestin seuraavalle viikolle myöhäisempiä näytöksiä, jotta kyseinen asiakas pääsisi katsomaan elokuvaa. Hän myöskin saapui elokuvanäytökseen", Kantala kertoo.

Star pysyy Oulussa, laajentaa tarjontaansa

Kantalan mukaan yrityksellä ei ole tarvetta laajentua muille paikkakunnille, vaan tärkeintä on säilyttää nykyinen elokuvateatteri ja kehittää sitä yhä paremmaksi. "Olemme alkaneet tarjota yrityksille kokouspalveluita ja lapsille synttäreitä. Tärkeintä on kuitenkin elokuvien näyttäminen ja siihen haluamme panostaa. Minun ei onneksi tarvitse soittaa mihinkään pääkonttoriin asioista, vaan voin tehdä päätöksiä itsenäisesti", Kantala toteaa.

Teksti: Elisa Niemelä. Kuva: Jorma Ketola. Kuvassa vasemmalta oikealle: Jukka Kontula, Elisa Niemelä, Jenna Antinmaa sekä Kari Kantala.