Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Vaikuta, Vahvista, Verkostoi

Mikä tapa aloittaa Raahen Yrittäjät ry:n 40v. juhlavuosi! 1.2.2019 Suomen Yrittäjien Vaikuttajafoorumissa rapsahti valtakunnallinen voitto Vuoden Tekijä 2018 –sarjassa Raahen Yrittäjille. Puheenjohtajan silmin viikonloppu oli täynnä vauhtia, naurua, vakavaa asiaa, vaikuttamista, poliittista keskustelua ja Suomen Yrittäjien vaaliohjelmaa. Ja tietenkin juhlaa mahtavan saavutuksen kunniaksi.

Yrittäjäjärjestön kaiken kattava teema pitää sisällään ajatuksen vaikuttamisesta, vahvistamisesta ja verkostoimisesta. Syy, miksi Raahen Yrittäjät saivat Vuoden Tekijä -tunnustuksen on nimenomaan siinä, miten hyvin pystyimme vaikuttamaan, vahvistamaan ja luomaan verkostoa sekä yhteistyökumppaneiden ja jäsenyrittäjien kesken. Palkintohan tuli Virtaa kinttaaseen –hyvinvointihankkeesta, jossa 20 jäsenyrittäjää pääsi osallistumaan hyvinvointiprojektiin, jolla lisättiin yrittäjien arjen jaksamista ja energiatasoja. 

Olemme vaikuttaneet, vahvistaneet ja verkostoineet myös tiiviisti kaupungin kanssa, joka on ollut omalla henkilökohtaisella puheenjohtajakauden tavoitelistalla. Vihdoin ja viimein olemme saaneet läpi päivittäistorin siirtämisen Härkätorille kaupungin ytimeen. Tämä muutos vei melkein kolmekymmentä vuotta, onhan Raahen Yrittäjät ajaneet sitä ensi kerran jo ’90 –luvulla. Näinkin pienellä muutoksella luodaan ihan uutta arvoa kaupunkikuvalle, vahvistetaan keskustan liike-elämää ja rakennetaan elämyksellistä keskustaa. Kyseessähän on kaupunkistrategian mukainen kokeilu, ei pysyvä päätös. Jos kokeilu todetaan epäonnistuneeksi, aina voidaan palata vanhaan. Mutta hyvä, että edes annetaan mahdollisuus uudelle!

Koska haluamme vaikuttaa, verkottua ja vahvistaa juhlavuotenakin, julkaisemme tänä vuonna joka kuukausi Raahen Yrittäjien hallituksen jäsenen kirjoittaman blogikirjoituksen. Teemat voivat liittyä yrittämiseen, yrittäjyyteen, yrittäjäjärjestöön, kaupunkiimme tai yrittäjän elämään ylipäätään. Tämä on yksi keino tehdä kasvojamme ja ajatuksiamme tutuksi. 

Olen hirvittävän ylpeä hallituksestamme ja jokaisesta sen jäsenestä. Vain toinen yrittäjä voi tietää, minkälaista yrittäjän elämä on. Se on kuin vuoristorata, jossa yrittäjä istuu raiteita vasten koko pitkä juna vaunuineen sylissään. Vauhti matkalla on kova, ja niin on vastuukin. Siksi arvostan suunnattomasti, että haastavan perusarkensa lisäksi nämä yrittäjät haluavat antaa oman panoksensa yrittäjien yhteisten asioiden eteen. 

Mutta tekijöitähän me olemmekin. Jokainen yrittäjä. Siksi on mahtava aloittaa nuorekkaan nelikymppisen juhlavuosi valtakunnallisella tunnustuksella. Sillä, mitä minä ja sinä teemme arjessa, on oikeasti merkitystä. 

Sanna Salo
Raahen Yrittäjien puheenjohtaja Sanan Salo

Sanna Salo
puheenjohtaja
Raahen Yrittäjät ry.

Yrittäjä
Salona Assistance
FabCompany