Etsi

Jukka Hurrila

Kuka olet?

Olen Jukka Hurrila, 45-vuotias yrittäjä Porista. Olen kotoisin Etelä-Pohjanmaalta Alahärmästä, jossa vanhempani toimivat aikanaan maatalousyrittäjinä. Lukion ja armeijan jälkeen tie vei Keski-Suomeen opiskelemaan nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajaksi, minkä jälkeen olen satakuntalaistunut 2000-luvun alussa.

Työura ennen yrittäjäksi lähtemistä koostuu useista esr-hankkeista, jotka kaikki liittyivät tavalla tai toisella työllisyyden parantamiseen. Yrittäjäurani alkoi vuonna 2006. Yritykseni Länsivalmennus Oy tuottaa työhönvalmennus- , koulutus- , rekrytointi- ja ammatillisen kuntoutuksen palveluita kolmessa toimipisteessä Satakunnassa. Työssäni tapaan asiakkaiden lisäksi eri alan yrittäjiä päivittäin. Vahvuutemme alalla on ollut aina laajat yrittäjäverkostot.

Harrastuksiini kuuluu raviurheilu, ulkoilu ja golf.

1. Miksi haet tähän luottamustehtävään?

Satakunnan Yrittäjien hallituksen ja kentältä tulleen kannustuksen myötä päätin lähteä mukaan. Suomen Yrittäjien varapuheenjohtajaehdokkuus on haaste, jonka otan epäröimättä vastaan. Olen toiminut järjestössä eri luottamustehtävissä jo jonkin aikaa ja nyt uudistuksen myötä koen, että nyt on aika ottaa enemmän vastuuta järjestössä.

2. Mikä on mielestäsi yrittäjäjärjestön tärkein tehtävä?

Yrittämisen edellytysten parantaminen läpi Suomen riippumatta yrityksen koosta tai sijainnista.

3. Missä yrittäjäjärjestö on mielestäsi onnistunut hyvin, ja missä on vielä kehitettävää?

Suomen Yrittäjät on noussut näkyvimmäksi etujärjestöksi maassamme ja pääosin hyvin positiivisesti. Tätä hyvää työtä tulee jatkaa myös tulevaisuudessa, ja olisin siinä mukana täysillä. Olemme ottaneet suuren harppauksen vaikuttamisessa, ja meitä kuunnellaan nyt paremmin sekä kunta- että valtakunnan tasolla. Kehitettävää löytyy jäsenhankinnassa ja uusien yrittäjien mukaan saamisessa, erityisesti nuorten yrittäjien mukaan saaminen on järjestön jatkuvuuden kannalta elintärkeää.

4. Jos sinut valitaan varapuheenjohtajaksi, mihin suuntaan viet yrittäjäjärjestöä? 

Tulen viemään järjestöä avoimempaan suuntaan. Päätösten täytyy olla läpinäkyvämpiä ja perusteltuja jäsenille. Järjestöllä täytyy olla myös rohkeutta uudistua ja kyky olla ketterä toimissaan.

Nykyiset luottamustehtävät

  • Satakunnan Yrittäjät, hallituksen puheenjohtaja 2019–
  • Suomen Yrittäjät, hallituksen jäsen 2019–
  • Satakunnan ammattikorkeakoulun hallituksen jäsen 2019–
  • TE-toimiston TY-neuvottelukunnan jäsen 2019– / puheenjohtaja 2020–
  • Maakunnan yhteistyöryhmän varajäsen 2020–

Aiemmat luottamustehtävät

  • Suomen Yrittäjien järjestövaliokunta 2018–2019
  • Satakunnan Yrittäjien työvaliokunta 2017–2018
  • Porin Yrittäjien varapuheenjohtaja 2015–2018
  • Porin Yrittäjien hallituksen jäsen 2013–2018

 

» Takaisin varapuheenjohtajaehdokkaisiin