Etsi

VASEKin Yrittäjäillat kiertävät Vaasan seudun kunnat

VASEK järjestää yhteistyössä omistajakuntiensa Vaasan, Mustasaaren, Vöyrin, Maalahden, Korsnäsin, Isonkyrön ja Laihian kuntien ja kuntien yrittäjäyhdistysten kanssa yrittäjäiltoja, joissa kahvikupposen ääressä keskitytään yrittäjiä mietityttäviin ajankohtaisiin aiheisiin ja verkostoidutaan muiden yrittäjien kanssa.

Yrittäjäilta Vaasassa on yrittäjän päivänä torstaina 5.9., mutta pieni varaslähtö yrittäjän päivän juhlimiseen otetaan jo keskiviikkona 4.9. kun Uusyrityskeskus Startian aamukahvitilaisuudet alkaville yrittäjille käynnistyvät.

Varsinainen yrittäjän päivän ohjelma 5.9. alkaa klo 17.30 Scandic Waskiassa. Teemoina tilaisuudessa ovat sekä yrityksen että yrittäjän katsastus.

– Yrityksen katsastus eli Due Diligence -tarkastus on ehdottoman tärkeää silloin, kun on ostamassa yritystä. EY:n asiantuntija Ilkka Puikkonen kertoo mihin seikkoihin tarkastuksessa tulee kiinnittää huomiota, yrityspalvelujohtaja Kjell Nydahl kertoo.

– Yrittäjäkatsastuksessa puolestaan käydään läpi, kuinka yrittäjän erilaiset elämäntilanteet voivat vaikuttaa myös yrityksen tilanteeseen. Näsman & Båskin Oskar Sundback kertoo tarkemmin siitä, miten yrittäjän tulisi ottaa huomioon ja hoitaa kuntoon niin avioehto, edunvalvontavaltuutus, testamentti kuin osakassopimuskin.

Seuraavalla viikolla Yrittäjäillat järjestetään Korsnäsissä, Maalahdessa ja Vöyrillä. Ruotsinkielisissä tilaisuuksissa teemoina ovat muun muassa verkkokauppa, nuorten yrittäjyys, maaseudun yrittäjien mahdollisuudet ja haasteet, yritysten sopimukset ja investointituet.

– Lisäksi kuulemme mielenkiintoisia ja inspiroivia yrittäjätarinoita, Maalahden ja Vöyrin ”oma” yritysneuvoja Olav Nylund kertoo.

Isonkyrön Yrittäjäilta on vuorossa 16.9., Mustasaaren 26.9. ja Laihian 3.10.

Tutustu ohjelmiin ja tule mukaan!

 

Yrittäjät saman katon alle Pohjanmaalla

Pohjanmaalla toimivan ruotsinkielisen Österbottens Företagarförening yrittäjäyhdistyksen hallitus päätti ylimääräisessä jäsenkokouksessaan 1.7. yksimielisesti että se luopuu edunvalvantatoiminnasta. Österbottens Företagarförening keskittyy jatkossa avustamaan ruotsinkielisiä mikroyrit-tyksiä Pohjanmaalla stipendien ja avustusten muodossa. Yhdistyksen kevätkokous päätyi saamaan lopputulokseen 28.5.

Österbottens Företagarförening vastaa normaaliin tapaan jäseniensä palvelusta heinäkuun loppuun, jonka jälkeen se lopettaa toimintansa yrittäjäjärjestönä. Suomen yrittäjät on lupautunut hoitamaan yhdistyksen jäsenille ruotsinkieliset palvelut elokuun alusta vuoden loppuun. Järjestely ei koske Närpes Företagare yhdistyksen jäseniä, sillä närpiöläiset ovat valinneet jatkaa toimintaansa ilman Suomen Yrittäjien tarjoamaa apua.

Ruotsinkielisen Österbottens Företagarförening yrittäjäjärjestön noin 700 jäsentä voivat tämän vuoden aikana liittyä Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien paikallisyhdistysten jäseniksi ilman lisäkustannuksia. 

Kuusi vuotta kestänyt ero ohi

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen ja Österbottens Företagarförening yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Ingemar Tåg ovat helpottuneita. Ruotsinkielisen yrittäjäjärjestön kuusi vuotta kestänyt ero Suomen Yrittäjistä on nyt ohi.

- Suomen Yrittäjät tekee kaikkensa, jotta yrittäjien palvelut Pohjanmaalla paranevat – kahdella kielellä. Toivotan henkilökohtaisesti kaikki Österbottens Företagarförening yhdistyksen jäsenyrittäjät tervetulleiksi Suomen Yrittäjien paikallisyhdistyksiin, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo. 

Ruotsinkielisten jäsenten tapahtumat toteutetaan Pentikäisen mukaan elokuusta lähtien Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien yhteisen verkoston toimesta. 

Tuoreet kansanedustajat saivat nimikkoyrittäjät

Nimikkoyrittäjä on kansanedustajalle luonteva yhteys yrittäjän arkeen. Nimikkoyrittäjän tehtävä on välittää kansanedustajalle konkreettista tietoa yrittäjän arjesta ja kertoa, mitä yrittäjyyden edistämiseksi kannattaisi tehdä. Se, että yritykset menestyvät, on koko vaalipiirin ihmisten etu: yritykset luovat työpaikkoja ja tuovat verotuloja alueelle. Yhteydenpidon on tarkoitus kestää koko vaalikauden.

Kansanedustaja – nimikkoyrittäjäparit Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien alueella

Kim Berg - Katja Rajala

Jukka Mäkynen - Mikael Fredman

Anders Norrback - Maija Granstubb

Joakim Strand - Anna Bertills

Mikko Ollikainen - Maria Norrlin-Asplund

Valtakunnallinen kriisipuhelin auttaa

Suomen Mielenterveysseuran valtakunnallisen kriisipuhelimen mahdollisuus kannattaa huomioida. Kriisipuhelimeen voi ohjata soittamaan, mikäli yrittäjällä on oman henkisen hyvinvoinnin tai jaksamisen kannalta haastava tilanne. Palvelu on käytössä joka päivä.

Valtakunnallisen kriisipuhelimen uudet numerot

Kriisipuhelimeen vastaavat kriisityön ammattilaiset ja koulutetut vapaaehtoiset. Numero palvelee suomen ja ruotsin lisäksi englanniksi ja arabiaksi.

Kriisipuhelimen uudet numerot ovat:

Kriisipuhelimen yleisnumero on 09 2525 010 (näppäinvalinnat eri kielilinjoille)

Eri kielilinjojen suorat numerot ovat:

suomenkielinen linja 09 2525 0111 ruotsinkielinen linja 09 2525 0112 arabiankielinen linja 09 2525 0113

englanniksi keskusteluapua saa soittamalla ruotsinkieliselle tai arabiankieliselle linjalle tai yleisnumeroon ja valitsemalla numeronäppäimen 2 tai 3

Tarkemmat tiedot ja aukioloajat: mielenterveysseura.fi/kriisipuhelin   

Lisätiedot:

toimialapäällikkö Mika Hämeenniemi

050 372 4804

@mikahameenniemi