Etsi

Mustasaaren Yrittäjät

Miksi kuulua Mustasaaren Yrittäjiin?

Mustasaari on monelle ulkopuoliselle outo kunta Vaasan kupeessa. Mitä ne asukkaat oikein ovat? Eivät he ole oikein kaupunkilaisia, eikä maalaisiakaan. Lintuvuori, yksi kunnan teollisuusalueista, se oli joskus onneton tienpätkä keskellä metsää. Vaasalaisia vähän nauratti, että joo, teollisuusalue. Kumma kyllä, siellä on nykyään tuotantolaitoksia laidasta laitaan. Eivätkä he vain toisilleen myy, vaan ympäri maata ja maailmaa. Yrityksiä on mm. kasitien ja kolmostien varrella. Maalla, pellolla, saaressa ja merellä.

Näitä yrittäjiä ja asukkaita, kaikkia yhdistää yksi juttu. Kun heiltä kysyy, että oletteko te Vaasasta, he sanovat, että ei, me ollaan Sepiksestä, Koivulahdesta, Sulvalta, Raippiksesta tai vaikka Iskmosta. Mustasaaresta, fattar du? Osa heistä haluaa liittyä Vaasan, mutta osa ei. Mutta mihin tahansa ne joskus liittyykään, niin mustasaarelaisena ne aina pysyy. Ja visst!

Mustasaari on soppa intohimoista yritteliäisyyttä, suomalaista ja suomenruotsalaista kulttuuria ja identiteettiä, pikkukaupungin meininkiä kansainvälisissä ympyröissä. Se on myös kantapään kautta opittua suvaitsevaisuutta, ylpeyttä omasta kunnasta ja kielten sekamelskasta.

Mustasaaren Yrittäjät on perustettu, sillä uskomme, että kylähenki säilyy, vaikka rajat muuttuvat. Oman yhdistyksen avulla voimme mutkattomasti pitää yhteyttä kunnan hallintoon ja viranomaisiin. Haluamme myös tutustuttaa kunnan alueen yrittäjät toisiinsa. Kun tunnemme toisemme, saamme aikaan ehdotuksia, päätöksiä ja kauppoja, jotka on tehty ihmisten eikä organisaatioiden välillä. Jos kuntaliitokset toteutuvat, Mustasaaren yrittäjäjärjestöllä on entistä isompi merkitys: puhaltamalla yhteen hiileen kunnan alueelta tulevien poliitikkojen kanssa, varmistamme sen, että alueen yrittäjillä on mahdollisuus vaikuttaa isomman kunnan päätöksentekoon.

Liity jäseneksi

Liity jäseneksi klikkaamalla tästä. Valitse paikallisjärjestöksi Mustasaaren yrittäjät. Mustasaaren Yrittäjien jäsenet kuuluvat automaattisesti Rannikko-Pohjanmaan yrittäjiin ja sen myötä myös Suomen Yrittäjiin. Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjät Hippi Hovin johdolla järjestää koko alueen yhteiset ja isot tapahtumat kuten yrittäjägaalan, koulutuksia ja muita tapahtumia. Näissä tilaisuuksissa tapaat muiden paikallisjärjestöjen yrittäjiä esim. kollegoitasi Vaasasta.

Mustasaaren yrittäjät lyhyesti:

  • Pidämme yhteyttä kunnan päättäjiin ja virkamiehiin. Kunnasta on tiedusteltu yrittäjien mielipiteitä mm. ohitustien tieviitoitukseen ja teollisuusalueen kaavamuutokseen liittyen. Kun olet jäsen, saat kunnasta tulevat viestit sähköpostiisi ja pääset vaikuttamaan asioihin hyvissä ajoin ennen päätöksiä.
  • Järjestämme epämuodollisia tapahtumia. Niissä sinulla mahdollisuus esitellä omaa liiketoimintaasi ja tavata mahdollisia asiakkaita, yllättäviä yhteistyökumppaneita ja muuten vain mukavia ihmisiä, jotka ymmärtävät arkeasi puolesta sanasta.
  • Kuulut kauttamme Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjiin. Voit osallistua kaikkiin yrittäjien järjestämiin tapahtumiin ja saat infoa niistä.
  • Kuulut kauttamme Suomen yrittäjiin. Se ei ole mikään vähäpätöinen yhdistys; sillä on yli 110 000 jäsenyhdistystä. Suomen yrittäjien myötävaikutuksella hallitus pyörsi päätöksensä mm. kilometrikorvausasiassa. Järjestö vaikuttaa myös muihin eduskunnan päätöksiin eri valiokuntakontaktiensa kautta.
  • Suomen yrittäjien kautta saat maksuttomia laki- ja muita neuvontapalveluita ja muita jäsenetuja.
  • Olemme myös joukko, joiden mielestä vähän enemmän Strömsötä ja naurua, on parempi kuin elää naama peruslukemilla suurimman osan aikaa.
  • Koska olemme mustasaarelaisia, olemme tietysti kaksikielisiä, molemmilla kotimaisilla. Toivotamme tervetulleeksi joukkoomme myös muiden kieliryhmien edustajat.
     

Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja:

Pj: Maria Norrlin-Asplund, info@celma.fi puh. 050 5555 226