Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Kaupungin hankinnat

Vaasan kaupunki ja Vaasan Yrittäjät tiivistävät yhteistyötään

Vaasan kaupunki haluaa tiivistää yhteistyötä yrittäjien kanssa. Tavoitteena on olla Suomen yrittäjäystävällisin kaupunki. Yrittäjille tarjotaan tietoa muun muassa hankinnoista ja kaavoituksesta. Neljännesvuosittain pidettävät aamukahvitilaisuudet tuovat verkostot yhteen.

19.2.2020 pidettiin keskustelutilaisuus Pienhankinnoista. siinä esitetyn materiaalin löydät täältä:
pekkaliukkonen_pienhankinnat_19022020_pdf_002_0.pdf

Tilaisuudessa läpikäydyt esitykset:
PDF icontilaisuuden_avaus_pl_28112019.pdf
PDF iconinvestoinnnit_2020_jk_28112019.pdf


Alla linkit tapahtumasivuille mistä voit lähemmin lukea mitä kussakin tilaisuudessa on käsitelty. Sivun lopussa olevasta tiedotteesta voit lukea, mistä yhteistyössä on kysymys.

Hankinnat 14.2.2019

PDF iconinvestoinnit.pdf 7.3.2019

********************************************************************************************

 
Tarkoituksena on saada hankintoihin enemmän avoimuutta sekä mahdollisuuksia myös pienemmille yrityksille. Työ on vasta alussa ja tarjouspyyntöjä tulee jatkuvasti lisää.
Seuraahan siis linkkejä!
 
Vaasan kaupungin avoimet tarjouspyynnöt löydät täältä:
 
Pienhankinnat Cloudia:
 
ja
 
 
Kynnysarvot ylittävistä hankinnoista tarjouspyynnöt löytyvät tarjouspalveluportaalista:
 
Julkiset hankinnat Hilma:
 
 
Mitä julkiset hankinnat käsittävät. Lue täältä.
 
Lataa Suomen Yrittäjien Hankintaopas täältä.
 
 
Lisätietoja voit kysyä:
 
Vaasan kaupungin hankintapäällikkö Pekka Liukkonen, , p. 040 571 3657
 
Vaasan Yrittäjien toiminnanjohtaja Mari Pohjanniemi-Kivi, , p. 050 911 2208
 

HANKINTAKUMMIT APUNASI:

 
" Mikään hankinta ei ole meille liian pieni eikä suuri"
 
Kuvassa edessä vasemmalta Pekka Liukkonen (Vaasan kaupungin hankintapäällikkö) sekä hankintakummit Erik Sjöberg, Satu Wivolin, Kirsti Melin, Tuula Töyli, ja takana vasemmalta hankintakummit Markku Kumpeli, Ralf Bäckström ja Tauno Kekäle. 
 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vaasan kaupunki ja Vaasan Yrittäjät tiivistävät yhteistyötään (tiedote 21.09.2018)

Vaasan kaupunki haluaa tiivistää yhteistyötä yrittäjien kanssa. Tavoitteena on olla Suomen yrittäjäystävällisin kaupunki. Yrittäjille tarjotaan tietoa muun muassa hankinnoista ja kaavoituksesta. Kuukausittaiset aamukahvitilaisuudet tuovat verkostot yhteen.

Uusi toimintamalli kehitetään yhdessä

Sekä yrittäjät että yrittäjyyttä yleisesti halutaan ottaa entistä enemmän huomioon kaupungin kehittämisessä. Kaupunki perustaa työryhmän, joka suunnittelee yhteistyölle uutta toimintamallia. Sen päämäärä on huomioida yrittäjyyttä kaupungin päivittäisessä toiminnassa. Toimintamalli tehdään tiiviissä yhteistyössä yrittäjien kanssa.

− Yhteinen tahtotila on edistää yrittäjyyttä Vaasassa. Suurten yritysten ohella on tärkeää tehdä yhteistyötä myös pk-yritysten kanssa, sanoo kaupunginjohtaja Tomas Häyry. 

Hankintakummit tukevat yrittäjiä tarjousten tekemisessä

Yrittäjyyttä voidaan edistää muun muassa kaavoituksella sekä hankinnoilla. Hankintojen osalta parannetaan tulevista hankinnoista saatavaa tietoa sekä hankintoihin liittyviä ohjeita. Vaasan alueella toimivat Pohjanmaan Yrityskummien kautta Hankintakummit, jotka auttavat alueen yrittäjiä muun muassa kuntien tarjouspyyntöihin vastaamisessa.

− Haluamme kannustaa pienempiä yrityksiä mukaan tarjoamaan kaupungin hankintoihin. Yrittäjiä saattaa usein ahdistaa pelkkä ajatus byrokratiasta ja järjestelmien käytöstä, ja tähän avuksi on perustettu Hankintakummit. Hankintakummit auttavat yrittäjiä tekemään tarjouksia. Kuten yrityskummitoiminnassa yleensä, Hankintakummien toiminta on luottamuksellista, esittelee Vaasan Yrittäjien toiminnanjohtaja Maija Aarnio.

Yrittäjät ovat mielellään mukana kehittämässä yhteistyömallia.

− Kaiken kokoiset sekä monen eri toimialan yritykset ovat rikkaus alueellemme. Kun pienimmätkin yritykset saavat lisää toimintamahdollisuuksia, saa kaupunki lisää verotuloja ja alueemme on elinvoimaisempi. Samalla opimme toisiltamme ja löydämme varmasti vielä lisää kehittämiskohteita ja uusia malleja. Kunnan ja yrityssektorin yhteistyön tärkeys on kasvanut vuosi vuodelta, toteaa Vaasan Yrittäjien puheenjohtaja Katja Rajala.

Yhteistyön toimivuutta mitataan kyselyllä

Kaupungin ja yrittäjien yhteistyön toimivuutta mitataan muun muassa Suomen Yrittäjien joka toinen vuosi tekemällä Elinkeinopoliittinen mittaristo -kyselyllä. Jokaisella kunnalla on omat tapansa toimia ja kyselyt antavat osviittaa siitä, mikä tapa toimii.

− Tiiviimpi yhteistyö ja erilaiset vaikuttamismahdollisuudet hyödyttävät sekä yrityksiä että kaupunkia. Kokeilemme uusia tapoja toimia yhdessä, ja kokemusten pohjalta muokkaamme toimintamallia, kertoo kaupungin kehittämispäällikkö Nina Hautio.

Kuukausittaiset aamukahvitilaisuudet tuovat verkostot yhteen

Kaupunki alkaa yhdessä Vaasan Yrittäjien kanssa järjestää aamukahvitilaisuuksia kerran kuussa. Kutsut tilaisuuksiin lähetetään Vaasan Yrittäjien kautta.

Aamukahvit jatkuvat myös vuonna 2019. Sovitut päivämäärät ovat 7.3 (investoinnit), 11.4 (yritysvaikutusten arviointi) ja 16.5 (yrittäjien ja luottamusmiesten tapaaminen).

Lisätietoja antavat:

Nina Hautio, kehittämispäällikkö, Vaasan kaupunki, p. 040 735 6737
Mari Pohjanniemi-Kivi, toiminnanjohtaja, Vaasan Yrittäjät ry, p. 050 911 2208
Katja Rajala, puheenjohtaja, Vaasan Yrittäjät ry, p. 050 505 4422