Etsi

Emergency banner

Satakunnan Vuoden yrittäjä 2015

Koko ajan eteenpäin lamasta huolimatta

 

Satakunnan Yrittäjien puheenjohtajistosta koostuva työvaliokunta on valinnut maakunnan vuoden yrittäjäksi raumalaisen perheyhtiön, Rauman RS-Rakennus Oy:n. Yrityksessä valintaa juhlitaan vahvasti työn merkeissä, sillä työn alla on useampia isoja rakennuskohteita.

 

– Valinta Satakunnan vuoden yrittäjäksi on todella iso asia. Olin aikanani itsekin näitä valintoja tekemässä ja tiedän, että hyviä ehdokkaita on paljon, Rauman RS-Rakennuksen perustaja ja toimitusjohtaja Risto Simula sanoo.

 

– Meidän vahvuutemme on monipuolisuudessa. Toimintaa on kehitetty systemaattisesti ja yritys on tehnyt koko ajan kasvua lamasta huolimatta, Simula tiivistää.

 

Rauman RS-Rakennuksen taustalla on Risto Simulan vuonna 1982 perustama Rakennustoimisto Risto Simula, jonka nimi muuttui jo parin vuoden jälkeen Rakennustoimisto Simula Ky:ksi. Rauman RS-Rakennus Oy perustettiin 1995.

 

– Rauman RS-Rakennus Oy, Rakennustoimisto Simula Ky ja vuonna 2007 perustettu asuntoja ja liiketiloja omistava sekä vuokraava Rauman Ro-So Oy muodostavat yhdessä RS-Yhtiön, tekninen johtaja Antti Simula selvittää. Antti Simula on myös RS-Yhtiöiden osakas yhdessä vanhempiensa eli Risto ja Aino Simulan kanssa. Perheyrityksessä työskentelee myös Antin sisar Kaisa Vahanto.

 

Suurimmat Rauman RS-Rakennuksen toteuttamat rakennuskohteet ovat olleet Oraksen tehtaan laajennus, Laitilan S-Market ja Paravaheen kerrostaloryppään saneeraus. Parhaillaan yritys rakentaa kerrostaloa Rauman Alfredinkadulle, monitoimihallia Laitilaan ja Kehätien S-Markettia Raumalle. Kaikkien kohteiden pitäisi olla valmiina ensi vuonna.

 

Kerrostalotyömaa on tällä hetkellä Rauman ainut. Aikaisemmin Rauman RS-Rakennus on tehnyt neljä kerrostaloa, kaksi Raumalle ja yhden sekä Laitilaan että Harjavaltaan.

 

– Työllistämme itse noin 20 ihmistä ja alihankkijoiden kautta vielä saman verran lisää. Töitä on riittänyt muun muassa Rauman Kollassa toimivan oman elementtitehtaan kautta. Se perustettiin 2010, kun emme saaneet muualta tavaraa ajallaan, Antti Simula kertoo.

 

RS-Yhtiöiden päättyvän vuoden liikevaihto on noin kuusi miljoonaa euroa.

 

– Nöyrin mielin mennään eteenpäin. Strategioiden sijaan tehdään töitä, kehitetään toimintaa ja pidetään huoli siitä, että muillakin riittää työtä tehtäväksi. Tärkeintä on rakentaa työkalut sellaisiksi, että pärjätään vastakin, Risto Simula neuvoo.

Myös Rauman Yrittäjät – säätiö on valinnut Rauman RS-Rakennuksen vuoden yritykseksi Raumalla.  Tänä vuonna valinta tehtiin teollisten toimialojen yrityksistä.  Valinta perustuu yrityksen henkilöstön lisäykseen, liikevaihdon kasvuun ja yrityksen taloudelliseen tilanteeseen.

 

Risto (vas.) ja Antti Simula (kesk.) tutkivat Rauman Kehätien S-Marketin piirustuksia yhdessä työmaan vastaavana mestarina toimivan Jonne Jalon kanssa. (Kuva: Asko Tanhuanpää)