Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Huomionosoitukset

Suomen Yrittäjien palkitsemistuotteet

Suomen Yrittäjien yrittäjäristit ja ansioristit ovat hieno tapa muistaa yrittäjänä tai työntekijänä pitkään toiminutta henkilöä.

Järjestöansioista palkittavia yrittäjiä varten on Suomen Yrittäjien ansiomerkki. Jäsenmerkki on tunnus kuulumisesta yrittäjäjärjestöön. Suomen Yrittäjien Adressilla voi onnitella, kannustaa tai ilmaista myötätuntoa.

Anomuslomakkeet ja lisätietoja

Lomakkeet toimitetaan anomuksen puoltoa varten jäsenjärjestöön tai Suomen Yrittäjien toimistoon:
PL 999, 00101 Helsinki, faksi (09) 229 228 10.
Lisätietoja: Maisa Leimu, puhelin (09) 229 229 12,
sähköposti '); // -->


Lue lisää näistä linkeistä :
 

(tästä linkistä löydät kaikki tiedot Suomen Yrittäjien palkitsemistuotteista)
>>http://www.yrittajat.fi/huomionosoitukset/

>> Etikettiohje merkin kantajalle

[[{"fid":"36547","view_mode":"wysiwyg","type":"media"}]]


Suomen Yrittäjien merkkien suhde kunniamerkkeihin sekä milloin ja miten niitä kannetaan
 

Kunniamerkillä tarkoitetaan sellaista merkkiä, jonka tasavallan presidentti myöntää tai joka myönnetään hänen nimessään tai muuten valtiovallan puolesta. Tähän ryhmään kuuluvat myös sotien muistomitalit, sotien muistoristit ja eräät rauhanaikaiset sotilasansioista saadut ansiomerkit.

Toisen suuren ryhmän muodostavat ansio- ja palkitsemismerkit, joita yksityiset kansalaisjärjestöt, keskus- ja ammattiliitot myöntävät jäsenilleen. Epävirallisesti niitäkin voidaan kutsua kunniamerkeiksi. Suomen Yrittäjien ansio- ja palkitsemismerkit kuuluvat tähän ryhmään. Niitä voidaan käyttää samanaikaisesti varsinaisten kunniamerkkien kanssa sellaisissa omissa järjestöjuhlissa, joiden luonteeseen kuuluu kunniamerkkien käyttö. Tällöin kuitenkin merkki kiinnitetään varsinaisten kunniamerkkien perään tai alapuolelle.

Tavanomaisissa omissa yrittäjäjuhlissa kannetaan yhtä eli arvokkainta merkkiä paitsi jos henkilöllä on sekä ansiomerkki että yrittäjäristi, eri ansioista saatuja ja eri paikoissa pukua kiinnitettyinä, kannetaan molempia.

Naiset voivat aina kantaa joko yrittäjäristiä tai sen pienoisristiä riippumatta siitä, mitä käyttötapaa miehet noudattavat.

Kun ansio- ja palkitsemismerkkejä kannetaan, on puvun oltava tilaisuuteen sopiva. Puku on tällöin musta, tummansininen tai tummanharmaa. Hillitty raidoitus on mahdollinen. Pukuun kuuluu valkoinen kuvioton paita. Solmion tulisi olla yksivärinen, musta, tummansininen tai tummanharmaa eli hopeasolmio ja sukkien yksiväriset, puvun väriin sointuvat. Kengät ovat mustat ja ohutpohjaiset. Päällystakki on musta, tummansininen tai tummanharmaa. Päähine on tumma lierikkö tai tumma turkislakki. Jos kyseinen henkilö kantaa yrittäjäristiä, ei taskunenäliina kuulu asuun. Naiset käyttävät miesten tummaa pukua vastaavaa asua.