Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Merikarvian Yrittäjät

Merikarvian Yrittäjät ry on yksi Satakunnan Yrittäjät -aluejärjestön 22 paikallisyhdistyksestä. Jäseniä yhdistyksellämme on 135. (1.1.2020)

Merikarvian yrittäjien puolesta vuodesta 1975 alkaen

Yhdistyksemme on perustettu 12.11.1975 Osuuspankin kerhohuoneessa. Yhdistys on kokoontunut pankkien, kunnan ja yritysten tiloissa ja vuodesta 2006 lähtien omissa tiloissaan, kun oma Mericampingin Yrittäjämökki valmistui. Yhden hallituksen kokouksen yhdistys on historiansa aikana pitänyt Moskovan Punaisella Torillakin.

Merikarvian Yrittäjät ry on osallistunut erilaisten yrittäjyyteen liittyvien aktiviteettien järjestelyihin ja on asettanut vuosien mittaan useihin eri tarkoituksiin toimikuntia, kuten yrittäjäpäivä-, idea-, museo-, ja kunnallispoliittisen toimikunnan. Yhdistys julkaisi vuosina 1979–1998 noin viiden vuoden välein Merikarvian palveluoppaan. Yhdistyksemme on saanut myös vuodesta 1976 ehdokkaitaan läpi kunnanvaltuustoon ja kunnallisiin lautakuntiin. Nykyiseen valtuustoon valittiin noin 30 % yrittäjäyhdistyksemme jäseniä. Vuonna 2012 Merikarvia valittiin kokoluokassaan Suomen parhaimmaksi paikallisyhdistykseksi.

Yhdistys on tehnyt lahjoituksia useisiin eri tarkoituksiin ja kohteisiin kuten Kalastusmuseoon, Kasalan tievalaistukseen, VPK:lle säiliöauton ostoon ja virastotalon taidehankintoihin. Vuosittain yhdistys järjestää perinteiset yrittäjämarkkinat sekä matkoja kotimaahan ja ulkomaille. Oman pöytäviirin Merikarvian Yrittäjät ry sai vuonna 1983. Yhdistys jakaa vuosittain oman tunnustuspalkinnon "Yrittäjäpytyn", joka on ollut perinteenä jo vuodesta 1977 alkaen.

Yhdistyksen puheenjohtajina ovat toimineet muiden muassa Risto Rantala, Mikko Leppänen, Jouko Elevaara, Olli Roos ja Tapani Kuusinen. Vuosina 2012–2015 puheenjohtajana toimi Teuvo Uusimäki ja vuosina 2016–2019 Päivi Heinonen. Vuoden 2020 kesästä lähtien puheenjohtajana on toiminut Henna Viikilä.


Yhdistyksen säännöt

Yhdistyksemme säännöt pääsee lukemaan TÄSTÄ  


Liity jäseneksi!

Jos et ole vielä jäsenemme, liity yhdistyksen jäseneksi käyttämällä Suomen Yrittäjien sähköistä liittymislomaketta. Liity Merikarvian Yrittäjien jäseneksi tästä linkistä >