2.11.2017 klo 17:08
Uutinen

Puheenjohtajan syysterveiset: Hei hyvä Yrittäjä!

Merikarvialla tapahtuu ja on innokasta toimeliaisuutta julistavat valtakunnan ykköslehdet. Tämä on totta ja erinomaisen hienoa! Uutta Chiefiä etsitään ja hakemuksia saapui runsaasti.

Merikarvialla tapahtuu ja on innokasta toimeliaisuutta julistavat valtakunnan ykköslehdet. Tämä on totta ja erinomaisen hienoa! Uutta Chiefiä etsitään ja hakemuksia saapui runsaasti.

Itse aikoinani Tampereelta tulleena jaksan edelleen ihmetellä tämän pienen kunnan mahtavaa palvelutarjontaa. Enkä ole yksin; sukulaiseni vakavasti pohtivat tänne muuttoa edullisten tonttien ja hyvän palvelutarjonnan vuoksi. Toki voimme valittaakin; perusterveydenhuolto ontuu ja hammashuolto yskii, poliisi ja verottaja ovat kaukana. Mutta ilon kautta ajateltuna asiat ovat hyvin.

Toki yksi asia ylitse muiden puhuttaa ja se on työpaikat. Rekry-tilaisuuteen viime viikolla oli saapunut mielestäni kelpo joukko työnhakijoita. Siis sellaisia, jotka oikeasti haluaisivat tehdä työtä. Työntekijän tarvitsijoita oli joukossa vähän. Ehkä tuo avoin tilaisuus jännitti ja karkotti nekin, jotka ovat työvoimaa vailla tai sitten se tosiasia on, ettei osaavaa työvoimaa ole saatavilla. Joka työ kun vaatii osaamista ja kaikkeen ei voi työpaikkakouluttaa/ oppisopimuksellakaan opettaa. Näitä vaihtoehtoja kannattaa kuitenkin harkita, jos mahdollista.

Olemme aloittaneet yrittäjien yhteiset kävelylenkit jälleen. Sunnuntaisin siis klo 18 kunnanviraston liepeillä tavataan ja siitä noin 5 km lenkki. Tule mukaan!

Ensi sunnuntaina eli 15.10. lenkkeilemme jo klo 16, koska Merikarvian kuorot esiintyvät kirkossa klo 18 ja sinne haluavat voivat vaihtaa vielä vaatteet lenkin jälkeen!

Syyskokous on Korsutuvalla 10.11.perjantaina. Esityslista tulee noin kaksi viikkoa ennen. Etukäteistietona jo, että hallituksesta menee ainakin muutama vaihtoon tai hallituksen koko pienenee, eli tulethan vaikuttamaan tähän asiaan! Ja toki myös puheenjohtaja valitaan ensi vuodeksi. Hallitus toivoo teiltä, hyvät jäsenet, ehdotuksia joilla yhdistyksestä saisivat iloa ja hyötyä mahdollisimman monet. Esim. koulutustoiveita, liikunta- tai muita hyvinvointiin liityyviä toiveita, matkoja tms. Miettikää ja tulkaa kertomaan ehdotuksia syyskokoukselle. Tarjolla syötävää, juotavaa ja hyvää seuraa!

Joensuussa on Valtakunnalliset Yrittäjäpäivät 20.-22-10. ja merikarvialaisten 4 hengen joukkue pitää mainetta siellä yllä. Kuvia ja kertomus päivien kulusta sitten syyskokouksessa!

Ja perinteiset pikkujouluthan järjestetään jälleen 5.12. itsenäisyyspäivän aattona. Yhdistys tarjoaa siis ruuan ja ohjelman yrittäjäjäsenelle puolisoineen (yksi puoliso / jäsen). Tänä vuonna ohjelmasta vastaa Simodeus, jolla monenmoista mukavaa ohjelmistossaan! Pikkujoulut alkavat klo 18.00, pikkupaketti mukaan, sillä Joulupukkikin saattaa vierailla!

Ilmoittautumiset 26.11. mennessä joko tähän sähköpostiin tai sihteerille tekstiviestillä 046 598 2695. Asiasta tulee vielä muistutuksia!

Keväälle suunniteltuun Riikan reissuun on jo 21 ilmoittautunutta, mutta tarvittaisiin vielä lisää. Matkustus lentäen Finnairilla 22.-25.3. , hyvä majoitus. Ilmoittaudu pian, että matka toteutuu!!

Yrittäjien mökillä alkaa 16.10. saunaremontti. Lauteet ja kiuas uusitaan ja seinät kunnostetaan. Remontti valmistuu 26.10. Muistattehan jäsenedun; syyskuu-toukokuu ajalla jäsenelle 50% alennus hinnoista.

Syksy etenee lähes kesäisissä lämpötilalukemissa…tällaista se on joskus. Koitetaan silti nauttia näistä Suomen vuodenajoista! Pihlajanmarjoja ainakin on runsaasti, ennakoikohan se runsasta lumentuloa vai päinvastoin?

Hyvää loppuviikkoa ja viikonloppua, ollaan aktiivisia ja YRITETÄÄN!

t. pj Päivi