18.6.2018 klo 11:21
Uutinen

Puheenjohtajan kesäterveisiä

Merikarvian Yrittäjien puheenjohtaja Päivi Heinonen kertaa toukokuun pääkohtia ja muistuttelee kesän tapahtumista.

Hei kaikille

Kesä tuli kohisten toukokuussa ja näyttää jatkuvan melkoisen kuivana ainakin täällä rannikolla!

Toukokuussa oli yrittäjäyhdistysrintamalla kovasti tapahtumia. Tässä niistä yhteenveto:

9.5. Merikarvian yrittäjien hallitus kutsui naapurikuntien Yrittäjäyhdistysten hallituksia perinteisesti melomaan ja saunomaan Yrittäjämökille. Sää suosi tapahtumaa jälleen! Purolomien Juho luotsasi kanooteilla meitä joella ja vajaan kahden tunnin melonnan jälkeen siirryimme Campingille Yrittäjämökille syömään ja saunomaan sekä vaihtamaan ajatuksia yhdistysten toiminnasta. Mukavan leppoisa ilta ja uusia tuttavuuksia tuli entisten lisäksi!

14.5. ja 11.6 hallitus kokoontui ja toimitteli asiat. 14.5. kokousta siivosimme talkoilla mökin kesää varten. Terassille on asennettu nyt lasiovet, joten tuulelta saa paremmin suojauduttua!Esityslistat ja pöytäkirjat kotisivuilla.

16.5. Satakunnan Yrittäjien kevätkokous, jossa meitä oli neljä edustajaa. Kuten aiemmin kerroin, pienenee Satakunnan Yrittäjien hallitus selkeästi ensi vuodesta alkaen. Nyt metsästetäänkin hyviä, sitoutuvia , asiantuntevia ehdokkaita Satakunnan Yrittäjien hallituksen vaaliin ensi syksyksi! Seuratkaa ilmoittelua tässä kesällä!

17.5. kunta sai vieraaksi delegaation Evijärveltä. Vierailu liittyi hankkeeseen jossa mm. tutustuttiin erilaisiin kuntien toimintamalleihin ja Yrittäjäyhdistysten toimintaan. Heitä oli seitsemän reipasta kunnan ja yrittäjien edustajaa sekä hankkeen puuhahenkilö. Tapasin heidät ensin lyhyesti kunnanvirastolla ja iltapäivällä saimme heidät vierailulle Yrittäjämökille. Tarjosimme savusilakoita jutustelun lomassa. Hyvin maistui! Saimme vastavierailukutsun ja yöksi he suuntasivat Kristiinankaupunkiin.

22.5.Aamukaffeet nautittiin Ravintola Rantahuoneella. Paikalla oli runsas joukko yrittäjiä. Mukavaa, että myös uusia yrittäjiä oli rohkaistunut paikalle! Kunnajohtaja, sivistysjohtaja , kehittämispäällikkö ja kulttuurisihteeri kertoivat tämän kesän tapahtumista. Seuraavat Aamukaffeet juodaan 5.9. Yrittäjänpäivänä!

23.-24.5. Tampereella kunnallisjohdon seminaarissa edustin Merikarviaa kunnanjohtaja Kimmo Puolitaipaleen, kehittämispäällikkö Aki Ruotsalaan ja kunnanvaltuuston puheenjohtaja Anne Vastamäki- Aholan kanssa. Kyllä sitä erittäin mielellään edustaa Merikarvian Yrittäjiä ja Merikarviaa: Merikarvian kunta Satakunnan paras elinkeinopoliittisen mittariston tulosten mukaan! Ja kokoluokassa alle 10000 asukasta olimme valtakunnallisesti toinen! Moraalisesti voimme sanoa, että olimme voittajia, kiitos kuuluu Juuri Sinulle, joka vastasit kyselyyn. Sillä 38 merikarvialaista yrittäjää vastasi! Vertailuna voittajakunta Muurame, jolla asukkaita 9951 ja vastauksia 16…. Mutta tästä on hyvä jatkaa. Kunta saa avokasta tietoa siitä, mikä yrittäjien mielestä on hyvin ja missä on parannettavaa/korjattavaa. Kahden vuoden päästä tämä tutkimus tehdään uudestaan.

25.5. Kunnan johtoryhmä, kunnanhallitus, Yrittäjänaisten puheenjohtaja ja Yrittäjien hallitus kokoontuivat perinteiseen saunailtaan . Järjestäjä vuorossa olivat Yrittäjät, mutta vihdoimme silti kunnan mökillä Campingilla. Ilta oli antoisa ja tärkeä, koska uuden kunnanjohtajan ajatukset eivät ole vielä tuttuja eikä meidän toimintamme hänelle. Hyviä aloitteita ja laadukasta keskustelua!

Uusimmassa Satakunnan Yrittäjät -lehdessä on haastateltu Juho Mäkipuroa, allekirjoittanutta sekä kunnanjohtajaa! Kivaa, että Merikarvia on esillä!

Kesätapahtuma kaikille yhdistyksen jäsenille on perjantaian11.8., mutta vapaa-aikatoimikunnalla on ollut järjestelyissä hiukan epäonnea paikan suhteen. Eli retken kohde tarkentuu lähiaikoina, mutta tuosta päivämäärästä pidetään nyt kiinni, eli varaa se jo kalenteristasi!

Lauantaina 25.8. on 40. Yrittäjämarkkinat! Venetsialaisten yhteydessä vietettävät markkinat tarvitsevat talkoovoimia, joten jos tiedät ehtiväsi paikalle, niin ilmaise itsesi! Ja myös arpajaisiin otamme palkintoja vastaan!

Toivotan kaikille oikein lämmintä, touhukasta ja ihanaa kesää! Muistakaa myös rentoutua!

Kesäterveisin
Päivi