Etsi

Emergency banner

Tammikuun puheenjohtajakirje

Puheenjohtajan tammikuun terveiset merikarvialaisille yrittäjille. Vinkkejä alkuvuoden hiljaisiin hetkiin ja tietoa tulevista tapahtumista. Lisäksi järjestäytymiskokouksessa tehtyjä henkilövalintoja.

Hei hyvä yrittäjä!

Hyvää alkanutta vuotta juuri sinulle! Aurinko paistaa ja lumi valaisee tien reunat, kaamos hellittää jo Suomen pohjoisimmassakin pisteessä. Eli yhteenvetona: kevättä kohti mennään jo reipasta tahtia! Tällä mielellä jaksamme tämän monella yrittäjällä ehkäpä vuoden hiljaisimman kauden.

Tuloksen kannalta hiljaiset kaudet eivät ole mukavia, mutta silloin kannattaa hoitaa kaikki rästissä olevat paperityöt, arkistojen siivoukset ja järjestelyt sekä – mikä tärkeintä – huolehtia omasta hyvinvoinnista. Yrittäjäystäväni minua ohjeisti, että nyt käyt kaikki hammaslääkärit ynnä muut vuosihuollot, kun on rauhallisempaa, ettei ne sitten unohdu. Tätä neuvoa olen noudattanut – ainakin osin!

Merikarvia sai kulttuurimatkailupuolelle työntekijän ja varmasti nuorekasta ajattelua, kun tehtävään valittiin Noora-Mari Iisakkala. Työ jakaantuu tasan kulttuurille ja matkailulle. Toivotetaan Nomalle myötäisiä tuulia!

Suomen Yrittäjien jäsenrekisterin mukaan Merikarvian Yrittäjät on edelleen Suomen järjestäytynein yhdistys, 75 % kaikista kunnan yrityksistä kuuluu yhdistykseen! Lähimmäksi pääsee Ruovesi, jolla määrä on 67 %. Muut tulevat melkoisen kaukaa perässä. Tästä iso kiitos jäsenistölle! Yhdessä olemme enemmän ja voimme vaikuttaa Yrittäjyyden arvostukseen Suomessa. 

Tapahtumista

Tiistaina 22.1. juotiin kunnanvirastolla aamukaffeet, jossa edunvalvontavaltuutuksesta puhumassa pankinjohtaja Aki Kevätsalo. Edunvalvontavaltuutus on tärkeä paperi jokaiselle meistä, sillä kun jotain ikävää sattuu eikä kykene hoitamaan asioitaan, niin ei ole automaattisesti selvää, kuka asioita saa hoitaa.

Tiistaina 26.2. on Satakunnan Yrittäjien ylimääräinen yhdistyksen kokous. Tällöin valitaan uusi puheenjohtaja. Ehdokkaaksi voi ilmoittautua 31.1. mennessä.

Kevätkokous ja -retki Viking Gracella

Suunnittelemme kevätkokouksen ja -retken yhdistämistä 5.–.6.4., pe–la-risteilyksi Turusta Tukholmaan. Pikakyselyssä tekstiviestein ei tullut asialle vastustusta, joten suunnitelma etenee.

Nyt pyydänkin, mikäli haluat tulla, ilmoittaudu heti mukaan! Laiva on Viking Grace. Turkuun kuljetuksen maksaa yhdistys. Tällä hetkellä tarjottiin esim. Seaside-hyttejä hintaan 93 € ja inside-hyttejä hintaan 69 €. Jos haluamme mennä yhdessä syömään, kolmen ruokalajin menu à la cartessa on 37 €. Laivassa on toki muitakin vaihtoehtoja. Tätä työstämme lisää, kun näemme lähtijämäärän. Joku kysyi, saako puoliso tulla, niin ilman muuta siippa mukaan!

Järjestäytymiskokouksen uutisia

Merikarvian Yrittäjien järjestäytymiskokous oli 15.1. Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Kati Niittyniemi ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Henna Viikilä. Sihteerinä jatkaa Tarja Kuusinen ja rahastonhoitajana Sirpa Vähätalo

Kokouksessa valittiin myös toimikuntien vastaavat: 

  • tiedotuksesta vastaavat Päivi Heinonen ja Tarja Kuusinen
  • kouluasioista vastaavat Markus Malmi ja Henna Viikilä
  • kausivaloista vastaavat pääasiassa Markus Malmi (kevään ajan), Matti Ehonen ja Matti Heinonen
  • merkkipäivistä vastaa Anna-Maija Jokimäki
  • markkinoiden toripaikka ym. asioista vastaa Mariia Jokimäki-Tähkänen
  • markkinoiden ohjelmasta vastaavat Kati Niittyniemi, Matti Ehonen ja Jukka Kallioinen
  • pikkujoulutoimikuntaan kuuluvat Nina Anttila, Tarja Kuusinen ja Juho Mäkipuro
  • mökkiasioista vastaa Tarja Kuusinen
  • vapaa-aika- ja tapahtumavastaavat ovat Nina Anttila, Anne Kosma ja Matti Heinonen
  • kunta–yrittäjäyhteistyöryhmän vastuuhenkilöt ovat Päivi Heinonen ja Velimatti Heljakka, varalla Matti Ehonen

 

Tässäpä tärkeimmät! Muistakaa hyödyntää jäsenetuja K-marketissa, uimahallilla, kuntosalilla, jäähallilla ja omalla mökillämme! Yhteys minuun tai sihteeriin lisätietoja saadaksesi.

 

Talvisin terkuin

Päivi