Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Faktaa Nakkilasta

Nakkila - nykyaikainen teollisuuskunta

 

5 700 asukasta.

Nahkiaiset. Käsityöperinne. Kartanokulttuuri. Viljavat pellot. Kalaisa Kokemäenjoki. Nykyaikainen teollisuus. Länsisuomen TV- ja elokuvakeskus. Salomonkallio.

5 700 asukkaan Nakkila sijaitsee viljavien peltojen keskellä kalaisan Kokemäenjoen varrella. Nakkila tunnetaan mm. nahkiaisistaan, kartanokulttuurista ja taitavaa käsityöperinnettä edustavista keinutuoleistaan. Nakkilassa  maanviljely- ja kalastusperinteet yhdistyvät nykyaikaiseen teollisuuteen tarjoten monipuolisia palveluita ja työpaikkoja. Länsi-Suomen tv- ja elokuvakeskuksen toiminta on keskittynyt Villilän kartanoalueelle, ja tarjoaa Nakkilalle ainutlaatuista, valtakunnallista näkyvyyttä. Nakkilan matkailun top 3: Nakkilan kirkko, Villilän kartano ja kesäteatteri Nakkilan Napakat.

- Nakkila on tunnettu vanhasta sanonnasta 'siin Nakkila kirko vaiheill', josta on olemassa monenlaisia selityksiä. Selitykset juontuvat aina kuitenkin Nakkilan kirkon vieressä sijainneeseen majataloon, jossa kauppamatkalla olevat miehet lepäsivät ja nauttivat tuikkuja murheeseen. Siellä tietysti tapahtui sitten yhtä ja toista, joten ei haluttu kotona sen tarkemmin kertoa, missä oli oltu. Todettiin vaan hurskaasti, että oltiin siin Nakkila kirko vaiheill. Nykyään Nakkilassa käyntiään ei enää tarvitse salailla, vakuuttaa kunnanjohtaja Kalevi Viren hymyillen.

Nakkilan asuintonttitarjonta on monipuolinen ja valikoimasta löytyy myös isoja omakotitalotontteja. Vapaita yritystontteja löytyy Valtatie 2:n  välittömästä läheisyydestä Säkkimäen ja Leistilän alueilta.


Nähdään, siin Nakkila kirkon vaiheill!