Etsi

Emergency banner

SATAKUNTALAINEN JOULUTORI JÄRJESTETÄÄN PORISSA ENSIMMÄISTÄ KERTAA

SATAKUNTALAINEN JOULUTORI JÄRJESTETÄÄN PORISSA ENSIMMÄISTÄ KERTAA
- Paikallisia yrityksiä ja yhteisöjä toivotaan mukaan tapahtumaan

Satakuntalainen Joulutori järjestetään Porissa ensimmäistä kertaa 14.-22. joulukuuta. Yhdeksän päivää kestävä tapahtuma huipentuu 21.-22. joulukuuta pidettäviin perinteisiin Tuomaan markkinoihin. Joulutorin tapahtumapaikkana on Eetun aukio. Tuomaan markkinat levittäytyvät Joulutorin ympärille Kävelykadun ja Kauppatorin alueelle. Joulutorin kauppiaat saavat käyttöönsä uudet puiset myyntikojut. Paikallisten yrittäjien ja yhteisöjen toivotaan osallistuvan aktiivisesti tapahtumaan.

- Porilaiset pääsevät tänä vuonna nauttimaan joulun tunnelmasta uudella tavalla. Valtuustoaloitteeni pohjalta toteutetusta Joulutorista tulee toivottavasti vuosittainen perinne Porin ja Satakunnan muiden joulutapahtumien ketjuun, kertoo kaupunginvaltuutettu Martti Lunden.

- Pelkästään uusien puisten myyntikojujen suunnitteleminen ja tekeminen on ollut monen toimijan yhteistyön tulosta. Aluksi kartoitettiin niin markkinakauppiaiden, kaupunkisuunnittelun, rakennusvalvonnan kuin puistotoimenkin näkemyksiä. Porin kaupungin Työllistämispalvelu TYPA vastasi kojujen rakentamisesta. Valmiita kojuja katsellessa täytyy sanoa, että porukka on hoitanut hommansa mallikkaasti hyvässä yhteishengessä, kehuu Lunden kaikkia työhön osallistuneita.

Joulutorin tapahtumapaikkana on Eetun aukio. Uusia myyntikojuja on yhteensä 20 kappaletta.  Kojut ovat kooltaan 2,5 m x 2,2 m, ja niissä on valot. Myyntikojun vuokra koko tapahtuma-ajalle (9 päivää) on 500 euroa (sis. ALV ja sähkön). Päivittäinen tapahtuma-aika on klo 10.00 – 18.00. Yrittäjien on sitouduttava pitämään myyntikojunsa auki päivittäin aamusta iltaan. Myyntipaikkavaraukset hoituvat TMK Tori- ja markkinakaupan palvelukeskus Oy:stä  (www.markkina.net, puh. 020 749 8700), joka toimii paikkamyyjänä myös muilla Porin Seudun Matkailu Oy MAISAn  Porissa järjestämillä markkinoilla.

- Koska kyseessä on Satakuntalainen Joulutori, toivotaan paikallisten yritysten, käsityöläisten, taiteilijoiden ym. toimijoiden saapuvan runsaslukuisesti tapahtumaan myymään tuotteitaan, kannustaa Porin Seudun Matkailu Oy MAISAn markkinointipäällikkö Kirsi Sainio-Lehtimäki.


- Myyntipaikkojen vuokraaminen on tehty mahdollisimman yrittäjäystävälliseksi. Tästä esimerkkinä se, että mikäli useampi yrittäjä haluaa vuokrata yhden kojun yhdessä ja vuorotella myyntivuoroissa, on se etukäteen sovittaessa mahdollista, selvittää Porin Yrittäjien puheenjohtaja Jari Taimi.  (kuvassa joulupukkina Jari Taimi ja Riikka Reunamo Cafe Fossetesta tarjoilemassa glögiä joulutorttujen kera joulumuorina)

- Joulutorille ja keskusta-alueen vakituisiin yrityksiin toivotaan saatavan tapahtuman aikana mahdollisimman paljon asiakkaita. Tähän liittyen toivon yritysten tekevän yhteistyötä yhtenäisen joulutunnelman ja houkuttelevien tarjousten aikaan saamiseksi. Lisäksi suosittelen kaikkia porilaisia ja satakuntalaisia suosimaan lähellä tuotettuja ja tehtyjä tuotteita, ja suunnistamaan jouluostoksille juuri Joulutorille ja Porin keskustaan, Taimi jatkaa.
Markkinatunnelman lisäksi Joulutorilla on luvassa jouluista ohjelmaa. Joulupukin pajalla päivystävät vuorotellen joulupukki, muori ja tontut, jotka ottavat vastaan niin lasten kuin lastenmielistenkin lahjatoivomuksia.

- Lisäksi tarjoamme kaikille porilaisille ja satakuntalaisille mahdollisuuden tulla esiintymään. Ottakaa 11. lokakuuta mennessä rohkeasti yhteyttä, niin sovitaan, milloin juuri teidän ryhmänne voisi tulla ilostuttamaan Joulutorin yleisöä, kertoo Sainio-Lehtimäki.
Joulutorin järjestää Porin Seudun Matkailu Oy MAISA yhteistyössä TMK Tori- ja markkinakaupan palvelukeskus Oy:n kanssa.

Yhteistyökumppaneina ovat Porin Yrittäjät, Porin kaupunki, Satakunnan Viikko ja Radio Pori.

Satakunnan viikko toteuttaa osana yhteistyökumppanuutta ensimmäistä kertaa Joulu-Pori -liitteen, josta löytyy tietoa myös Porin muista joulutapahtumista myyjäisistä kirkkokonsertteihin sekä tietenkin parhaat tärpit pukinkonttiin.

Lisätietoja markkinointipäällikkö Kirsi Sainio-Lehtimäki, Porin Seudun Matkailu Oy MAISA, kirsi.sainio-lehtimaki@maisa.fi, puh. 044 710 5420.

Katsojäsent