Etsi

Emergency banner

Yrittäjyys

Porin Yrittäjien palkittavat on valittu – lähiruoka lontoolaistwistillä, taidekäsityö ja pitkään toiminut kuljetusliikkeen perustanut perhe saivat tunnustusta

Porin Yrittäjät ry. valitsee jäsenyritystensä keskuudesta vuosittain Porin vuoden nuoren yrittäjän, yksinyrittäjän sekä yrittäjäperheen. Valinta tapahtuu kaksivaiheisesti: ensin jäsenille lähetetään kysely, johon vastaamalla voi ehdottaa yrityksiä palkittaviksi. Toisessa vaiheessa yhdistyksen hallitus käy ehdotukset läpi, puntaroi vaihtoehtoja ja tekee valinnat.

Porin vuoden nuori yrittäjä: Maija Munkki, The Merry Monk Reposaari Oy

Gastropub Merry Monk Porin Reposaaressa on oman aikansa rohkea edelläkävijä. Tuleva kesä on yrityksen viides ja asiakaskunta on laajentunut Satakunnan yli ympäri maan. Hyvän kellon kantama viesti on ollut reipas ja iloinen asiakaspalvelu sekä laadukas ja maittava lähiruoka paikallisilta tuottajilta.

Maija Munkki on perheineen hyvin sitoutunut Reposaareen, sen atmosfääriin ja haluun pitää paikka elävänä. Merry Monk on perustettu ajamaan myös koko Reposaaren asiaa. Toimintavuosien aikana ravintolan toiminta on kehittynyt nykyiselleen. Ruokalistat ovat uudistuneet maltillisesti ja muutamat vakioannokset pysyvät. Näihin lukeutuu muun muassa talon fish and chips, jonka esikuva on suoraan Lontoosta.

Työllistäjänä Merry Monk toimii esimerkillisesti: ensin on käytetty jokainen räpsööläinen ammattilainen ja sitten on siirrytty rekrytointeihin Porista. Kesäisin ravintola työllistää jopa hieman toistakymmentä käsiparia. Yhteiskuntavastuu näkyy myös muussa toiminnassa. Yrityksen aktiivinen somemarkkinointi paljastaa voimakkaan tuen esimerkiksi viime aikoina vellovaan Reposaaren koulun lakkautusuhkaan. Tempaus veti mukaansa useita kymmeniä porilaisia yrityksiä. Voidaan puhua eräänlaisesta ilmiöstä.

 

Porin vuoden yksinyrittäjä: Tiina Ranta, Savisiipi

Käsityöläisyritys Savisiipi on toiminut yli kaksikymmentä vuotta Porissa ja lähes koko sen ajan toiminta on ollut Isolinnankadulla. Ranta on ollut toimissaan periksi antamaton ja kuulostellut asiakkaiden tarpeita. Rannan tuotteita oli muun muassa viime vuoden Porin Asuntomessukohteessa.

Savisiiven toimintakenttään kuuluu savitöiden lisäksi myös erilaisten ryhmien kurssitusta sekä tilaustöitä. Savipajalla on mahdollisuus kokoontua niin tyky-päivään kuin synttäreillekin. Tiina Rannan toimintaideologiaan kuuluu voimakkaasti myös kierrätys. Lopputuloksesta ei aina tiedä, missä alkuperäisessä tarkoituksessa materiaali on ollut sen saadessa uuden elämän. Ranta luottaa myös verkostojen voimaan. Hän suosii itse muiden paikallisten yrittäjien tuotteita ja palveluja. Sen myötä verkostot ovat kunnossa ja yhteistyö toimii yrittäjien välillä.

 

Porin vuoden yrittäjäperhe: Kuljetusliike Kalevi Huhtala Oy

1980-luvun alkupuolella perustettu kuljetusliike on kasvanut vuosien saatossa niin perheenä kuin yrityksenäkin. Perustajat Sirpa ja Kalevi ovat saaneet seuraavasta polvesta jatkajan, kun tytär Kati on ensin tullut yrityksen toimintaan mukaan vuosia sitten ja toimii nykyisin toimitusjohtajana. Huhtalan perhe on tehnyt pitkäjänteistä vaikuttamistyötä koko maan laajuisesti. Yritystä arvostetaan niin muiden kuljetusyritysten kuin maakunnan ja Porin kaupungin kehittämisorganisaatioidenkin tahoilta. Huhtalan perheyhteisön mukanaoloa arvostetaan ja heitä kuunnellaan kehitystyössä. Kalevi Huhtala nimettiin hiljattain liikenneneuvokseksi. Hän on toiminut aktiivisesti myös Porin Yrittäjien hallituksessa vuosina 2001-2014, Suomen Yrittäjien liikennevaliokunnassa ja Satakunnan Yrittäjien liikenneasiantuntijaryhmän jäsenenä.

Omalla esimerkillään ja aktiivisella toiminnallaan Kuljetusliike Kalevi Huhtala Oy on edistänyt yrittäjyyttä koko Satakunnassa ja Suomessa.

Porin Yrittäjät ry. ojentaa palkinnot jäsenillassaan perjantaina 26.4. Isomäki Areenalla.

 

Lisätietoja:

Porin Yrittäjät ry.

Jari Taimi, puheenjohtaja

puh. 050 597 7021
 

Porin vuoden nuori yrittäjä 2019:

Gastropub Merry Monk

Maija Munkki, yrittäjä

puh. 050 599 3412
 

Porin vuoden yksinyrittäjä 2019:

Savisiipi

Tiina Ranta, yrittäjä

puh. 050 598 1596
 

Porin vuoden yrittäjäperhe 2019:

Kuljetusliike Kalevi Huhtala Oy

Kati Huhtala, toimitusjohtaja

puh. 0400 539 795
 

Kuvaaja: Aleksi Rimpiläinen


Kuvassa: Gastropub Merry Monkin yrittäjäpariskunta, vasemmalla Paavo Munkki ja oikealla Porin vuoden nuori yrittäjä 2019 palkinnon saaja Maija Munkki.

 

Kuvassa: Porin vuoden yksinyrittäjä 2019 Tiina Ranta, Savisiipi.


Kuvassa: Porin vuoden yrittäjäperhe 2019 Kuljetusliike Kalevi Huhtala Oy, vasemmalta oikealle toimitusjohtaja Kati Huhtala, yrityksen perustajat liikenneneuvos Kalevi Huhtala sekä Sirpa Huhtala.

Katsojäsent