Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Pori-seura ja Porin Yrittäjät tiedottaa Porin päivästä 24.-27.9.2020: Koronan varotoimenpiteet verottivat Porin Päivää, mutta tapahtumia silti vilkkaasti

60. Porin Päivän vietto alkaa kuluvan viikon torstaina ja jatkuu vilkkaana sunnuntaihin asti.

Koronaepidemia on verottanut juhlasta pois torilla perinteisesti järjestetyn päätapahtuman, ja muidenkin tapahtumien määrä on vähentynyt aiemmista vuosista noin puoleen. Siitä huolimatta kaupungilla on jo 40 Porin Päivään liittyvää tapahtumaa. Porin Yrittäjät myöskään tänä vuonna ei järjestä perinteistä, Porin Päivän sunnuntaista lasten päivää Pelle Hermannissa yleinen koronatilanne huomioiden.

Ohjelmaan kuuluvat esimerkiksi TiedeAreenan Science Slam -tapahtuma tai vaikkapa Pori Sinfoniettan perinteinen Porin Päivän konsertti.

Jännittävää uutta on luvassa Poriksen järjestämässä Katutilan kokeilukeskuksessa Keskusaukiolla. Keskusaukio muuttuu keskiviikosta lauantaihin vuorovaikutuskyläksi, jossa käydään keskustelua kaupunkitilasta Porissa sekä tutustutaan Keskusaukion historiaan, nykyhetkeen ja suunnitellaan yhdessä tulevaa. Tilaisuudessa voit tutustua myös uuteen kaupunkisuunnittelun tekemään Pasaasin yleissuunnitelmaan, jonka alkupiste Keskusaukio on.

Porin Taiteilijaseuran vuosinäyttely LÄHITAIDE on avoinna Porin vanhalla linja-autoasemalla.

Monet paikalliset ravintolat järjestävät nahkahousuhenkistä olutjuhlaa Porissa, sillä Münchenin Octoberfest 2020 on peruttu.

Porikortteleiden järjestämät perinteiset Porin Päivän markkinat ovat kävelykadulla lauantaina.

Porin Päivän ohjelman kokoaa Pori-Seura ry, joka järjestää tapahtumaa yhteistyössä Porin Yrittäjät ry:n ja Porin kaupungin kanssa. Porin Päivää on vietetty vuodesta 1961.

Porin Päivän koko ohjelma on löydettävissä Pori-Seuran nettisivuilta osoitteesta:

www.pori-seura.fi

Kuvassa: Porilainen jäsenyrittäjämme Elina Wallin sekä Porin Päivän 2020- julisteen tekijä Rauman Lapista, kirjailija, kuvittaja Heli Laaksonen.

 

Katsojäsent