Etusivu > Satakunnan Yrittäjät > Rauman Yrittäjät > Rauman Yrittäjät ry > Rauman Yrittajien 80 Vuotishistoriikki > Yrittajapalkintoja

Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Satakunnan vuoden yrittäjäperhe

Satakunnan Yrittäjät perusti Satakunnan yrittäjäperhe -palkinnon vuonna 1989. Yrittäjäperhe valitaan paikallisyhdistysten ehdokkaista. Jakosäännön mukaan keskeistä yrittäjäperhettä valittaessa on perheen jäsenten sitoutuminen yrittäjyyteen, perheyrityksen toimintaan ja sen kehittämiseen. Kaikkia toimialoja ja kaikkia yritysmuotoja sekä eri yrityskokoja arvioidaan tasavertaisina. Satakunnan vuoden yrittäjäperhe -palkinnon on Raumalta saanut seitsemän yritystä.

1990: Takaveräjän Perhe

”Katson tämän huomionosoituksen olevan tunnustus koko huoltamoalalle, joka todella on omaleimainen moneen muuhun alaan verrattuna”, totesi palkinnon vastaanottanut Erkki Takaveräjä Länsi-Suomelle 18.5.1990.

2003: Nurmen Perhe, Pyörä-Nurmi Oy

2004: Helkelän perhe, Kultasepänliike Helkelä Oy

Kultasepänliike Helkelä valittiin Satakunnan vuoden yrittäjäperheeksi vuonna 2004. Palkitsemisperusteina olivat rehellisyys, luotettavuus, työn laatu sekä yrityksen pitkät perinteet.

2009: Mattilan perhe, Maalausliike Heino Oy

Rauman Yrittäjien tiedotuslehdessä 3/2009 kerrottiin palkinnosta:

”Maalausliike Heino Oy sai ansaittua huomiota 30-vuotisesta työstä, kun Satakunnan Yrittäjät ry valitsi sen vuoden perheyritykseksi. Mukana vastaanottamassa kiertopalkintoa Vuojoen kartanossa Eurajoella oli perheen kolme sukupolvea; perustajat Inkeri Ja Reijo Heino, nykyiset yrittäjät Erja ja Pauli Mattila sekä heidän lapsensa Asta ja Iiro, jotka ovat hekin vahvasti mukana yrityksessä. ’Ilman hyvää henkilökuntaa emme tätä palkintoa olisi saaneet’, kiittivät Erja ja Pauli Mattila.”

2011: Leinon perhe, Leimet Oy, Rauman Lappi

Yle Satakunta kirjoitti 11.5.2011 seuraavasti: 

"Jo neljännessä polvessa toimivan Leimet Oy:n juuret ulottuvat aina 1870-luvulle asti, jolloin pääomistaja Erkki Leinon isän isoisä aloitti työt kyläseppänä. Leimet Oy valmistaa erilaisia paalutarvikkeita kuten betonipaalujen jatkoksia ja kalliokärkiä. Leimet Oy on ollut Leinon perheen omistuksessa 1980-luvun alkuun sijoittuvaa kaksivuotiskautta lukuun ottamatta. Erkki Leino myi isänsä ja veljensä kanssa yrityksen lahtelaisen liikemiehen Jalo Paanasen omistamalle Teräspeikko Oy:lle vuonna 1980 ja osti sen kaksi vuotta myöhemmin takaisin itselleen."

Lähde: Yle Satakunta

2012: Lehtisen perhe, Aslemetals Oy

Aslemetals Oy:n omilla verkkosivuilla kerrottiin palkitsemisesta: 

"Raumalainen Lehtisen perhe on Satakunnan yrittäjien vuoden 2012 Yrittäjäperhe. Lehtisten yrityksen, Aslemetals Oy:n toiminnan aloittamisesta tuli viime vuonna kuluneeksi 50 vuotta. Keskisuureksi metallialan alihankintayritykseksi luokiteltavan Aslemetalsin toiminnassa on tällä hetkellä mukana Lehtisiä kahdessa polvessa, kun yrityksen perustaja Niilo Lehtinen jäi toukokuun alussa pois sen hallituksesta. Nykyinen toimitusjohtaja Pasi Lehtinen seurasi isäänsä yhtiön johdossa 1997. Hänen lapsistaan Inka toimii hallituksen puheenjohtajana ja Iiro puolestaan Kaaron konepajan johtajana. Pasi Lehtisen veljet Esa ja Kai ovat mukana Aslemetalsin osakkaina."

Lähde: Aslemetals Oy

2016: Rauman Akku oy

Teksti Satakunnan Yrittäjien sivuilta:

Rauman Akku Oy perustettiin vuonna 1958, ja nykyinen Lammin perhe osti yritystoiminnan 1970-luvulla. Yritys toimii teknisen alan erikoisliikkeenä. Rauman Akku Oy:n liikevaihto on 9,3 milj. €, varastoitavia tuotenimikkeitä on 32 000. Laajassa tuotevalikoimassa otetaan huomioon asiakkaiden vaihtuvat tarpeet ja tekniikan kehitys. Yritys tarjoaa lisäksi mm. kuljetus-, hyllytys- ja päivystyspalvelua.

Perheyrityksen veturina ja toimitusjohtajana toimii tällä hetkellä Antti Lammin tytär Taina Lammi. Tainan lapsista Minna-Elina Halonen ja Mikko-Matti Pelamo ovat myös mukana yritystoiminnassa. 31 henkilöä työllistävässä Rauman Akussa työskentelevät myös Tainan avopuoliso Vesa Backman sekä serkku Jarkko Uusitalo.

- Tekninen ala tuntui ensiksi haastavalta, mutta tuttu ympäristö sekä osaavat työntekijät saivat minut jatkamaan isäni jalanjäljillä. Samoin mietitytti, haluavatko nykynuoret jatkaa yritystoimintaa. Huoli oli kuitenkin turha, ja kaikki kolme perheen nuorta ovat kiinnostuneet toimimaan yrityksessä, toteaa Taina Lammi.

- Rauman Akku Oy:n vahvuutena on hyvä tunnettuus. Ala, jolla yritys toimii, on nykyisin erittäin kilpailtu. Paikallinen palveleva liike on monelle yritysasiakkaalle tärkeä yhteistyökumppani, johon voi luottaa. Yrityksen toimintaa kehitetään jatkuvasti, ja uusi sukupolvi on tullut mukaan yrityksen operatiiviseen toimintaan ja hallintoon, perustelee palkintoa palkintotoimikunnan puheenjohtaja Jouko Viljamaa.

Ehdotuksen Satakunnan Vuoden Yrittäjäperhe –palkinnon saajaksi teki Rauman Yrittäjät.

2018: Leo Laine oy

Leo Laine oy valittiin vuoden satakuntalaiseksi perheyritykseksi 2018

Satakunnan Yrittäjien 80 -vuotisgaalassa valittiin lauantaina 17.11.2018 Vuoden yrittäjäperheeksi Leo Laine oy. Lokareistaan tunnetussa yrityksessä on mukana jo kolmas polvi. Leon tytär Outi on toimitusjohtajana ja hänen molemmat lapsensa, Oona ja Hans Kallionpää ovat mukana yrityksen toiminnassa.

Leo Laine Oy, pitkän linjan perheyritys Raumalta, tunnetaan periksiantamattomasta työstä asiakkaiden hyväksi ja alueen elinvoiman tärkeänä tekijänä.

Alun perin autojen lokareista tunnetun yrityksen tuotannossa lokarit ovat jääneet vähemmistöön, mutta uusia tuotteita luodaan maailman markkinoille asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Perheyhtiön sukupolvet ovat vahvasti sitoutuneita yritykseen, pitäen vahvimpana voimavaranaan myös sitoutunutta henkilökuntaa.

Leo Laineen aikanaan perustama yritys on onnistunut pitämään vahvan paikkansa kestävän muovin markkinoilla erilaisista murroksista huolimatta. Tämä on onnistunut uskomalla vahvaan laatuun sekä huolehtimalla vakaasta taloudesta ja yritystoiminnan ja tuotantolaitteiden jatkuvasta ylläpitämisestä ja kehittämisestä, Markku Kivinen perustelee yrittäjäperhe-palkinnon valintaa.