Etusivu > Satakunnan Yrittäjät > Rauman Yrittäjät > Rauman Yrittäjät ry > Rauman Yrittajien 80 Vuotishistoriikki

Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Rauman Koti-Vakka Ky

Vuonna 1961 reipas karjalaisnainen Ilja Salo perusti pienen 35 m²:n lahjatavaraliikkeen Tehtaankatu 4:n sisäpihalle. Tuotevalikoimassa oli luonnonmateriaaleista valmistettuja lahjatavaroita, käsinkudottuja kankaita. 1960-luvun lopulla saatiin Marimekon edustus ja myyntiin tulivat tasaraitatrikoot, matkuri- ja olkalaukkumarkiisikassit.

Vuonna 1971 Koti-Vakka muutti Kiviniemenkadulle, ns. Fennian taloon. Silloin rakennuksessa toimi myös elokuvateatteri.  Liiketilaneliöitä oli 55. Marimekossa elettiin tasaraitojen ja pallojen kulta-aikaa. Kaivo-, Unikko- ja Lokki-kankaat valtasivat raumalaiskotien ikkunat. Värikkäät, muoviset Decembre-tuotteet: kulhot, tarjottimet ja käsipeilit olivat se juttu kuin myös ruutu- ja raitalasit. Muija-tuotteita myytiin kankaina, peltipurkkeina ja tarjottimina. Ruskea väri tuli muotiin kodin sisustuksissa.

Vuonna 1992 Koti-Vakka muutti nykyiselle paikalleen Kauppakatu 9:ään, missä neliöitä oli 100. Kun naapurin liike muutti pois, tilaa saatiin lisää toiset 100 neliötä.

Tuotevalikoimista pääartikkeli on ollut Marimekon vaatetus lapsista aikuisiin ja sisustustuotteet kankaista astioihin.  Koti-Vakassa on äitinsä jälkeen yrittäjänä ollut Aila Laiho ja jo muutaman vuoden myös hänen tyttärensä Leena on ottanut tuntumaa yrityksen ohjaimissa. Erinomainen mahdollisuus on myös neljänteen polveen, sillä Leena-tytär sai keväällä 2016 tyttären.

Teksti ja kuvat: Rauman Koti-Vakka Ky