Etusivu > Satakunnan Yrittäjät > Rauman Yrittäjät > Rauman Yrittäjät ry > Rauman Yrittajien 80 Vuotishistoriikki

Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Eurajoen Säästöpankki

Satakunnan maakuntaan Eurajoelle istutettiin aikanaan Säästöpankkiaate, kun Eurajoen Säästöpankki aloitti toimintansa 2. tammikuuta vuonna 1893. Alusta alkaen Säästöpankin tehtävänä on ollut puhaltaa tuulta paikallisen hyvinvoinnin siipien alle: Säästöpankkiaatteen tavoitteena oli työntekijäluokan taloudellisen aseman parantaminen, säästäväisyyteen opettaminen. Nämä tavoitteet eivät ole vuosien saatossa kadonneet, sillä edelleen Säästöpankin tärkeimpänä tehtävänä on edistää säästäväisyyttä kuten myös asiakkaiden ja toimialueensa hyvinvointia.

Säästöpankki on täysin oma yhtiömuotonsa. Sitä koskee oma Säästöpankkilaki, johon on nimenomaisesti erityistarkoituksena kirjattu säästämisen edistäminen. Oikeushenkilönä Säästöpankkia voidaan pitää lähinnä säätiön kaltaisena, eikä sillä ole varsinaisia omistajia. Ylintä valtaa pitää pankin tallettaja-asiakkaiden valitsema isännistö. Isännistö puolestaan valitsee pankin hallituksen ja hallitus pankin toimitusjohtajan.

Tänä päivänä Eurajoen Säästöpankki palvelee 30 työntekijän voimin neljässä konttorissa, Eurajoen lisäksi Raumalla ja Porissa. Eurajoen Säästöpankki perustettiin hyvin erilaiseen maailmaan kuin missä nyt elämme, mutta se on jatkuvasti kehittänyt toimintaansa palvellakseen asiakkaiden uudistuneita tarpeita. Pankin aloittaessa toimintansa koko kunnassa oli vain kaksi puhelinta – nykyään jo suuri osa asiakkaista hoitaa päivittäispankkiasiointinsakin digipalveluiden kautta! Vaan edelleen pankissa ja sen työntekijöissä elää tapa luoda asiakkaalle erityinen asiakaskokemus, joka on palvelukanavasta riippumatta kuunteleva, sanansa mittainen ja ratkaisukeskeinen.

Suomen vanhimpaan pankkiryhmään kuuluva Eurajoen Säästöpankki on kunnioitettavasta iästään huolimatta edelleen voimissaan ja jatkaa kasvamistaan. Pankissa yhdistyy iän tuoma viisaus ja nuoruuden innovatiivisuus ja uudistusmielisyys. Säästöpankilla on ollut suuri vaikutus Eurajoen ja koko Satakunnan elämänmenoon vuosien saatossa - onhan se ollut mukana paikallisessa arjessa jo useassa sukupolvessa!

Teksti ja kuvat: Eurajoen Säästöpankki