Etusivu > Satakunnan Yrittäjät > Rauman Yrittäjät > Rauman Yrittäjät ry > Rauman Yrittajien 80 Vuotishistoriikki

Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

FresCo Ravintolat Oy

Rakkaudesta ruokaan ja ruokakulttuuriin

Yrittäjä Seija Aronen perusti FresCo Ravintoloiden ensimmäisen ravintolan Rauman satamaan äitienpäivänä 2004. Kasvavan kysynnän myötä ravintola Satamanportti on vuosien saatossa saanut sisaruksikseen kokous- ja juhlatalo Etappi*22*:n, Rauman Kaupunginteatterissa sijaitsevan teatteriravintola Ankkurin, UPM:n henkilöstöravintola Delikaatin sekä edustuskartano Johtolan. Lisäksi FresCo Ravintolat tarjoaa palvelujaan Rauman merimuseossa ja Fåfängan kesäteatterissa Suvitiellä. Vuonna 2013 FresCo Ravintolat laajensi toimintaansa myös Turkuun. Tällä hetkellä FresCon ruuasta ja palveluista voi Turussa nauttia kolmessa toimipisteessä molemmin puolin Aurajokea: Aitiopaikalla (virastotalo), Kammarissa (Lounais-Suomen poliisilaitos) ja Korkissa (Linnankatu 43).

Rauman yrittäjien toiminnassa mukana oleminen on ollut FresCo Ravintoloiden yrittäjäperheelle itsestään selvyys. ”Alusta asti meille on ollut tärkeää kuulua yrittäjäjärjestöön. Järjestön kautta olemme saaneet arvokasta vertaistukea. Lisäksi yrittäjäjärjestön tarjoamat palvelut ovat olleet erittäin hyödyllisiä”, tällä hetkellä Rauman yrittäjien hallituksen varapuheenjohtajana toimiva Seija Aronen kertoo.

Ohjenuorana tinkimätön laatu ja elämysten luominen

FresCon toiminta perustuu juhla- ja kokouspalveluun sekä lounastarjoiluun, joka on perheyrityksen peruskäyntikortti. Toiminnassa ovat mukana myös Seijan puoliso Seppo Aronen sekä kolme perheen lapsista. Kipinän ahkeralle yrittämiselle antaa hyvä yhteishenki. Osaava ja ammattitaitoinen henkilökunta on keskeinen osa onnistumista.

”Vuonna 2014 meillä oli ilo vastaanottaa ensimmäisenä ravintolapalveluyrityksenä Rauman kaupungin myöntämä Ruorimiehet-mitali”, Seppo Aronen iloitsee.  Mitali myönnetään henkilölle tai yhteisölle, joka erityisen arvokkaalla teollaan tai toiminnallaan on ollut hyödyksi Rauman kaupungille. FresCon toiminnan ohjenuorana on koko sen historian ajan ollut tinkimätön laatu, elämysten luominen asiakkaille ja yhteistyökumppaneille. Tilaisuuksissa kiinnitetään huomiota hyvän ruuan lisäksi myös visuaalisesti näyttäviin kattauksiin ja huomaavaiseen asiakaspalveluun. FresCo Ravintolat myös työllistää merkittävän joukon ravintola-alan ammattilaisia.

Jatkuvaa uuden oppimista ja kehittymistä

”Olemme luoneet lukemattomia ikimuistoisia hetkiä yhdessä asiakkaidemme kanssa. Meillä on myös ollut onni saada työskennellä erinomaisten yhteistyökumppanien kanssa. Yrittäjäasenne on kaiken a ja o. Tarvitaan tahtoa, tekemisen iloa ja halua oppia jatkuvasti uutta. Jos niitä ei olisi, ei tätä työtä voisi tehdä”, Seija Aronen päättää.

FresCo Ravintoloissa katsotaan avoimin mielin tulevaisuuteen. Mikään ei ole maailmassa niin varmaa kuin jatkuva muutos. Optimismilla ja joustavuudella selvitään myös tulevaisuuden haasteista.

Teksti ja kuvat: FresCo Ravintolat Oy