Etusivu > Satakunnan Yrittäjät > Rauman Yrittäjät > Rauman Yrittäjät ry > Rauman Yrittajien 80 Vuotishistoriikki

Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Rantalainen Oy

Paikallinen ja asiakasta lähellä

Rantalainen konserniin kuuluva Rantalainen Oy Länsi-Suomi toimii Raumalla, Eurassa, Huittisissa, Uudessakaupungissa, Laitilassa ja Porissa. Työllistämme tällä hetkellä 62 taloushallinnon ammattilaista.

”Suurempi toimija kattavilla palvelutarjonnalla ja yhtä aikaa paikallinen ja lähellä asiakasta” Tämä herättää monessa arveluja yhtälön toimivuudesta. Me Rantalaisella teemme töitä joka päivä, jotta tavoite tulisi täytettyä.  

Digitalisaatiosta ja sen tuomista muutoksista yritykselle on puhuttu kauan. Puhuttu jo niin kauan, että tuntuu että asia on jokaiselle tuttu – vaikka sitä ei vielä täysin kaikkien yritysten taloushallinnossa toteutettaisikaan. Mutta mitä se tarkoittaa käytännössä? Se tarkoittaa sitä, että teemme kirjanpidon modernilla välineellä. Väline on asiakkaalle erikseen valittu, paras mitä voimme tarjota. Se tarkoittaa sitä, että yhdessä sovitaan, miten taloushallinnon toiminnot kuukauden aikana toteutetaan. Mitä kukin tekee, milloin ja koska saadaan yhdessä kirjanpidon tulos valmiiksi.

Mitä se vaatii meiltä yhdessä? Se vaatii ajan tutustua toisiimme. Tutustumisen, jossa käydään läpi, mitä halutaan tulevaisuudelta. Missä yritys on nyt, mihin ollaan menossa? Miten me voimme yhdessä mahdollistaa parhaan mahdollisen tehokkuuden, säästää aikaa ja vaivaa?

Mitä se vaatii yrittäjältä? Ennakkoluulotonta suhtautumista sähköisiin välineisiin, halua oppia ja kehittää omia sisäisiä prosessejaan, rakentaa uutta ja olla valmis muuttamaan tarvittaessa taloushallinnon toimintoihin sisältyneitä vanhoja rutiineja.

Mitä se vaatii meiltä, tilitoimistolta? Kaikkein tärkein on halu ymmärtää. Ymmärtää asiakkaan liiketoimintaa, tavoitteita ja tulevaisuuden näkymiä.  Meillä pitää olla halu tukea, elää mukana ja ratkaista. Ohjelmistovaihtoehdot ja integraatiot tarjoavat huikeat mahdollisuudet luoda taloushallinnon toimintojen kenttä uudelleen. Meidän pitää osata ja pystyä tarttumaan niihin rohkeasti.

Tulevaisuuden sähköiset työvälineet mahdollistavat kommunikoinnin uusin keinoin, ei enää tarvitse välttämättä tavata kasvokkain tai edes soittaa saadakseen asian hoidettua. Tämä tekee asiakaspalvelun, asiakasta koskettavan palvelun, entistä haastavammaksi. Tämän johdosta on entistä tärkeämpää, että tavataan. Tavataan toimistolla, yrityksessä, lounaalla, torilla, jalkapalloharjoituksissa ja kiekkotreeneissä. Tärkeintä on tavata niin, että katseet kohtaavat.

Tämän haasteen otamme vastaan joka päivä. Tiedon tallentajasta pitää tulla tiedon tuottaja, analysoija, aktiivinen ja luotettava. Kumppani asiakkaan kaikissa tilanteissa, tositarkoituksella.

Teksti ja kuvat: Rantalainen Oy