Etusivu > Satakunnan Yrittäjät > Rauman Yrittäjät > Rauman Yrittäjät ry > Rauman Yrittajien 80 Vuotishistoriikki

Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

SIlmäoptikot Palmu Oy

Silmäoptikot avattiin Vanhaan Raumaan 4.5.1981. Pekka Palmulla, nuorella ja innokkaalla optikolla, oli palava halu tehdä asioita toisin, paremmin kuin kukaan muu.  Yrityksen tärkein palvelulupaus on alusta asti ollut huolehtia näöstäsi.  Tämä ajatus johtolankana Silmäoptikot Palmu on toiminut Kuninkaankadun varrella nyt jo yli 35 vuotta.  Meille on tärkeää uudistua ja pysyä ajassa kiinni, mutta myös kunnioittaa historiaamme ja pysyä itsenäisenä. 

Olemme siis puhtaasti raumalainen yritys, ja hyvin ylpeitä siitä.  Spärrin talo, jossa olemme yli kaksikymmentä vuotta toimineet, on entisöity 1920-luvun asuunsa julkisivun ja huonejaon osalta. Raumalaisuus näkyy liiketilassamme runsaan raumalaisen taiteen muodossa. Olemme mukana tukemassa monia raumalaisia yhdistyksiä ja urheilua, esimerkiksi liikehuoneistoomme kuuluvaa näyteikkunaa lainaamme heille näkyvyyden saamiseksi.

Panostamme raumalaiseen työhön; tänäkin vuonna olemme hankkineet upouuden linssihiomalaitteiston. Henkilökuntamme on sitoutunutta, ja kouluttautuu jatkuvasti. Olemme aina itse valinneet tarkoin kriteerein kehysmallistomme, jotta se vastaa raumalaisten asiakkaidemme tarpeita ja mieltymyksiä.

Alusta asti kaiken toimintamme pohjana on ollut tinkimätön näöntutkimus ja laadukkaimmat, parhaiten valmistetut tuotteet.  Olemme aina halunneet tuoda alan uusimmat innovaatiot asiakkaidemme käyttöön.  Optisen alan viimeisin laitteisto, linssiteknologia ja kehysmuoti ovat aina olleet ensimmäisenä raumalaisten käytettävissä meidän kauttamme.  Silmänpohjakuvaukset aloitimme vuonna 2004, ensimmäisten optikkoliikkeiden joukossa Suomessa.  Linssien digitaalisen mitoituksen aloitimme vuonna 2008, ja siitä lähtien se on ollut meillä jokapäiväinen käytäntö.

Olemme tehneet uraauurtavaa työtä koko optisella alalle raumalaisten yhteistyökumppaneidemme avulla.  Kouluterveydenhuollossa on maanlaajuisesti tunnettu näön seulonnan ”Rauman malli”, jota olemme kehittäneet yhdessä paikallisten kouluterveydenhoitajien kanssa.  Työnäkemisen tutkimuksen kehittämisestä saimme vuonna 2006 Satakunnan Innosuomi -palkinnon.  Samana vuonna liikkeemme valittiin vuoden optikkoliikkeeksi.  Pekka Palmu arvostettiin vuoden 1998 optikoksi.  Hän on ollut aktiivisesti mukana optisen toimialan eri järjestöissä mutta myös Rauman Yrittäjien toiminnassa koko yrittäjyytensä ajan.  Tänä keväänä hänelle myönnettiin Suomen Yrittäjien Yrittäjäristin Suurristi.  Rauman keskustan kehittäminen on ollut hänelle pitkään sydämen asia.

Tämä kaikki on ollut mahdollista asiakkaidemme avulla, ja siitä olemme todella kiitollisia.  Tervetuloa siis aidosti paikalliseen, asiantuntevaan optikkoliikkeeseen!

Näöstäsi huolehtii Silmäoptikot Palmu - jo vuodesta 1981

Teksti ja kuvat: Silmäoptikot Palmu Oy