Etsi

Yrityskummilta vertaistukea yrittäjälle

Rauman Yrittäjien kautta voit hakea itselleen yrityskummia. Kummi tarjoaa vertaistukea ja rinnalla kulkemista yrittäjälle omista lähtökohdistaan. Toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja täysin maksutonta.

Yrityskummi on yrittäjä tai oman alansa asiantuntija, joka omista lähtökohdistaan tukee, neuvoo ja auttaa yrittäjää. Yrityskummi ei ole konsultti eikä mentori, vaan vertaistuki, joka auttaa yrittäjää huomaamaan käsiteltävän aiheen toisesta näkökulmasta. Kuuntelu on kummin tärkein työkalu.

Yrityskummi voi olla tuore tai kokenut yrittäjä tai asiantuntija - yrityskummia tarvitaan monenlaisissa tapauksissa, joten kummeja tarvitaan erilaisia. 

Sekä yrityskummi että kummia hakea yrittäjä sitoutuvat luottamukselliseen kanssakäymiseen. Kummiudesta tehdään lyhyt sopimus. 

Kummitoiminnasta voit lukea lisää täältä. 

Jos haluat ryhtyä yrityskummiksi, voit soittaa tai ottaa yhteyttä toimistoon 044-7532680/Sari Pettersson, Kummiksi haluavat täyttävät myös sähköisen hakemuksen täältä. 

Yrityskummia voi hakea kuka tahansa yrittäjä (avoin myös ei-jäsenille), joka kaipaa toisen mielipidettä. Kummin kanssa voidaan käydä läpi tiettyä aihealuetta tai ongelmaa, tai vaikka pohtia jaksamiseen, hyvinvointiin ja yrityksen yleiseen kehittämiseen liittyviä asioita. Voit kysyä kummia toimistolta 044-7532680/Sari Pettersson,

Täytä myös sähköinen kummihakemus täältä. 

PDF iconkummitoiminnan esittely

Yrityskummitarina: Hoiva Mimi

"Olen Mirva Tyni sairaanhoitaja, joka perusti yhdessä toisen sairaanhoitajan kanssa kotihoidon yrityksen Hoiva MiMi Oy:n v. 2016. Kävin myös palkkatöissä yrityksen alkutaipaleella ja olin alkuun osa-aikainen yrittäjä.  Aloitin v. 2017 yrittäjän ammattitutkinnon Winnovassa. Tähän koulutukseen kuului mentorin hakeminen. Mietin ensin, että tuntisinko jonkun ketä siihen pyytäisin, mutta käännyin sitten Rauman Yrittäjien puoleen. Sieltä kysyttiin minkälaista mentoria haen. Kerroin tarpeeni ja että erityisesti yrittäjyyteen ja niihin asioihin tarvitsen ja haluan apua, en niinkään hoitamiseen. Sieltä löytyikin sitten sopiva henkilö; RS- Rakennuksen Antti Simula. Hän on aivan eri toimialalla kuin minä mutta oli juurikin tästä syystä hakemani mentori. Antti tietää yrittäjyydestä, josta tietoa kaipasin. Antilla oli takanaan pitkä yrittäjyystausta sekä kokemusta asioista kun on myös ollut osallisena monissa luottamustehtävissä. Tapasimme useita kertoja  ja sain tukea yrittäjyyteen. Keskusteltiin erilaisista asioista ja sain esittää minua askarruttavia kysymyksiä. Erityisesti yrittäjyyden alkutaipaleella on paljon kysymyksiä ja on todella hyvä, että on joku kenen puoleen voi asioissa kääntyä ja luottamuksellisesti niistä puhua. Yrityskummilla on kokemusta ja tuntevat muita yrittäjiä ja tahoja, joita voivat suositella ja joista saa apua tarvitsemiin tilanteisiin. Voisin mahdollisesti myös itse olla joskus yrityskummina. Nyt olenkin erästä läheistä ihmistä ohjeistanut ja kannustanut yrittäjyyteen, vaikkei nimellisesti mentoroinnista olekaan puhuttu".