10.7.2017 klo 14:37
Uutinen

Vanhassa Raumassa kävelykatujärjestelyt 10.7-30.7.2017

Vanhan Rauman kadut avataan perinteiseen tapaan jalankulkijoille heinäkuussa. Alue ei suinkaan ole kokonaan suljettu autoliikenteeltä, vaan autot pääsevät kulkemaan vapaasti Hauenguanosta torin suuntaan. Autoliikenne on rajoitettua Kuninkaankadulla ja Kauppakadulla torilta kanaaliin päin. Pysäköinti on kielletty kyseisillä tien pätkillä, mutta esimerkiksi liikuntarajoitteiset asiakkaat voidaan kyyditä liikkeiden oven luo kävelykatualueelle, kunhan huomioi jalankulkijat. Torin alueen parkkipaikat ovat käytettävissä autoille. Alueella on osin poikkeavia liikennejärjestelyjä.

Vanhan Rauman kadut ovat tänä vuonna kävelykatuina 10.-30.7. Kävelykatuaikana Kauppakatu välillä Savilankatu–Vähäkirkkokatu ja Kuninkaankatu välillä Isokirkkokatu–Savilankatu ovat suljettuina liikenteeltä. Torin laidalla kulkevan yksisuuntaisen Vähäkirkkokadun ajosuunta muutetaan Kuninkaan- ja Kauppakadun välillä Kuninkaankadulta Kauppakadulle päin, jotta autoliikenne torille on mahdollista. Torin paikoitusalue on autoilijoiden käytössä. Muutokset keskusta-alueen liikennejärjestelyissä jatkuvat tiistaina 25.7., kun Pitsiviikon tapahtuma-alueen rakentaminen alkaa. Kaikki poikkeukselliset liikennejärjestelyt puretaan maanantaina 31.7.

Liikkuminen kävelykatujen alueella

Kaupungissa liikkuvien pyydetään huomioimaan muuttuneet liikennejärjestelyt ja noudattamaan niitä yleisen turvallisuuden vuoksi. Kävelykatualueella pyöräily, liikkeiden huoltoajo ja tarpeellinen tonteille ja liikkeisiin ajo on sallittu. Autolla liikkuvien on kuitenkin huomioitava jalankulkijoiden turvallinen liikkuminen alueella. Vanhan Rauman aluetta koskevia ajolupia myönnetään Palvelupiste Pyyrmanista.

Lisätiedot:

Riikka Pajuoja, suunnittelupäällikkö / Rauman kaupunki, 02 834 4623, riikka.pajuoja@rauma.fi (ajoluvat, katujen sulkemiset yms.)
Leila Stenfors, vastaava kulttuurituottaja / Rauman kaupunki, 02 834 3041, leila.stenfors@rauma.fi (pitsiviikon ajojärjestelyt)
Outi Lehtorinne, tapahtumakoordinaattori / Rauman Yrittäjät ry (kävelykatujen vaikutus keskusta-alueen yrittäjiin, tapahtumiin yms.)