Etsi

Lappi on auki

Lapin löylypäivät ja Lappi on auki -yrityssuunnistus yhdistettiin yhdeksi koko viikonlopun tapahtumaksi 4.-6.8.2017. Järjestämisvastuussa ovat yhdessä keväällä perustettu Vireä Lappi ry ja Rauman Yrittäjät ry. Löylypäivillä on pitkät perinteet Lapin kylässä Löylypäivillä on pitkät perinteet ja se järjestetään tänä vuonna 39:ttä kertaa. Neljättä kertaa tapahtuman yhteydessä järjestetään myös yrityssuunnistus. Aiemmin Löylypäivät on järjestetty Rauman kaupungin toimesta – tänä vuonna ohjat otti Löylypäivien osalta Vireä Lappi ja yrityssuunnistusta koordinoi aiempien vuosien tapaan yrittäjäjärjestö. Rauman Yrittäjät on kehittänyt yrityssuunnistusta Leader-rahoitteisella Vauhtia Verkkoon -hankkeella.

LAPPI ON AUKI ELOKUUN ENSIMMÄISENÄ VIIKONLOPPUNA

Ohjelma ympäri Lappia

Lapin Löylypäivät ja Lappi on auki yrityssuunnistus tekevät yhteistyötä. Tapahtuman nimi, ulkoasu ja mainonta on yhtenäistetty ja yleisilme on ottanut viitteitä yrityssuunnistuksesta tutusta iloisesta yrityssuunnistuskartasta. Koko tapahtuman kesto on 3 päivää, perjantaista sunnuntaihin.

 

#lappionauki -yrityssuunnistus

Perinteiseen Lappi on auki -yrityssuunnistukseen voivat nyt osallistua myös yhdistykset, ja niitä on tänä vuonna useita. Suunnistus on muutettu kolmipäiväiseksi ja suunnistuksen järjestämiseen osallistuvat yritykset/yhdistykset ilmoittavat oman osallistumisaikataulunsa ja mahdollisen erityisohjelman suunnistuskartassa ja ohjelmalehtisessä. Mitä useammassa kohteessa viikonlopun aikana vierailee ja saa suunnistusleiman, sitä suuremman arpajaispotin arvontaan osallistuu.

Suunnistuskartan voi hakea mistä tahansa suunnistukseen osallistuvasta yrityksestä. Karttaan on merkitty mukana olevien yritysten ja yhdistysten sijainnit. Vierailun todisteena jokaiselta pisteeltä saa karttaan merkinnän. Kun karttaan on kerännyt vähintään vähimmäismäärän leimoja, voi kartasta irrotettavan arvontakortin palauttaa mihin tahansa yritykseen. Kartan palauttaneet osallistuvat arvontaan ja voivat voittaa yritysten ja yhdistysten lahjoittamia tuotepalkintoja. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

 

Patolammen partaalla

Löylypäivät alkavat Patolammen partaalla tapahtumalla perjantaina 4.8.2017 klo 17:00.

Tapahtuman aloittaa lasten esiintyjä Mimi&Kuku. Musiikista vastaa orkesteri C&Baddest Blues sekä VPK torvisoittokunta. Alueella on lapsille suunnattu rastirata, jonka eri pisteillä puuhaillaan ja askarrellaan ohjatusti. Illemmalla on luvassa katusirkus ja tulinäytös sekä tankotanssia. Perinteisesti tapahtumassa valitaan löylyemäntä ja isäntä. Alueella on myös palokunnan kalustoesittely sekä VPK:n järjestämä työnäytös. Runoilija Heli Laaksonen julkistaa ”Lapin kesä” runokilpailun voittajan. Lisäksi tapahtumassa mukana mm.  Kauklaisten kyläyhdistyksen kyläbaari, VPK konkareiden buffet, Lupune-korumyynti, Makeistamo, leivonnaisten myyntiä, sorvattujen puutuotteiden myyntiä, sauna ja kylpytuotteiden myyntiä jne.

 

Muu viikonlopun ohjelma

Lauantaina ja sunnuntaina on tarjolla monipuolista ohjelmaa ympäri Lapin kyliä ja yrityksiä. Non-stop bussi kiertää eri kohteita sunnuntaina.

100-vuotiaan Suomen kunniaksi monet järjestävät tahot ovat halunneet tuoda mukaan palan suomalaista historiaa erilaisin näyttelyin ja perinteisin työnäytöksin. Sunnuntaina patolammilla tukkilaisnäytös ja lisäksi löylypäivien aikana pääset tutustumaan mm. riukuaidan tekoon, seppien työhön ahjon äärellä, nähdä millaista oli koulunkäynti entisaikaan tai millaisia työvälineitä silloin käytettiin. Halutessasi voit päästä testaamaan vanhan esikuvan mukaan rakennettua isopyöräistä polkupyörää. Luovion kahvila herätetään henkiin yhdeksi päiväksi ja siellä esitellään Luovion historiaa ja esillä on vanhoja palokunta-aiheisia valokuvia. Kanaalin Risti seremonia järjestetään Kodiksamissa kaatuneiden ja kentälle jääneiden sotilaiden muistolle, työväentalon historian esittelyä ja paljon muuta.

Kylän vakituisten kahviloiden ja lounaspaikkojen lisäksi löylypäiviltä löytyy useita pop-up / kesäkahviloita sekä erittäin maittavia lounaspaikkoja. Eri puolilla järjestetään kirpputoreja, pihakirppiksiä, peräkonttikirppiksiä ja työväentalolla on myös lisäksi rompetori.

Täysin uutena tapahtumana löylypäivillä on motoristikahvila Eurajoentiellä ja se on avoinna niin motoristeille kuin muillekin aiheesta kiinnostuneille ihmisille. Kahvilalta on opasteet mielenkiintoisille ajoreiteille Lapin kylien ympäri. Kahvilalla kuten myös K-market Lapinpadalla on esillä erilaisia autoja, koneita ja laitteita.

Perinteeksi muodostunut löylyhölkkä starttaa Lapin keskustasta lauantaina. Samana päivänä pelataan beach-volleyta Lapin rantasaunalla ja vahvimman miehen tittelistä mitellään voimamieskilpailuissa Lapin Teboililla. Lapin rantasaunalla on tarjolla sekä lauantaina, että sunnuntaina ilmaiset löylyt, salamakalliolla tanssitaan Eija Kantola & Omega tahdissa, Patolampiteatterin viimeistä näytöstä pääset seuraamaan uudesta katetusta katsomosta.

Löylypäivien ohjelma sopii kaiken ikäisille, mutta lisäksi lapsille on tarjolla on mm peikkorataa, keppihevoskisojen Lappi CUP finaali ja kouluratsastusnäytös, Lappituvalla piirtelyä pihateltalla ja näyttely sunnuntaina, pokemonjahtia, lettikampausten tekoa jne.

Seurakunta on Löylypäivillä mukana. Opastettu kierros kirkonmäelle järjestetään sunnuntaina löylypäivämessun jälkeen, SRK Narvin kesäkodilla on kaikille avoimet ovet, saunomista, pientä ohjelmaa ja tarjoilua. Narvijärven rannalla Niskuksella järjestetään suvikirkko pelimannien tahdittamana.

Jahtaa Pokemoneja osana tapahtumaa

Osallistujilla on suunnistuksen ohessa mahdollisuus myös kerätä Lapista Pokemoneja lauantaina 5.8.2017.

Lapissa on useampi pokestoppi. Houkuttimena Rauman Yrittäjät tarjoaa Lure-moduulit lauantaina klo 10-14 välillä.

 

Yrityssuunnistuksessa mukana olevat yritykset ja ajat, jolloin voi hakea leiman suunnistuskarttaan:

 

Lisätietoja:

Rauman Yrittäjät ry: vs. toiminnanjohtaja Sari Mantere 044-7532680

Vireä Lappi ry: Seija Halvari 040-3506025