Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Järjestö

Syysjuhlissa palkittiin yrittäjiä

Rauman Yrittäjien syysjuhlissa palkittiin Vuoden yritys, Vuoden nuori yritys sekä jaettiin kaksi ansiomerkkiä. Onnittelut palkituille!

RAUMAN VUODEN YRITYS JA NUORI YRITYS 2018 VALITAAN LAUANTAINA

Rauman Yrittäjät ry:n vuotuisessa Syysjuhlassa palkitaan ansioituneita yrittäjiä. Rauman Yrittäjät-säätiö valitsee Vuoden yrityksen ja yrittäjäjärjestö Vuoden nuoren yrityksen.  Juhlassa jaetaan myös kunniamerkkejä ansioituneille yrittäjille:

  • Yrittäjä Kari Wendelin, Rauma Interior: Suomen Yrittäjien hopeinen ansiomerkki
  • Yrittäjä Johanna Närvä, Sisustustalo Kodinonni: Suomen Yrittäjien kultainen yrittäjäristi

 

VUODEN YRITYS 2018: RAUMAN HOVI OY

Tänä vuonna valinta tehtiin palvelualan yrityksistä.  Säätiön hallintoneuvoston valinta perustuu seuraaviin seikkoihin:

Yrityksen työllistämiseen, liikevaihdon kasvuun ja yrityksen taloudelliseen tilanteeseen.

Rauman Hovi oy:lle myönnettiin Rauman Vuoden Yritys -palkinto 2018. Juhani Ignatiuksen johtama perheyritys on pitkäjänteisellä toiminnallaan vakiinnuttanut asemansa luotettavana yhteistyökumppanina, kasvanut tasaisesti ja toimii alueellaan merkittävänä työllistäjänä.

 

Rauman Hovi Oy - laadukasta palvelua persoonallisella otteella

 

Rauman Hovi Oy on vuonna 1992 perustettu perinteikäs hotelli- ja ravintola-alan toimija. Raumalla ja nyt myös Porissa toimiva perheyritys juhlisti viime vuonna 25. toimintavuottaan. Yrityksen palveluksessa työskentelee tällä hetkellä noin 100 työntekijää ja vuonna 2017 sen liikevaihto oli 7,8 miljoonaa euroa.

Vuonna 2011 perustettiin yrityksen markkinointi- ja myyntiorganisaatio Hovi Sales, jonka tavoitteena on luoda keskitetysti yhdestä paikasta monipuolisia ja nykyaikaisia palveluita yritys- ja yksityisasiakkaille.

 

Kaksi hotellia Raumalla ja yksi Porissa

 

Vuosi sitten Best Western -ketjusta irtaantuneet Hotel Kalliohovi ja Hotel Raumanlinna jatkavat edelleen yksityisinä hotelleina. Irtaantumisen jälkeen muun muassa palvelukonsepteja on hiottu vielä paremmin sekä liikematkailijoita että turisteja palveleviksi. – Joustava ja henkilökohtainen palvelu on se, miten voimme erottua kilpailijoistamme. Haluamme, että hotellivieraamme voivat keskittyä omiin asioihinsa, olivatpa ne sitten työtä tai huvia. Me hoidamme kaiken muun, hotellinjohtaja Iiro Ignatius lupaa.

Hovi on laajentanut kuluvan syksyn aikana toimintaansa myös Poriin. Lokakuun alussa avattiin Hotel Bepop Porin keskustassa. – Bepop on saanut nimensä ja innoituksensa bebop-jazzista, joka on menevää ja rentoa musiikkia. Tällä tavalla haluamme palvella asiakkaitamme Porissa. On hienoa laajentaa toimintaa myös Poriin ja uskon, että saamme sielläkin hommat luonnistamaan hyvin, Iiro Ignatius sanoo.

 

Laajat ravintolapalvelut palvelevat useita asiakasryhmiä

 

Pitkään toimineella yrityksellä on vahva jalansija myös raumalaisessa ravintolatarjonnassa. Hotel Kalliohovin yhteydessä toimiva Ravintola Kapteeninhuone ja Teknologitalo Sytyttimessä sijaitseva Ravintola Byssa palvelevat ihmisiä ympäri vuoden. Kapteeninhuoneessa nautitaan lounasta ja á la carte -ruokaa, Byssassa keskitytään lounaaseen ja juhlapalveluihin. Molemmista ravintoloista löytyy myös nykyaikaiset kokoustilat.

 

Hovi Salesin palvelutarjontaa täydentävät Juhlatalo Johtola ja Tilausravintola Juhlahovi, joissa voidaan järjestää monipuolisesti isojakin juhlia ja illanviettoja. – Johtolassa voi todella aistia sen vanhanajan tunnelman, mitä paperitehtaan johtajan residenssissä on ollut. Ja Johtolan saunan lauteet ovat varmaan olleet aikanaan kuulemassa jos jonkinlaista sopimusneuvottelua, Rauman Hovi Oy:n toimitusjohtaja Anne Ignatius-Helander naurahtaa.

Lisäksi Hovi Salesilta voi tilata erilaisia kokouspaketteja ja perhetilaisuuksia sekä varata esimerkiksi saunatiloja ja catering-palveluita. Yritys toimii myös muun muassa Olkiluodon ydinvoimala-alueella sekä Oras Oy:n tiloissa tarjoten henkilöstöravintolapalveluita sekä edustus- ja kokoustarjoiluja.

– Meille paikallisten yritysten palveleminen laadukkaasti on tärkeää. Koemme, että näin näytämme myös yritysten muualta tuleville vieraille, miten korkeatasoista palvelua Raumalta voi saada, Anne Ignatius-Helander sanoo.

 

Elämäntyöpalkinto

Yrittäjä Juhani Ignatius yllättyi iloisesti kuullessaan valinnasta:

  • Olihan se yllättävä mutta tietysti hieno uutinen. Koen tämän jonkinlaisena elämäntaulupalkintona. Vuoden Yritys -palkinto on pala raumalaista historiaa, on kunnia päästä palkittavien joukkoon mukaan.

 

Yrittäjä Juhani Ignatius, puh. 044 732 2200

Rauman Yrittäjät -Säätiön toimitusjohtaja Juhani Erkintalo puh. 044-7654309

 

 

VUODEN NUORI YRITYS 2018: SORCOLOR OY

 

Rauman Yrittäjät ry:n hallitus on valinnut vuoden nuoreksi yritykseksi Sorcolor oy:n. Kolmen veljeksen, Tuomas, Miika ja Samuel Sorosen omistama yritys on nuoresta iästään huolimatta kasvanut isoin harppauksin, uudistanut perinteistä alaa ja toiminut esimerkillisenä nuorten työllistäjänä.  

Veljekset ovat olleet yritteliäitä jo kouluikäisenä. Pohjois-Pohjanmaalla Haapavedellä kasvaneet veljekset ovat itse etsineet kesätyönsä ja tiennaneet rahaa.

 - Ensimmäisen y-tunnuksen taisin ottaa jo lukioikäisenä. Kiinteistö- ja pieniä remppahommia tehtiin. Koulu taisi hieman kärsiä, kun töitä tuli ahnehdittua liikaa, kuvailee Tuomas yrittäjän uransa alkua.

Lukion jälkeen tie toi Raumalle syksyllä 2012, jossa Miika-veljen kanssa ryhdyttiin kesätöinä maalaamaan puukaupungin taloja. Elettiin vuotta 2013 ja Sorcolor oli syntynyt. Kolmas veljistä, Samuel tuli mukaan muutamaa vuotta myöhemmin. Osansa menestystarinaa näyttelee Rauman sopivan pieni koko ja sen lukuisat puutalot.

 - Ei meillä alussa ollut visiota siitä missä nyt ollaan. Tarkoitus oli valmistua OKL:stä ja ryhtyä opettajaksi. Opinnot ovat vielä kesken, kun yritystoiminta lähti niin hienosti lentoon.

Perinteisen alan arvostus nousuun

Sorcolor toimii nykyään Satakunnassa, Varsinais-Suomessa, Uudellamaalla ja Pirkanmaalla, työllistää sesonkina reilut 150 henkeä ja talvella 50. Liikevaihto on liki 5,5 milj. euroa. Yritys tarjoaa tiili- ja peltikattojen maalausta sekä sisä- ja ulkomaalausta. Pensselin rinnalla käytetään ruiskumaalaustekniikkaa. Alusta asti Sorcolor on työllistänyt erityisesti nuoria, joille on tarjottu mahdollisuutta oppia ja kehittyä työssään. Tavoitteena on ollut myös nostaa perinteisen maalausalan arvostusta. Yrityksen toiminta on konseptoitu ja asiakkaalle tarjotaan avaimet käteen -ratkaisuna palvelupakettia, joka alkaa arviointikäynnistä ja päättyy maalattuun ja siistittyyn kohteeseen. Keskiössä ovat tyytyväiset asiakkaat.

Nuoret rohkeasti yrittäjäksi

Toimitusjohtaja Tuomas Soronen kannustaa nuoria ryhtymään yrittäjäksi. Keväällä Tuomas kävi yrittäjäjärjestön nimissä puhumassa yrittäjyydestä lukiolaisille.

 - Usko omaan tekemiseen on vienyt meidät pitkälle. Kannustan nuoria miettimään yrittäjyyttä ja lähtemään rohkeasti toteuttamaan unelmiaan. Koulu kannattaa silti käydä kunnolla loppuun, sillä itseäni harmittaa vieläkin huonolle tolalle jääneet kieliopinnot.

Sorosen veljekset ovat otettuja saamastaan tunnustuksesta:

 - Kyllä tämä antaa lisäpotkua toimintaan. On hienoa tulla arvostetuksi yrittäjäjärjestön toimesta. Me olemme kuitenkin nuoria sällejä siellä joukossa, kertoo Tuomas, joka on itsekin aktiivinen paikallisyhdistyksessä.

 

 

Yrittäjä Tuomas Soronen puh. 044-3503929

Rauman Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Kimmo Vainio puh. 044-3700377

Rauman Yrittäjät ry:n toiminnanjohtaja Sari Pettersson puh. 044-7532680