Etsi

Emergency banner

Yrittäjyys

Satakunnan Vuoden nuori yrittäjä -palkinto Sorosen veljeksille

Rauman Yrittäjien jäsen Sorcolor oy palkittiin tänään Satakunnan vuoden nuorina yrittäjinä. Viime syksynä Sorcolor pokkasi Rauman vuoden nuoren yrityksen tittelin. Nyt jännitetään pääseekö "Sorri" valtakunnalliseen finaaliin.

Tuomas, Miika ja Samuel Sorosen pyörittämä maalausalan erikoisliike Sorcolor Oy Raumalta sai alueellisen Nuori yrittäjä -palkinnon. Punaisista työasuista tunnetut maalaritedustavat alan uutta nousua. Yrityksellä on vahva usko maalausalan tulevaisuuteen.

– Muotoilimme perinteisen maalausalan liikeidean uudelleen. Myymme teknisesti jaesteettisesti parasta mahdollista niin, että jäljet näkyvät vuosikymmeniä. Haluamme lisätä maalarin ammatin arvostusta ja kannamme ylpeänä yhteiskuntavastuuta, 27-vuotias toimitusjohtaja Tuomas Soronen linjaa. Sorcolor palkkaa nuoria ja opettaa heille työelämän pelisääntöjä. Kuumimpina sesonkiaikoina Sorrin väreissä työtä tekee parisataa maalaria.– Työntekijämme toteuttavat hyvissä fiiliksissä itseään työssä ja omia unelmiaan vapaa-aikanaan, Tuomas jatkaa.Yrityksellä on omat yksiköt Satakunnassa, Varsinais-Suomessa, Uudellamaalla, Kanta-Hämeessä ja Pirkanmaalla. Uusien toimipisteiden avaamista pohditaan.

Minkä teet, tee hyvin. Veljesten kotoa saatu oppi siirtyi luontevasti yritystoiminnan selkärangaksi.Maalausurakoita on takana jo yli 2 000. – Tavoitteenamme on aina priima työnjälki ja maalarit tyytyväisellä mielellä hyvästeleväasiakas. Emme ole koskaan pyrkineet olemaan markkinoiden halvin muttemme liioin kallein, Tuomas kertoo.

Yritys on erikoistunut sisä- ja ulkomaalauksiin. Asiakas saa maalauksen aina kokonaisurakkana.Kuntoarvio tehdään yhdessä asiakkaan kanssa, samalla mietitään tarvittavathuoltotoimet. Kuntoarvion pohjalta laaditaan työn tarkka sisältö. Urakkasopimukseenkirjataan kiinteä, pitävä hinta ja realistinen aikataulu. Työhön kuuluvat aina myös lopuksitehtävä asiakastyytyväisyyskysely, lopputarkastus ja kahden vuoden takuu .– Työ tehdään aina omilla, ammattitaitoisilla maalareilla. Työmaa pidetään siistinä,jäljet korjataan pois ja paikalta poistutaan vasta, kun kaikki on tiptop, Tuomas sanoo.

Vuoden nuori yrittäjä -palkinto jaettiin jo 14. kerran

Palkintoraati sai tänä vuonna paljon hyviä ehdotuksia yksittäisten suosittelijoiden ja paikallisyhdistysten kautta. Rauman Yrittäjät ry:n ehdottama Sorcolor Oy nousi kärkeen. – Sorcolorin nuoret yrittäjät ovat ravistelleet rajoja ja saaneet perinteiseen alaan uuden tavan näkyä ja toimia, Satakunnan Yrittäjien toimitusjohtaja Markku Kivinen kiittelee. Lisäksi raati kiinnitti huomiota yrityksen rohkeaan markkinointipanostukseen ja vahvaankasvuun. – Yritys on ottanut johdonmukaisesti käyttöön kaikki kanavat: netin, radion, lehdet ja somen. Sen imago palveluntuottajana on houkutteleva ja ilme tunnistettava ainahenkilökunnan työasuja myöten. Kaikki – kilpailijatkin – tunnistavat punanutut helposti,Kivinen jatkaa. Kaksivaiheisen kilpailun järjestävät Suomen Yrittäjät ja Yksityisyrittäjäin Säätiö. Alueellisestipalkitut yritykset jatkavat valtakunnalliseen kilpailuun.