Etsi

Järjestö

Nimikkoyrittäjät valittu kansanedustajille

Nimikkoyrittäjätoiminta mahdollistaa viestin kulkemisen suoraan yrittäjältä päättäjälle. Alueemme kansanedustajille on nimetty Satakunnan vaalipiiristä nimikkoyrittäjä, joka auttaa, kun kansanedustaja tarvitsee tietoa yrittäjyydestä. Raumalta valittiin kaksi nimikkoyrittäjää, Antti Simula ja Harri Pettersson.

Suomen Yrittäjien ja sen aluejärjestöjen nimikkoyrittäjyyskonsepti tarjoaa  kansanedustajalle luontevan  yhteyden  yrittäjän arkeen.  Yrittäjä saa  puolestaan  ajantasaista tietoa yrittäjiä koskevasta päätöksenteosta.  Yhteydenpidon on tarkoitus kestää koko vaalikauden.  

– Nimikkoyrittäjän tehtävä on välittää kansanedustajalle konkreettista tietoa yrittäjän arjesta ja kertoa, mitä yrittäjyyden edistämiseksi kannattaisi tehdä,  kenttäjohtaja  Mari Kokko  Suomen Yrittäjistä kertoo.   Yrittäjille on tärkeää,  että kansanedustaja kuulee yrittäjän äänen ilman välikäsiä. 

– Nimikkoyrittäjien ja kansanedustajien yhteistapaamisia on pari kertaa vuodessa. Toinen tapaamisista on valtakunnallinen ja toinen maakunnallinen, kertoo Satakunnan Yrittäjien toimitusjohtaja Markku Kivinen.

Lisäksi nimikkoyrittäjä ja kansanedustaja  voivat tavata kahden kesken: nimikkoyrittäjä voi kutsua kansanedustajan kylään yritykseensä ja vastavuoroisesti kansanedustaja voi kutsua nimikkoyrittäjän vierailulle eduskuntaan. Satakuntalaisten yritysten menestyminen on eduksi koko maakunnalle, sillä yrittäjät luovat työpaikkoja, verotuloja ja vireyttä. 

– Nimikkoyrittäjätoiminta mahdollistaa viestin kulkemisen suoraan yrittäjältä päättäjälle, Kivinen korostaa.

Raumalle kaksi nimikkoyrittäjää

Rauman Yrittäjien hallituksen puheenjohtaja ja RS-Rakennuksen toimitusjohtaja Antti Simula valittiin keskustan Eeva Kallin nimikkoyrittäjäksi. ”Tämä takaa suoran yhteyden päätöksentekoon ja päättäjiin. Pystyn  kertomaan yrittäjien haasteista sekä omalta alalta että Rauman seudulta ylipäänsä. Ei  näihin hommiin osallistuta oma etu edellä, vaan minulle on tärkeää puhua kaikkien yrittäjien puolesta”.

Toinen raumalainen on Rauman  yrittäjien varapuheenjohtaja ja Rauman Tilataksipalvelun yrittäjä Harri Pettersson: ”On hienoa saada kansanedustajapariksi nimenomaan Matias Marttinen, koska hän on osoittanut erityistä kiinnostusta alueemme liikennettä ja liikenneverkkoa kohtaan. Haluan tuoda esille pienyrittäjän asioita sekä kuljetusalan tilannetta”. Molemmat raumalaiset nimikkoyrittäjät toivovat muiden yrittäjien olevan  yhteydessä heihin, jos on viestiä vietäväksi kansanedustajille. ”Tässä ollaan yhdessä viestimässä Rauman seudun yrittäjien arjesta ja tutustumassa valtakunnan päätöksentekoon. Olkaa rohkeasti yhteydessä”. 

Toinen Rauman kansanedustajista, Kristiina Salonen, sai nimikkoyrittäjäkseen Eurasta Lehtocaren yrittäjän Merja Lehdon. 

"Tavoitteena olisi istua alas myös yhdessä kuuden hengen ryhmänä, Rauman seudun nimikkoyrittäjien ja kansanedustajien kesken", pohtii Antti Simula. 

Suomen Yrittäjät aloitti nimikkoyrittäjäkonseptin vuonna 2015. Yhteistyö on ollut usein hedelmällistä ja antoisaa sekä kansanedustajalle että yrittäjälle. Nimikkoyrittäjyys on jatkoa Suomen Yrittäjien Kasva Suomi  eduskuntavaalikampanjalle (kasvasuomi.fi) ja Satakunnan Yrittäjien Kasva Satakunta -vaaliteemalle (kasvasatakunta.fi).

Satakunnan kansanedustajien nimikkoyrittäjät:

Eeva Kalli, Eura – Antti Simula, RS-Rakennus, Rauma (rakentaminen)

Matias Marttinen, Rauma – Harri Pettersson, Rauman Tilataksipalvelu, Rauma (liikenne ja kuljetus)

Jari Koskela, Kankaanpää – Juha Leivo, Rentti Oy, Honkajoki (erikoiskauppa)

Laura Huhtasaari, Pori – Krista-Carola Mäkinen, Koulutettu hieroja, Ulvila (palvelut)

Krista Kiuru, Pori – Tytti Laine, Develooppi Oy, Pori (yksinyrittäjätietopalvelut)

Kristiina Salonen, Rauma – Merja Lehto, Lehtocare Oy, Eura (sosiaali- ja terveysala)

Heidi Viljanen, Kankaanpää – Pia Hirvonen, Kumppania Oy, Pori/Kankaanpää (mainos- ja mediapalvelut)

Jari Myllykoski, Nakkila – Harri Höglund, Temal Oy, Nakkila (teollisuus)