Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Järjestö

Osaava Rauma 4/2019 ilmestynyt

Rauman Yrittäjät ry:n oma lehti Osaava Rauma on ilmestynyt taas sanomalehti Länsi-Suomen välissä. Tällä kertaa lehdessä mm. kurkistetaan lappilaiseen yrittäjyyteen, kerrotaan apteekkialan ja taidealan yrittämisestä, Lehti on luettavissa myös nettilinkin kautta sekä pdf-tiedostona.

Vuoden Yritys Leimet oy:n Antti Leino ja Vuoden nuori yrittäjä Saku Vätti istuivat kahvikupillisen ääreen keskustelemaan yrittäjyydestä. Molemmat kehuvat Lappia paikkana yrittää. Vaikka Leimet ja Sakun vetämä K-Market Lapinpata ovat kooltaan ja toiminnaltaan kovin erilaisia, löytyi heiltä samansuuntaisia mielipiteitä mm. työvoiman saatavuudesta ja Rauman vaikutuksesta lappilaiseen yrittämiseen.

Vuoden yksinyrittäjäksi valittu Julkkis-Gallerian Teuvo Salminen pitää itseään ensi sijaisesti taiteilijana ja vasta sitten yrittäjänä. Toimiala ei ole Teuvolla helpoimmasta päästä - yrityksen toiminta riippuu omasta mielikuvituksesta ja piirtämistaidoista. Työssään viihtyvä Salminen haluaa tuoda kalentereillaan esiin kaunista Raumaa ja Suomea sekä karikatyyreillä levittää huumoria.

Apteekki Minerva sai syksyllä uuden yrittäjän. Apteekkari on yrittäjä siinä missä muutkin yrittäjät, mutta säädelty toimiala aiheuttaa monta erilaista toimenpidettä. Digitaalisuus on tullut apteekkeihin rytinällä ja muuttanut toimintatapoja. Apteekkari Tommy Tarvainen kertoo oman yrittäjän tarinansa.

Kolumnistina lehdessä kirjoittaa tällä kertaa kokenut taloushallinnon yrittäjä Riikka Lehtinen, joka kertoo miksi yrittäjiä tarvitaan. Yrittäjät kohtaavat ennakkoluuloja ja odotuksia, ja heitä pidetään väärin perustein etuoikeutettuina. Yrittäjä on kuitenkin se, joka kantaa riskit ja työllistää.

Lue näistä lisää Osaava Rauma -lehdestä, jonka voit lukea Sanomalehti Länsi-Suomen välissä, sähköisenä täältä tai pdf-tiedostona PDF iconosaava_rauma_4_2019.pdf