Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yhdessä olemme suurempia

Mitä syntyy kun ideanikkarit istahtavat saman pöydän äärelle aikomuksenaan lopettaa käynnissä oleva apatia? Jotain huikeaa AINA - tällä kertaa siitä tuli #AFTERBEACH!

Tapahtumien kulku lähti tästä kesästä, kun korona oli jo saapunut Eurooppaan ja Suomeen pysäyttäen koko maan ja lopettaen kaikki tapahtumat ja kokoontumiset. Ulvilan Yrittäjien puheenjohtaja Krista-Carola Mäkinen ja luottoyhteistyökumppani, Fennian Marko Leppänen istuivat alas omien sanojensa mukaan ”aikomuksenaan lopettaa käynnissä oleva selkeästi aistittavissa oleva apatia”. Syntyi ajatus yrittäjien yystä, sydämestä, dronesta ja Yyteristä. Nyt viimeistään oli tullut aika korostaa yhteistyön merkitystä. Syntyi yrittäjille suunnattu ei-afterwork vaan #afterbeach.

Mukaan liittyi nopeasti Porin sekä Rauman Yrittäjät ja yhdessä ryhdyttiin ideoimaan turvallista ja hauskaa tilaisuutta joka voitaisiin järjestää terveydestä tinkimättä. Tahtotila tämänkaltaisen asian korostamiseen oli selkeästi monen muunkin mielessä.

Siispä sunnuntaina 1.11. Yyterin rannalla kokoontui monikymmenpäinen joukko yrittäjiä perheineen toteuttamaan salsalla höystettyä kuvaelmaa. Tilanne oli tarkoitus videoida taivaalta dronella, mutta tuulen päättäessä toisin, toteutettiin kuvaus paikallisen ravintolan katolta käsin. Salsastudio Julpon Juho Lehtosen tanssiliikkeiden avulla muodostettiin koko porukan voimin sinisillä kartongeilla korostettu Yrittäjien Y sekä vihreillä kartongeilla Fenniastakin tuttu sydän -symboli. Kuvioiden muodostaminen osoittaa sekä fyysisesti että metaforisella tavalla yhteistyön merkityksen tärkeyttä. 

”Hetkessä, jossa monen yrittäjän tulevaisuuden näkymät ovat sumuiset, yrittäjäkollegoiden kohtaamiset ja tuki vähentyneet ja talven pimeys käy päälle niin henkisesti kuin fyysisestikin, oli aika tehdä asialle jotain.”, sanoo Fennian Marko Leppänen.

”Rakentaa sen päälle, joka yrittäjillä jo on, yhteisö ja yhteisöllisyys, kokoontua joukolla yhteen, tehdä jotain muistettavaa, kohdata hymyt ja ilo, muistaa että olemme ME ja luottaa tulevaisuuteen. Siksi tämä oli tärkeää.”

Ulkoilmatilaisuus toteutettiin vastuullisesti maskit päässä sekä turvavälit hyvin huomioiden. Kuvaelman jälkeen grillattiin vielä yhdessä makkaraa, juotiin virvokkeita ja nautittiin yhteisestä syyspäivästä. Saatiinpa vielä spesiaali Salsahetkikin aikaiseksi ruoan odottamisen aikana.

”Kenenkään ei pidä jäädä yksin. Yrittäjäyhdistys on oiva paikka olla yhteydessä myös ja erityisesti silloin, kun ajat ovat haastavat. Ideoita ja kasvua syntyy parhaimmin yhdessä miettimällä ja suunnittelemalla. Meiltä löytyy valtavasti osaamista ja kokemusta eri alojen yrittäjiltä.”, sanoo Ulvilan Yrittäjien puheenjohtaja Krista-Carola Mäkinen.

Tapahtuma sai paljon kiitosta eri paikallis- ja aluejärjestöltä jo ennen toteutumistaan ja näkyvyyttäkin se sai paikallisen toimittajan tehdessä tilaisuudesta sekä radio- että tv-spotin.

Tapahtuma oli avoin kaikille satakunnassa toimiville yrittäjille perheineen ja kuvasti upeasti yhteistyön kasvavaa merkitystä. Yhden ihmisen kartongilla ei vielä saada kuvioita aikaiseksi. Mutta yhdessä – silloin me olemme paljon enemmän.

___________________________________________________

Radiospotti kuultavissa täällä:
https://areena.yle.fi/audio/1-50652568?fbclid=IwAR3-nERMXUi7825Yrngf3PpaO4-QlYsIIMs2t-RnRQaYqWMfhrGwBDIR7go&utm_source=facebook-share

YLE Lounais-Suomen TV-uutisissa juttua tapahtumasta kohdassa 05.40: 
https://areena.yle.fi/1-50309229?fbclid=IwAR0WuR4BXSfqgY_W0hKc-jOinJE-JBBaCquKEiEexE-KhwCJyP8AaqjMEBc

___________________________________________________