Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Hallituslaisten kolumneja

Tänäkin vuonna paikallislehtemme Ulvilan Seutu julkaisee Ulvilan Yrittäjien hallituslaisten kolumneja, joissa kerromme yrittäjyyden tuulista ja vähän kaikesta muustakin. Lisäksi puheenjohtaja Krista-Carola Mäkinen kirjoittaa aina aika ajoin pidemmän kirjoituksen. Joko luit viimeisimmän?

 

 

​​Yhdessä kohti tulevaa

Edessämme on toinen koronavuosi eikä tarkkaa tietoa ole milloin uusi normaali aika palaa. Rokotukset on saatu käyntiin, joskin odotettua huomattavasti hitaammin. Toivotaan, että kesän mentyä on jo moni meistä rokotettu. Nyt on tärkeintä huolehtia toisistamme, pitää yhteyttä läheisiimme ja keskustella mieltä painavista asioista. Tällä hetkellä oma sydämen asiani on iäkkään äitini hyvinvointi hoivakodissa Tampereella, jossa käyn viikoittain häntä tapaamassa asianmukaisin suojavarustein. Muistakaa tekin kaikki huolehtia läheisistänne. Kenenkään ei pidä jäädä yksin.

Yrittäjät yhteisöllistävät

Ulvilan Yrittäjät ry on hyvä esimerkki yhteisöllisyydestä ja sen onnistumisesta. Olemme rakentaneet toimivat kanavat yhteydenpitoon, tiedon jakamiseen ja vertaistukeen.  Tämä hieno ja aktiivinen yrittäjäyhdistys jatkaa hyvää ja eteenpäin katsovaa yli 40-vuotista taivaltaan yrittäjyyden eteen. Asia huomioitiin myös Satakunnan Yrittäjien paikallisyhdistyskisassa, josta tuli toistamiseen voitto kotiin. Ulvilan Yrittäjien mahtava toiminta huomioitiin myös valtakunnan tasolla, kun saavutimme finaalipaikan Suomen parhaasta paikallisyhdistys -tittelistä yli 200 jäsenen sarjassa. Vaikka voittoa ei niistä kisoista saatu, jo pelkkä ehdokkuus on saavutus. On iso kunnia olla puheenjohtaja tässä yhdistyksessä, jossa koko hallitus tekee töitä rinta rottingilla, omilla vastuualueillaan. Kaiken lisäksi saan olla yksi yrittäjä tässä mielettömän hienossa yrittäjäporukassa. Tässä yhdistyksessä on ilo yrittää. Viime vuosi meni yhteydenpidon työkalujen kehittämiseen ja uusien toimintatapojen opettelemiseen, nyt niitä on jo helpompi käyttää. Koronasta huolimatta asioita on vietävä eteenpäin ja toimittava tässä ja nyt. 

Yhdessä tehden vain taivas on rajana

Ideoita ja kasvua syntyy vain hyvin suunnittelemalla ja yhdessä tekemällä. Yhdistys vaikuttaa aktiivisesti kaupungin elinvoima-asioihin elinkeinotiimissä, järjestää erilaisia tempauksia ja tapahtumia sekä verkostoi eri rintamilla. Teemme merkittävää yhteistyötä Ulvilan oppilaitosten kanssa tavoitteenamme antaa oppilaille mahdollisimman kattavasti tietoa yrittäjyydestä. Tapahtuma- ja juhlatoimikuntamme suunnittelevat yrittäjille hyödyllistä ja mukavaa tekemistä. Jokavuotisella perhetapahtumalla tavoitamme koko seutukunnan asukkaita. Yksi merkittävä yhteistyön näyte oli marraskuussa toteutettu #afterbeach- tapahtuma yrittäjille perheineen. Tilaisuus toteutettiin korona-turvallisesti Yyterin rannalla. Halusimme tapahtumalla muistuttaa yrittäjiä hakeutumaan avun ja vertaistuen piiriin. Yhteisöllisyys palkitsee. Tapahtuma oli omiaan luomaan hyvää henkeä ja positiivista tunnelmaa – nämähän ovat asioita mitä ei voi rahalla saada. Tällä tempauksella olimme myös mukana valtakunnallisessa Suomen Yrittäjien Koronateko 2020 -kilpailussa. Toivotamme lämpimästi sekä nuoret että senioriyrittäjät mukaan toimintaamme. Yhdessä me olemme enemmän. 

Älä unohda unelmia

Kaipaamme varmaan itse kukin aikaa ennen koronaa, ihmisten kohtaamisia, läheisyyttä ja eritoten läheisen halaamista. Omaa jaksamistani auttaa merkittävästi unelmointi. Välillä olen Liisa ihmemaassa, Tuhkimo vailla lasikenkää, Prinsessa Ruusunen valkean ratsun selässä tai voimallisesti Tarzanin Jane. Kunnes sitten havahdun ja nauran ääneen itselleni. Yksi unelmieni tärkeä tavoite on täyttynyt, eli että Ulvilan Yrittäjät on menestynyt näin hienosti toiminnassaan. Unelmien lisäksi ihminen kuitenkin tarvitsee hyvinvointiin ja jaksamiseen myös riittävästi unta, naurua, raitista ulkoilmaa ja hyvää ruokaa. Läheisten merkitys on suuri. Itselleni erityisen tärkeää on laaja ystäväpiiri sekä yrittäjäystävien verkosto. Kohdataan hymyt ja ilot ja luotetaan tulevaisuuteen sekä parempaan aikaan ­– yhdessä.

Krista-Carola Mäkinen

puheenjohtaja

Ulvilan Yrittäjät ry